FOTO | Cicatrici de campioană. Povestea neştiută a unei medalii: operaţii, bandaje, bătături şi mâini însângerate. "Robocop" Bulimar şi drumul dureros spre Europenele de la Montpellier

15 apr 2015 1860 afişări Gimnastica
FOTO | Cicatrici de campioană. Povestea neştiută a unei medalii: operaţii, bandaje, bătături şi mâini însângerate. "Robocop" Bulimar şi drumul dureros spre Europenele de la Montpellier
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Performanţa nu înseamnă doar medalii, lacrimi de fericire la urcarea pe podium sau momente în care o sală întreagă te aplaudă. De multe  ori, performanţa înseamnă accidentări, lupta cu sine pentru a-ţi depăşi temerile, puterea de a te ridica şi de a o lua de fiecare dată de la capăt, mai puternic. Iar gimnastica este sportul în care o pauză de câteva zile îţi poate da toate reperele peste cap, te poate face să eziţi la elemente pe care le făceai şi cu ochii închişi. Fiecare gimnastă poartă cu sine cicatricile unor accidentări, ale unor cumpene care le-au marcat momente importante ale carierei. Campania "#suntemcuvoi", iniţiată de OMV Petrom, sponsorul principal al lotului feminin de gimnastică prezintă în imagini, povestea neştiută a Dianei Robocop Bulimar şi drumul dureros pe care l-a parcurs pentru a ajunge la Campionatul European de la Montpellier.

De ce Robocop Bulimar? De la aparatul special care îi fixează genunchiul stâng în timpul antrenamentelor şi care te duce cu gândul la un film SF. Nu o deranjează când lucrează cu el, mai ales la sărituri, unde o ajută să amortizeze mai bine şocul aterizătii.

Două bandaje la gleznă, câteva julituri noi pe picioare şi bătăturile dureroase care se tot fac în palmă în ciuda faptului că lucrează cu palmiere (aparate speciale care protejează palmele la paralele) compun tabloul suferinţelor lui Didi.

Ce se ascunde însă sub aparatul special de la genunchiul stâng? O cicatrice de câţiva centimetri rămasă în urma operaţiei făcute  anul trecut, la Viena. La un antrenament obişnuit făcut în sală, la Izvorani, Didi a făcut o subluxaţie de rotulă şi a fost operată pe fondul unei necroze diagnosticate în urmă cu şapte ani şi pe fondul unui genunchi târât. Ea a ratat participarea la Campionatul Mondial din 2014, de la Nanning (China), a stat aproape trei luni în pauză, însă a revenit anul acesta, mai puternică. La primul concurs oficial după 9 luni, la Doha (Qatar), Diana a concurat protejând genunchiul stâng cu o faşă elastică.
 

"Lotul feminin de gimnastică al României" a lansat o invitaţie tuturor pasionaţilor de gimnastică şi tuturor iubitorilor de sport să fie alături de gimnastică prin intermediul reţelelor de socializare şi a unui hashtag special creat #suntemcuvoi şi să le susţină pe cele patru fete - Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Andreea Iridon şi Laura Jurcă - la Europenele de la Montpellier.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.