Gimnastica - arhiva aprilie 2009

 • Piscupescu şi Lalciu, fără concurenţă Piscupescu şi Lalciu, fără concurenţă
  27 apr 2009   Gimnastica

  Alexandra Piscupescu şi Irina Lalciu au strălucit la cea de-a opta ediţie a Trofeului "Irina Deleanu" la gimnastică ritmică, competiţie desfăşurată sâmbătă şi duminică la sala Polivalentă din Bucureşti. Aflată în ultimul an de juniorat, Alexandra s-a clasat

 • S-a operat! S-a operat!
  24 apr 2009   Gimnastica

  În plină pregătire pentru CM de la Londra (12-18 octombrie), unde vizează titlul suprem la sol, singurul care îi lipseşte din palmares, Sandra Izbaşa a primit o lovitură care îi poate da planurile peste cap.

 • Pascu se află în atenţia COSR Pascu se află în atenţia COSR
  22 apr 2009   Gimnastica

  Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Izvorani, referindu-se la situaţia antrenorului lotului masculin de gimnastică, Nicuşor Pascu, care a revenit din Elveţia însă nu primeşte decât un salariu mic din partea federaţiei de specialitate, că a solicitat sprijin pentru sportivii de performanţă şi antrenori.

 • Trofeul Irina Deleanu a ajuns la a VIII-a ediţie Trofeul Irina Deleanu a ajuns la a VIII-a ediţie
  22 apr 2009   Gimnastica

  Sâmbătă şi duminică, la sala Polivalentă din Bucureşti, se va desfăşura Trofeul Irina Deleanu, competiţie deja tradiţională a gimnasticii ritmice româneşti, rezervată atât juniorelor, cât şi senioarelor. La concursul internaţional organizat

 • Koczi a debutat în Bundesliga Koczi a debutat în Bundesliga
  20 apr 2009   Gimnastica

  Vicecampionul european la sărituri, Flavius Koczi a avut un weekend plin. Vineri, el a plecat în Germania, în Sâmbăta Mare a evoluat în prima etapă a Bundesligii şi ieri, la prânz, a revenit în ţară. „Nu prea avem timp de Sărbători, deşi am primit câteva zile libere la lot, însă mergând în Germania, tot a trebuit să mă antrenez. Pentru mine au fost zile obişnuite de concurs, pentru că eu sărbătoresc Paştele catolic şi a fost săptămâna trecută şi, oricum nici atunci nu a fost timp de petrecere”, ne-a declarat Koczi.

 • Două finale pentru români, nicio prezenţă pe podium Două finale pentru români, nicio prezenţă pe podium
  20 apr 2009   Gimnastica

  România a fost prezentă în două finale la etapa de Cupa Mondială ce a avut loc weekend-ul trecut, în Slovenia, la Maribor. Astfel, Cristian Băţagă calificat în două finale a obţinut locul 5 la sărituri şi locul 7 la cal cu mânere, în timp ce Andrei Ursache (foto) a ocupat locul 5 la cal cu mânere.

 • Patru români la Maribor Patru români la Maribor
  16 apr 2009   Gimnastica

  Vlad Cotuna (foto), Andrei Ursache, Cristian Băţagă şi Andrei Muntean vor reprezenta România la etapa de Cupă Mondială ce are loc la Maribor, în acest sfârşit de săptămână. Ei vor fi însoţiţi în Slovenia de antrenorul secund Ioan Suciu.

 • Pătraşcu vrea să revină la Internaţionale Pătraşcu vrea să revină la Internaţionale
  15 apr 2009   Gimnastica

  Componentă a echipei care anul trecut cucerea aurul european, Cerasela Pătraşcu se pregăteşte să revină în competiţii, după dubla operaţie la meniscul genunchiului drept. Ea se pregăteşte deja pe trei aparate, paralele, bârnă şi sărituri urmând ca prima ieşire în competiţii să aibă loc la Internaţionalele României, care vor fi organizate la Ploieşti, între 5 şi 7 iunie.

 • Dana Druncea s-a retras Dana Druncea s-a retras
  15 apr 2009   Gimnastica

  Componentă a lotului olimpic de gimnastică, Dana Druncea s-a retras din sportul de performanţă. „Şi-a făcut o analiză şi a ajuns la concluzia că nu mai există rată de progres, iar cât a învăţat nu era suficient pentru a se bate la medalie şi cum la noi nu contează doar să participi, ci trebuie neaparat să câştigi, s-a hotărât să renunţe. În plus, anul acesta nefiind concurs pe echipe, iar la anul cele mici care au venit la lot ar fi avut şanse mult mai mari să prindă echipa, a fost încă un motiv ea. A fost o decizie matură, luată împreună cu familia”,...

