Andreea Iridon şi Andreea Munteanu vor concura la "Turneul Maeştrilor" de la Cottbus. Bulimar a câştigat concursul de la Izvorani

15 mar 2015 897 afişări Gimnastica
Andreea Iridon şi Andreea Munteanu vor concura la "Turneul Maeştrilor" de la Cottbus. Bulimar a câştigat concursul de la Izvorani

Echipa feminină de gimnastică a României îşi continuă pregătirea pentru cel mai important obiectiv din acest sezon, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, calificare ce se poate obţine la Campionatul Mondial de la Glasgow (2-11 octombrie). Până atunci, fetele pregătite de Mariana Bitang şi Octavian Bellu se antrenează pentru Europenele de la Montpellier (13-19 aprilie) şi evoluează în etape de Cupă Mondială. Astfel, Andreea Iridon şi Andreea Munteanu vor debuta în noul sezon competiţional la etapa de Cupă Mondială, de la Cottbus, programată între 19 şi 22 martie, "Turneul Maeştrilor".

Turneul Maeştrilor este un concurs care se desfăşoară doar pe aparate, fără individual compus. În primele două zile sunt prevăzute calificările, iar pe 21 şi 22 martie vor avea loc finalele pe aparate. La ediţia din acest an participă peste 230 de gimnaşti (151 la masculin şi 83 la feminin) din 40 de ţări. Concursul se va desfăşura în Lausitz Arena din Cottbus.

Programul fetelor la Cottbus:
19 martie
calificări la paralele şi sărituri
20 martie calificările la bârnă şi sol
21 martie finalele la sărituri şi paralele
22 martie finalele la bârnă şi sol

Didi s-a impus la individual compus
Pe de altă parte, Diana Bulimar a câştigat întrecerea amicală ce a avut loc sâmbătă, 14 martie, la Izvorani, între România şi Israel. Didi s-a impus la individual compus, după ce a totalizat 56,100 puncte şi le-a devansat pe Laura Jurcă cu 54,100 puncte şi pe Tzuf Feldon, ce a venit pe locul 3, cu un total de 53,150 puncte.Liderul echipei feminine, dubla vicecampioană mondială, Larisa Iordache nu a concurat la această întrecere amicală pentru că este în revenire după o inflamaţie la picior. De altfel, ea nu va participa la niciun concurs internaţional până la Europene.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.