Cum a ajuns un luptător român să fie erou în China. Cifrele fabuloase ale lui Daniel Corbeanu. „Am muncit inclusiv în fabrică!”

14 nov 2017 6669 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Cum a ajuns un luptător român să fie erou în China. Cifrele fabuloase ale lui Daniel Corbeanu. „Am muncit inclusiv în fabrică!” 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7908/16819312/2/daniel-corbeanu1.jpg

Luptătorul timişorean Daniel Corbeanu scrie o pagină de istorie pentru kickboxul românesc la 9.000 de kilometri de casă. Sportivul de 29 de ani deţine un record greu de egalat într-una dintre promoţiile de top din China. A câştigat toate meciurile prin KO în prima repriză şi este deja erou în ţara considerată în prezent Mecca luptătorilor de K-1. În această sâmbătă, cel poreclit Hiena va fi meciul cap de afiş al galei organizate în cel mai important oraş economic al Chinei, Shenzen.

Modestia nu i-a adus celebritatea în România. Nu a fost niciodată tipul carismatic cu lipici la public. A preferat să muncească, iar notorietatea să îi fie adusă de rezultatele obţinute în ring. La aproape 9 ani de când a început sportul de contact, Dani culege roadele. „Are maturitatea necesară pentru a-şi domina adversarul. Totul ţine de încredere. A devenit cumva dependent de mine fiind eu sunt cel care îi insuflu acest sentiment Când nu sunt lângă el, rezultatele nu sunt la fel. Lucrăm de 8 ani şi ştiu ce calităţi are. E unul dintre românii care poate. Are valoare şi nu o spun doar pentru că e elevul meu”, îl portretizează pe Corbeanu omul care i-a pavat drumul spre performanţă, Miki Viel.

Din iunie şi până în prezent, Corbeanu a luptat de trei ori în China. De fiecare dată a călătorit peste 18.000 de kilometri pentru a petrece un total de 7 minute în ring. De fiecare şi-a răpus adversarii în prima repriză cu croşee devastatoare. Printre victime s-a numărat luptătorul Glory, Qinghao Meng. Seria din China a continuat-o în august, într-o gală în co-promoţie cu Superkombat, devenind singurul care l-a făcut KO pe Liu Hainan, cel care i-a rezistat inclusiv legendarului Buakaw.

„Este victoria la care ţin cel mai mult. Eu sunt obişnuit să lupt la 65 de kilograme, atunci am făcut-o la o categorie superioară şi în faţa unui adversar mult mai bine cotat. M-a pus la podea, începusem să fiu numărat, dar maestrul Miki mi-a strigat să mă ridic fiindcă îl fac KO. Aşa s-a şi întâmplat după câteva secunde”, povesteşte Dani cel mai important succes de până acum.A muncit în Italia, apoi a devenit navetist la Timişoara

Drumul spre glorie este întotdeauna anevoios, iar cariera lui Corbeanu nu a făcut excepţie. Până să ajungă un erou în China, sportivul timişorean a avut de înfruntat multe dificultăţi, nu doar în ring. La 18 ani deja muncea într-o fabrică în Italia. Curând s-a întors fiindcă familia sa avea probleme financiare.

S-a angajat la brutăria tatălui său şi făcea zilnic naveta Remetea Mare – Timişoara. Muncea zi-lumină. „La un moment dat aveam 58 de kilograme. A fost o perioadă grea”, îşi aduce aminte actualul campion european. „Seara, când mă duceam la culcare, deschideam un pic televizorul şi urmăream galele Local Kombat. Visam şi eu cu ochii deschişi, aşa că m-am dus şi eu la o sală din oraş. Timp de un an, am tot încercat, dar nu era ce credeam eu şi abandonasem iar. Mă mulţumeam să văd la televizor”, continuă Corbeanu.Salvat de actualul antrenor

În ultimul moment a ajuns la M Box, sala lui Miki Viel, actualul său antrenor şi totodată mentorul său. A fost un moment oarecum asemănător cu întâlnirea dintre Mike Tyson şi Cus D'Amato. „Am luat-o de la 0, i-am oferit încredere. L-am pus la masă cu mine, i-am dat o casă, i-am oferit totul pentru a putea face performanţă. Din prima zi mi-am dat seama că are talent cu carul. I-am cerut în schimb doar seriozitate. Altfel nu ar fi ajuns în punctul în care e acum”, povesteşte cel care i-a devenit al doilea tată sportivului în vârstă de 29 de ani.

Au urmat meciuri în ţară, câştigate la pas, apoi în străinătate, unde a impresionat de fiecare dată. „O victorie obţinută în Elveţia acum aproape patru ani m-a convins că ăsta e viitorul meu. Iată-mă aici”, precizează Corbeanu, aflat acum în Shenzen pentru următorul său meci în Faith Fight, programat sâmbătă.

Succesele l-au adus şi în atenţia promotorului Superkombat, Eduard Irimia, iar în 2016 a bifat şi primele meciuri sub steagul circuitului mondial lansat în România. De altfel, Superkombat este partener în China al promoţiei Faith Fight. „Am primit încredere din partea oamenilor de acolo, a contat mult pentru mine”, a adăugat sportivul.Meci cu campionul Chinei, la un pas de titlu

Cele trei victorii consecutive l-au adus pe Corbeanu la un meci de titlu în China. În această sâmbătă, la Shenzen, în confruntarea cap de afiş a Faith Fight, sportivul pregătit de Miki Viel îl va întâlni pe campionul FF din 2016, Wan Xing: „Sunt conştient că la fiecare meci, totul devine şi mai dificil, dar cred în şansa mea. Sâmbătă voi da totul şi sper să mă întorc învingător”.

23 de victorii prin KO a obţinut Corbeanu în carieră într-un total de 40 meciuri disputate (32 de succese)


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.