IMAGINEA ZILEI | Albina şi furnicile: momentul în care Turul Franţei devine nesemnificativ într-un câmp de floarea soarelui

17 iul 2014 2114 afişări Ciclism
IMAGINEA ZILEI | Albina şi furnicile: momentul în care Turul Franţei devine nesemnificativ într-un câmp de floarea soarelui

Potrivit lui Martin Gayford de la Daily Telegraph, diferitele variante de "Flori ale soarelui", pictate de Vincent Van Gogh (1853-1890), sunt de mai bine de un secol printre cele mai iubite opere de artă în Marea Britanie. Floarea care se roteşte după soare reprezintă un puternic simbol. Pentru creştini, ea semnifică sufletul. Pentru Van Gogh, pictorul olandez post-impresionist, floarea soarelui a constituit o temă abordată în repetate rânduri în naturile sale moarte.

Pentru Bas Czerwinski, fotograful care urmăreşte Turul Franţei pentru agenţia EPA, floarea soarelui se integrează într-o natură vie, dinamică. O albină se pregăteşte să aterizeze în "pălăria" galbenă, în timp ce plutonul de ciclişti, în care se află şi un tricoul galben, trece în sens opus prin câmpul de floarea soarelui de lângă satul Chamblay. Natura îşi urmează ritmul, altul decât cel al Turul Franţei.

Etapa a 11-a din Le Tour, disputată între pe o distanţă de 187,5 kilometri, a fost câştigată de francezul Tony Gallopin.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.