 • Forminte: "Codul de punctaj e foarte subiectiv" Forminte: "Codul de punctaj e foarte subiectiv"
  8 apr 2009   Gimnastica

  România a cucerit la Europenele de la Milano, la feminin, două medalii, argint prin Ana Maria Tămîrjan şi bronz prin Gabriela Drăgoi. Antrenorul Nicolae Forminte a vorbit despre competiţia din Italia şi despre fetele care ne-au reprezentat acolo.

 • A uitat durerea A uitat durerea
  7 apr 2009   Gimnastica

  Medalia de argint la bârnă vine ca o victorie pe care Ana Maria Tămârjan (17 ani) a câştigat-o cu propriul organism, dar mai ales cu un sistem care bâjbâie după diagnostice şi tratamente. Un an. Atât se va face luna viitoare de când Ana Maria Tămârjan se plânge de durerile care nu o lasă să lucreze la adevăratul ei potenţial. Un an în care a strâns din dinţi şi a luptat cum numai ea a ştiut, încercând să treacă peste verdictul dat: fisură de femur.

 • Lecţie pentru Sandra Lecţie pentru Sandra
  6 apr 2009   Gimnastica

  Aflată în căutarea motivaţiei, Sandra Izbaşa (foto / 18 ani) a terminat CE fără medalie, cu o clasare modestă (locul 7) la aparatul care i-a adus titlul olimpic, solul. „Atât s-a putut, aş fi vrut să fiu pe podium, dar asta e”, declara ea, dezamăgită. Antrenorul Nicolae Forminte este convins că cea mai valoroasă gimnastă a lotului poate depăşi acest moment critic. „Cred că nici ea nu ştie ce se va întâmpla cu ea. Ştiu numai că a avut parte de multe frustrări în ultima vreme şi mai sunt multe de lămurit pentru ea, dar am încredere pentru că e o persoană...

 • Drăgoi: „Medalia mă motivează foarte mult” Drăgoi: „Medalia mă motivează foarte mult”
  6 apr 2009   Gimnastica

  Medaliată cu bronz la bârnă, Gabriela Drăgoi a avut o evoluţie bună la acest aparat, în ciuda emoţiilor şi a durerilor de la tibia stângă. „M-a durut, dar în concurs trebuie să uiţi de dureri. Mă bucur că am reuşit să iau o medalie individuală şi sper să reuşesc şi pe viitor să mai iau alte medalii. Emoţii am avut foarte multe, dar am reuşit să trec peste ele”, a explicat Gabi.

 • Chelaru: “Am crezut în mine” Chelaru: “Am crezut în mine”
  6 apr 2009   Gimnastica

  Debutantă la o competiţie a senioarelor, Diana Chelaru a reuşit evoluţii bune. Dacă în calificări a concurat curat, fără ratare, obţinând un punctaj de 54,750 (locul 15 în calificări), în finala la individual compus a ratat la bârnă, făcând perfect la celelalte aparate. Astfel, cu un total de 54,400 ea a terminat finala pe locul 14.

 • Avem argint viu Avem argint viu
  6 apr 2009   Gimnastica

  România se întoarce de la CE de la Milano cu două medalii de argint, prin Ana Maria Tămîrjan la bârnă şi Flavius Koczi la sărituri, şi un bronz, prin Gabriela Drăgoi, tot la bârnă. Primul care a spart gheaţa pentru România a fost Flavius Koczi. Ambiţionat de ratările din ziua anterioară, reşiţeanul a făcut cel mai bun concurs al său la sărituri. Cu un total de 16,312, la doar 13 miimi de francezul Bouhail, clasat pe primul loc datorită săriturii ce îi poartă numele lui Marian Drăgulescu, Koczi şi-a adjudecat argintul. Daniel Popescu a venit pe cinci. La...

 • Tămîrjan, locul 4 şi Izbaşa locul 7 la sol Tămîrjan, locul 4 şi Izbaşa locul 7 la sol
  5 apr 2009   Gimnastica

  Medaliată cu bronz continental la sol, anul trecut, Ana Maria Tămîrjan a terminat pe locul 4 finala la sol la Europenele de la Milano. Pentru exerciţiul ei, ea a obţinut 14,075. Campioana olimpică la acest aparat, Sandra Izbaşa a terminat pe locul 7, pentru evoluţia ei fiind notată cu 13,900.

 • Tămîrjan a luat argintul şi Drăgoi bronzul la bârnă Tămîrjan a luat argintul şi Drăgoi bronzul la bârnă
  5 apr 2009   Gimnastica

  Ana Maria Tămîrjan a cucerit medalia de argint la bârnă, la Europenele de la Milano. Ea a obşinut nota 14,750. Locul trei al podiumului a fost ocupat tot de o reprezentantă a României, Gabriela Drăgoi, care a obţinut 14,650.

