E OFICIAL! Bellu şi Bitang au stabilit fetele care vor merge la Europene

18 mar 2015 1962 afişări Comentează şi tu Gimnastica
E OFICIAL! Bellu şi Bitang au stabilit fetele care vor merge la Europene

România se pregăteşte pentru cel mai important concurs din această primăvară, Campionatul European de gimnastică de la Montpellier (13 -19 aprilie). În urma concursului amical ce a avut loc sâmbătă, la Izvorani, între România şi Israel, antrenorii lotului, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, au stabilit cele patru fete care vor reprezenta România la competiţia continentală din Franţa. Astfel, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Iridon şi Laura Jurcă se vor întrece pentru podium la individual compus şi pe cele patru aparate. Ediţia din acest an a Europenelor nu conţine şi concursul pe echipe. Lista sportivelor înscrise la competiţie poate suferi modificări în funcţie de starea de sănătate şi de forma sportivă a fetelor.

Aparatele la care vor concura în calificări:
Sărituri: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurcă
Paralele: Larisa Iordache, Laura Jurcă, Diana Bulimar, Andreea Iridon
Bârnă: Larisa Iordache, Laura Jurcă, Diana Bulimar, Andreea Iridon
Sol: Larisa Iordache, Laura Jurcă, Diana Bulimar

Larisa Iordache are 18 ani şi este liderul echipei femine a României. Ea este vicecampioană mondială en-titre, la individual compus şi la sol. La ediţia de anul trecut a Europenelor, de la Sofia, Larisa a cucerit două medalii de aur cu echipa şi la sol, un argint la bârnă şi bronz la sărituri.  

Diana Bulimar este alături de Larisa, una dintre cele mai experimentate şi valoroase gimnaste ale lotului. Didi are 19 ani şi în ultima perioadă a ratat concursurile mari din cauza unor accidentări. Ea este campioană europeană cu echipa, în 2014, la Sofia.

Andreea Iridon are 15 ani şi este reprezentanta noului val în gimnastica românească. Cariera la juniori îi este presărată cu numeroase medalii, cele mai importante fiind cele obţinute anul trecut, la Campionatul European rezervat junioarelor. Atunci, Andreea a cucerit argintul la sol şi bârnă, bronz cu echipa şi a ocupat locul 6 la individual compus. În plus, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, în 2013, ea a obţinut bronz cu echipa şi la bârnă şi a terminat pe locul 4 la sol.

Laura Jurcă are 15 ani şi a făcut pasul la lotul de seniore în acelaşi timp cu Andreea Iridon.La fel ca acesta, anul trecut la Europene, a obţinut bronz cu echipa şi două medalii de argint la individual compus şi sărituri. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, în 2013, ea a obţinut bronz cu echipa şi argint la sărituri.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.