"Cazul Marian Cozma" la Brăila! Doi baschebalişti americani de la ACS Cuza Sport Brăila, înjunghiaţi pe o terasă din oraş. UPDATE: "Se cunoaşte numele atacatorului! E un personaj cunoscut în lumea interlopă" | FOTO

16 sep 2018 16738 afişări Alte Sporturi
"Cazul Marian Cozma" la Brăila! Doi baschebalişti americani de la ACS Cuza Sport Brăila, înjunghiaţi pe o terasă din oraş. UPDATE: "Se cunoaşte numele atacatorului! E un personaj cunoscut în lumea interlopă" | FOTO
  • Baschebaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, legitimaţi la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, incidentul având loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila. Ei au fost operaţi, având multiple plăgi, iar Bowie a fost transportat de urgenţă la Bucureşti.

UPDATE: În jurul orei 15:00, Darrel Bowie a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, fiind transportat cu un elicopter SMURD. Bowie se află în stare gravă, are plăgi înjunghiate la plămini şi intestine, iar medicii îl vor opera din nou.


UPDATE: Conform siteului debraila.ro, agresorul este Daniel Gabriel Husein, cunoscut ca "Dasaev", cel care s-a întors la Brăila acum patru ani, după ce a fost închis mulţi ani în Spania pentru proxenetism şi viol.


(foto Daniel Gabriel Husein / sursa debraila.ro)

UPDATE: Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport, a declarat pentru obiectivbr.ro: "Pe la 12.10 am fost sunat şi mi s-a spus că americanii au fost înjunghiaţi. În acel moment, am simţit că-mi fuge pământul de sub picioare. Am plecat imediat la spital şi am discutat cu toţi cei care au fost în club, toţi au avut acelaşi răspuns, că au fost atacaţi prin surprindere fără niciun motiv din partea lor. Cei doi americani au fost înjunghaţi din senin.

Se pare că deja se cunoaşte numele atacatorului, dar Poliţia ne-a recomandat să nu vorbim despre acest subiect deocamdată, pe perioada cercetărilor. Se pare că este vorba despre un personaj cunoscut în lumea interlopă. Problema este că cei doi sportivi sunt afectaţi psihic de acest incident şi este posibil să considere că integritatea lor corporală este în pericol şi să plece din Brăila. Dar nu numai cei doi îşi pun această problemă, toţi cei cinci americani ar putea pleca de la noi.

De aceea fac un apel la oficialităţile locale, pe care le rog să ia măsuri urgente pentru a stopa valul de violenţe din ultima vreme. Dacă nu vom avea 100% sprijinul conducătorilor acestui oraş, vor pleca toţi jucătorii care nu sunt brăileni de la Cuza Sport".


Baschebaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, legitimaţi la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, incidentul având loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila. Ei au fost operaţi, având multiple plăgi, iar Bowie a fost transportat de urgenţă la Bucureşti.

"Este vorba despre doi pacienţi, unul de 24 de ani, altul de 26 de ani, victimele unor agresiuni. Cel de 26 de ani are plăgi toracice penetrante, cel de 24 de ani multiple plăgi penetrante abdominale şi toracice. S-a intervenit chirurgical, acum se află la Terapie Intensivă, echilibraţi", au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Brăila. Darrel Bowie, 24 de ani, va fi transportat la Bucureşti dacă starea sa se deteriorează.

"În jurul orei 2.00, doi cetăţeni americani au intrat într-un conflict spontan cu alte persoane aflate pe terasa unui bar din Brăila. În timpul conflictului, cei implicaţi şi-au aplicat lovituri, în final cei doi cetăţeni americani fiind înjunghiaţi. Se pare că este vorba despre un cuţit”, au spus oficiali ai Poliţiei Brăila. "Se fac cercetări specifice de identificare a celor implicaţi în conflict. Se vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului. Nu se ştie câte persoane au fost implicate în conflict, se fac căutări. Nu e nimeni la audieri în acest moment", au mai anunţat autorităţile, fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Fostul handbalist Marian Cozma, care juca la Veszprem, a fost ucis în localul Patriota, din Veszprem, pe 8 februarie 2009, agresorii aplicându-i mai multe lovituri de cuţit, una dintre ele fiind în inimă. Vinovaţii Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat, în octombrie 2012, pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare. Ulterior, pedeapsa a fost redusă la 9 ani, din care a făcut cinci.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.