Cum se pregătesc fetele lui Bellu şi Bitang? Strict secret

8 dec 2010 92 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Cum se pregătesc fetele lui Bellu şi Bitang? Strict secret Strict secret

"Fără vacanţă" este deviza gimnasticii româneşti. La final dean, stafful tehnic al lotului feminin a prezentat Comisiei Tehnicea COSR planul de pregătire pentru anul preolimpic 2011. Antrenoareacoordonatoare Mariana Bitang a vorbit despre planificareaminuţioasă, dar şi despre motivaţia din sală a fetelor.

Ce conţine planul?
Este un plan de pregătire în detaliu, cu ceea ce urmărim. Nimeni nuîşi expune planul de pregătire, este un lucru ce ţine deintimitatea echipei. Se va pune accent pe creşterea valorică aexerciţiilor, pe dificultate.

Probleme de sănătate?
Toate fetele lucrează, singura problemă este la Diana Bulimar, carea suferit o artroscopie la genunchi. Ea este bine, aşteptăm sărevină.

Cum le simţiţi pe fete după Mondiale?
Nu e important cum le simţim noi, doar ce îşi doresc ele. Fetelepar destul de motivate, dornice să muncească, acum sper să şidureze această stare.

Câte junioare s-au alăturat lotului mare?
Sunt şase fete care vor avea vârsta de a participa la Londra 2012,unele vor avea vârsta de concurs anul viitor, iar altele în anulolimpic.

Continuă toate fetele din generaţia Beijing?
Cerasela Pătraşcu şi Ana Maria Tămârjan s-au retras. Pătraşcu şi-amanifestat mai demult dorinţa de a nu mai continua şi nimeni nuforţează pe nimeni să facă gimnastică.

Tămârjan a revenit la lot...
Ana avea o problemă mai veche la spate şi am decis împreună cupărinţii, în urma unui RMN, să nu o forţăm.

Cum vedeţi dorinţa Sandrei de a continua?
Este un impuls pentru fete. Sandra este motivată şi de progresul pecare vede că îl fac colegele ei, ea îşi îmbunătăţeşte foarte multexerciţiile, a ajuns la o maturitate când este conştientă că poateculege munca acestor ani.

Cum caracterizaţi cele şase luni care au trecut de când aţipreluat lotul?
A fost o perioadă delicată, pentru că ne-a trebuit un timp să necunoaştem cât mai bine, apoi a fost recuperarea, învăţarea deelemente, nu a fost uşor. Acum am început să ne ştim şi să vorbimaceeaşi limbă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.