Gimnaştii se pregătesc la Sfântu Gheorghe

4 iun 2008 21 afişări Gimnastica
Gimnaştii se pregătesc la Sfântu Gheorghe Din cauza unei luxaţii la umăr, Marius Berbecar va avea câteva zile de repaus

Lotul masculin de gimnastică pregăteşte participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna. Astfel, băieţii şi staff-ul tehnic au părăsit Complexul Naţional Sportiv “Lia Manoliu” din Bucureşti pentru a se putea concentra mai bine pe antrenamente, în zilele rămase până la Beijing. “Întotdeauna înaintea marilor competiţii se alege o locaţie liniştită, departe de agitaţia din Bucureşti.  Băieţii se pregătesc, trag tare zilnic, şi în acest moment cred că stăm binişor. Urmează concursurile cu Spania, apoi Naţionalele de la Ploieşti  şi apoi întrecerea cu Germania, în care nu mă interesează rezultatele, ci felul în care băieţii îşi vor lega noile elemente în exerciţii. Doresc să poată face tot ce nu le-a ieşit la Europene”, a explicat antrenorul Dan Grecu.


În acelaşi timp cu mutarea cantonamentului la Sfântu Gheorghe s-a trecut într-o altă etapă a planului de pregătire.  “S-a schimbat modul de pregătire pentru că dacă la Bucureşti se mai puteau face aterizări în groapă, pe moale, atât la sărituri, bară şi inele, aici avem doar aterizări pe tare. Dacă înainte mai erau scuze, acum se vor respecta toate condiţiile de concurs. A fost un pic mai ciudat la început pentru că aici nu ai prea multe de făcut, dar am dorit acest lucru pentru că va fi la fel şi la JO, sportivii vor sta numai cu antrenorii şi personalul medical. Într-un fel de aceea şi încercăm să-i ţinem cât mai mult aproape şi mai uniţi pe băieţi, să fie o echipă”, a continuat Grecu.


În acest moment, Marius Berbecar este singurul cu probleme de sănătate din lot, el suferind o luxaţie la umăr, în timpul unei verificări, la un exerciţiu la paralele . Medicul lotului a recomandat în cazul lui un repaus de câteva zile.

Concursul bilateral dintre echipa României şi cea a Spaniei va avea loc  între 12 şi 15 iunie, la Sfantu Gheorghe.

Sportivii care intră în componenţa lotului olimpic masculin:
1 Cristian Băţagă
2 Marius Berbecar
3 Adrian Bucur
4 Ovidiu Buidoşo
5 Marian Drăgulescu
6 Cosmin Iancu
7 Alin Jivan
8. Flavius Koczi
9 Cosmin Maliţa
10 Andrei Munteanu
11 Cosmin Popescu
12 Daniel Popescu
13 Dan Potra
14 Robert Stănescu
15 Răzvan Şelariu
16 Andrei Ursache

 articol scris de Mirela Basescu

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.