Corina s-a lăsat!

10 aug 2010 108 afişări Gimnastica
Corina s-a lăsat! Corina s-a lăsat!

După ce timp de două luni şi jumătate s-a pregătit cu colegelemai tinere, la Izvorani, Corina Ungureanu a închis definitiv uşagimnasticii.

Dubla campioană mondială cu echipa s-a văzut nevoită să renunţe lavisul pentru care a avut curajul să spargă toate tiparele: arevenit în sală la 29 de ani, a tras tare la antrenamente, totulpentru a prinde echipa pentru Mondiale. Acestea sunt acum istorie,iar Corina vorbeşte, fără regrete, despre despărţirea degimnastică.

-De ce ai renunţat?

-Nu mai puteam fizic, durerile erau mari. Am încercat să-miprotejez glezna stângă, unde aveam probleme, şi am pus presiune petendonul piciorului drept. Am ignorat durerile, însă m-am speriatîn momentul în care abia mai puteam să merg sau să coborscările.

-Eşti dezamăgită?

-Nu, pentru că am încercat, am avut curaj să o iau de la capăt.Revenirea mea a atras multe critici negative şi cred că acum totuls-a liniştit.

-Ai vreun regret?

-Nu. Am adunat multă satisfacţie, pentru că dacă îmi spunea cinevacă voi ajunge să învăţ elemente noi la paralele la 29 de ani sau căvoi ajunge să fac sărituri mai bine decât în '97, îi ziceam căglumeşte.

Rămâne la Ploieşti


-Ai fost dată ca exemplu...

-Nu am vrut să fiu percepută ca un model. Singurul lucru pe caremi-l doresc e ca ambiţia mea să le fi ajutat pe cele mici săcontinue să lupte pentru visul lor.

-O altă gimnastă din Ploieşti s-a retras, Tămîrjan…

-Am vorbit cu Ana şi i-am spus că o ajut când vrea. Putem mergeîmpreună la sală să facem forţă şi sper ca, uşor-uşor, să îi revinădorinţa de a face gimnastică.

-Cum arată viaţa ta acum?

-Cu multă odihnă şi cu mult sport, pentru că iau lecţii degolf.

-Îţi continui cariera de antrenoare?

-Am stat în sală şapte ani şi jumătate şi e destul. Voi încerca sărămân aproape de sport, însă altfel. Vreau să ajut sportul de aici,din Ploieşti, să mă implic mai mult, să fac ceva pentru locul deunde am pornit.


30 de aniva împlini Corina Ungureanu pe 29 august

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.