Cutremur la TVR! Şefa Doina Gradea e în delegaţia oficială la Jocurile Europene de la Minsk, dar televiziunea publică nu a găsit bani şi pentru reporteri. Reacţia unui jurnalist important din TVR: "O ruşine uriaşă"

21 iun 2019 24670 afişări Alte Sporturi
Cutremur la TVR! Şefa Doina Gradea e în delegaţia oficială la Jocurile Europene de la Minsk, dar televiziunea publică nu a găsit bani şi pentru reporteri. Reacţia unui jurnalist important din TVR: "O ruşine uriaşă" Doina Gradea, încadrată de oficiali COSR şi Ministrul Sportului, Bogdan Matei, la Minsk

Preşedintele televiziunii publice, Doina Gradea, e în delegaţia oficială a României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene de la Minsk. TVR transmite în direct marele eveniment sportiv, ce se desfăşoară în perioada 21-30 iunie, dar a avea reporteri la faţa locului. Explicaţia a fost că nu există buget!

România participă cu o delegaţie formată din 123 de sportivi, care vor concura la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program. Diseară are loc fetivitatea de deschidere, acolo unde, pe lângă oficiali, este şi Gradea, şefa TVR.

Din informaţiile ProSport, TVR are la Minsk doar un cameraman! Din câte se pare, cei de la TVR apelează pentru ajutor la  Alina Alexoi, reporter ce se află la faţa locului, dar care a fost demis de la televiziunea publică şi acum lucrează pentru COSR. 

"Astăzi, la Minsk începe cea de a doua ediţie a Jocurilor Olimpice Europene, la care România participă cu o echipă de 123 de sportivi.
Diseară, pe stadionul Dinamo din Minsk va avea loc ceremonia de deschidere, la care vor fi prezenţi numeroşi şefi de stat şi de guvern şi la care vor asista şi ministrul tineretului şi sportului, Bogdan Matei şi secretarul de stat Remus Munteanu.
Sosit astăzi la Minsk, ministrul Bogdan Matei a facut o vizită în satul olimpic al sportivilor şi a participat şi la o şedinţă de lucru, la care au mai fost prezenţi preşedintele COSR Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi, preşedintele TVR Doina Gradea şi alţi oficiali ai delegaţiei României, după care a trecut şi pe la spaţiile de cazare şi de masă ale sportivilor",
e postarea de pe pagina de facebook a Ministerul Tineretului şi Sportului-România.

Prezenţa Doinei Gradea a stârnit rumoare printre angajaţii TVR. Narcis Şelaru, unul dintre cei mai vechi oameni din departamentul sport, a comentat acid pe pagina sa de facebook. "O ruşine uriaşă. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator! Totul se face din studio. Suntem însă reprezentaţi la nivel înalt, normal, sunt peste 100 de ore de transmisiuni în direct. Era mare nevoie de aşa ceva. Am auzit că acum îşi caută kimono pentru Tokyo (n.r. JO 2020)", scrie unul dintre cei mai importanţi jurnalişti de televiziune din România. Şelaru a comentat meciuri de la CM şi CE de fotbal, a fost la nenumărate ediţii ale JO şi iubitorii poloului, boxului şi voleiului îi apreciază de ani de zile comentariile excelente. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.