 • Koczi, vicecampion european la sărituri Koczi, vicecampion european la sărituri
  5 apr 2009   Gimnastica

  Flavius Koczi a cucerit medalia de argint la Europenele de la Milano. Pentru prima săritură el a obţinut 16, 300, iar pentru a doua 16,325, obţinând un total de 16,312.

 • Daniel Popescu a obţinut locul 7 la cal Daniel Popescu a obţinut locul 7 la cal
  5 apr 2009   Gimnastica

  Astăzi, în cea de-a doua zi a finalelor Europenelor de la Milano, zi rezervată întrecerilor pe aparate, Daniel Popescu (foto) a ocupat locul 7 la cal cu mânere. La finalul exerciţiului unde a avut o ratare, reşiţeanul a obţinut 13,525.

 • Fără medalie Fără medalie
  5 apr 2009   Gimnastica

  România a încheiat prima zi a finalelor la CE de la Milano fără medalie. Deşi aveau şanse de a urca pe podium, Ana Maria Tămîrjan (foto) şi Flavius Koczi au terminat, din cauza ratărilor, pe locul 5.Tămîrjan şi-a irosit şansa chiar în debutul concursului, ratând la sol, aparatul la care anul trecut cucerea bronzul. Deşi a mers la competiţie acuzând dureri la şoldul drept, la care s-au adăugat cele de la gleznă, din cauza aterizării la sol, ploieşteanca a strâns din dinţi şi a continuat. Mai mult, ea a recuperat extraordinar, de pe locul 22, pe cât era după prima...

 • Tămîrjan locul 5 şi Chelaru locul 14 la individual compus Tămîrjan locul 5 şi Chelaru locul 14 la individual compus
  4 apr 2009   Gimnastica

  Astăzi, în finala feminină la individual compus, la Europenele de la Milano, Ana Maria Tămîrjan a ocupat locul 5, iar Diana Chelaru, debutantă la o competiţie de anvergură la senioare, locul 14.

 • Patru finale! Patru finale!
  4 apr 2009   Gimnastica

  Elevii lui Nicuşor Pascu au făcut primul pas spre îndeplinirea obiectivului care şi l-au trasat la CE, prezenţa în cât mai mult finale, pentru a lupta pentru podium. Astfel, Flavius Koczi şi Marius Berbecar s-au calificat în finala la individual compus (astăzi, ora 16:20/TVR2), Daniel Popescu (foto) la cal cu mânere şi Cosmin Popescu la paralele. Săriturile, aparatul forte al tricolorilor, au adus la un eveniment neprevăzut. Vicecampionul mondial Daniel Popescu şi vicecampionul european din 2006, Alin Jivan, au obţinut aceeaşi notă: 15,950. Din cauză că regulamentul...

 • SUPER ANA SUPER ANA
  3 apr 2009   Gimnastica

  Bârnă, sol şi individual compus, acestea vor fi finalele în care România va avea câte două reprezentante la CE de la Milano. Încă o dată, aparatele forte ale gimnastelor pregătite de Nicolae Forminte le-au propulsat pe fete în lupta pentru medalii. Performera delegaţiei a fost Ana Maria Tămîrjan (foto), care a trecut peste durerile de la şoldul drept şi s-a calificat în toate cele trei finale, la bârnă şi la individual compus chiar de pe locul secund al ierarhiei. Medaliată cu bronz continental la sol, micuţa ploieşteancă a făcut un concurs curat, fără...

 • Trei finale pentru România la CE Trei finale pentru România la CE
  2 apr 2009   Gimnastica

  Bârnă, sol şi individual compus sunt finalele în care România va avea reprezentante la CE. Ana Maria Tămîrjan va lua startul în toate trei finale, micuţa ploieştească calificându-se la individual compus şi la bârnă de pe a doua poziţie a podiumului. Tot la individual compus va evolua şi Diana Chealaru, debutantă într-o competiţie la seniori, ea reuşind să facă un concurs fără ratare. Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa a ratat calificarea la bârnă, ea urmând să evolueze doar la sol unde îşi va apăra titlul european cucerit anul trecut. Gabriela Drăgoi...

 • Băieţii sunt optimişti Băieţii sunt optimişti
  2 apr 2009   Gimnastica

  Aflat la primul lui concurs de anvergură la seniori, Cosmin Popescu (dreapta) e covins că dacă îşi va face exerciţiile la cal cu mânere şi paralele la fel de bine ca în sală, are şanse să treacă de calificări: „Sper să fie de bun augur această promovare a mea în echipa de Europene şi mai ales, îmi doresc să fac o surpriză frumoasă. Am emoţii, dar mă voi mobiliza cât pot de bine”. Medaliat cu bronz la paralele, la Universiada din 2007 din Thailanda, acesta „De obicei competiţiile individuale sunt mai puternice decât cele pe echipe pentru că vin gimnaşti...

CLASAMENT Liga 1 Betano
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.