Cum s-a salvat Lance Armstrong de la faliment: "Nici măcar nu ştiam unde merg banii". A investit într-o companie care acum valorează 120 de miliarde de dolari

8 dec 2018 8871 afişări Ciclism
Cum s-a salvat Lance Armstrong de la faliment: "Nici măcar nu ştiam unde merg banii". A investit într-o companie care acum valorează 120 de miliarde de dolari

Fostul ciclist Lance Armstrong a anunţat că investiţia în compania Uber i-a salvat familia de la faliment.

"Nici măcar nu ştiam că banii mei merg la Uber. Credeam că Sacca a cumpărat acţiuni Twitter de la foşti angajaţi...E prea frumos ca să fie adevărat. Această investiţie ne-a salvat de la faliment", a spus Armstrong pentru CNBC.

Americanul a rămas fără cele şapte titluri din Turul Franţei din cauza dopajului şi a trebuit să plătească şi despăgubiri de peste 100 de milioane de dolari. Armstrong a anunţat că investiţia în Uber a fost făcută în 2009 prin intermediul companiei Lowercase Capital a investitorului Chris Sacca, valoarea fiind de 100.000 de dolari. El nu a vrută să declare suma câştigată acum ca urmare a acţiunilor acumulate în urmă cu nouă ani.

Oricum, suma este una uriaşă fiindcă fostul campion a cumpărat procente la Uber când societatea respectivă valora 3.7 milioane de dolari, iar acum e cotată la 120 de miliarde de dolari.

Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut, în 2013, într-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey că s-a dopat, confirmând că a luat EPO şi alte produse. "Pentru cei mai mulţi oameni e prea târziu şi asta e din vina mea. Văd situaţia ca pe o minciună mare care s-a repetat de multe ori", a spus el atunci.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.