”You fat bastard”! Fanii englezi au râs de Andy Ruiz, adversarul lui Anthony Joshua din meciul pentru centurile mondiale WBA, IBF şi WBO la grea. Britanicul îşi face debutul în SUA, la Madison Square Garden

1 iun 2019 6473 afişări Box
”You fat bastard”! Fanii englezi au râs de Andy Ruiz, adversarul lui Anthony Joshua din meciul pentru centurile mondiale WBA, IBF şi WBO la grea. Britanicul îşi face debutul în SUA, la Madison Square Garden

În această noapte, boxul mondial este cu ochii aţintiţi spre Madison Square Garden din New York, unde britanicul Anthony Joshua, campionul mondial absolut la categoria grea, îşi pune la bătaie centurile mondiale WBA, IBF şi WBO în faţa americanului de origine mexicană Andy Ruiz. Joshua îşi face debutul pe teritoriu american, iar toţi specialiştii sunt convinşi că partida este pentru el o încălzire în vederea mult aşteptatului meci cu Deontay Wilder, campionul mondial WBC.

Vineri a avut loc cântarul oficial, prilej pentru fanii britanicului să râdă un pic de Andy Ruiz jr. Englezii i-au cântat în cor ”You fat bastard”, cu trimitere la fizicul său bine împănat. Cântecul este unul la modă, lansat în 2007 de formaţia Carter USM (Carter the Unstoppable Machine). La cântar, Andy Ruiz a avut cu 9 kilograme mai mult decât Joshua: 121,5 versus 112,4.

Partida poate fi urmărită contacost pe platforma DAZN (aplicaţia se poate descărca gratuit de pe Google Play sau iTunes).


Englezul Anthony Joshua (29 de ani, 22-0, 21 KO), campionul absolut al greilor profesionişti, deţinător al centurilor WBA, IBF, WBO şi IBO, şi-ar fi dorit un meci mare la debutul în SUA, programat pentru 1 iunie. Adersarul iniţial, americanul Jarrell Miller, s-a îndopat cu substanţe interzise, astfel că locul de challenger a rămas vacant. Americanul de origine mexicană Andy Ruiz a sprintat pe culoarul rămas liber, unul pe care putea să intre în istorie românul Bogdan Dinu.

Mulţi specialişti nu dau însă prea multă credibilitate luptei, pe motiv că Ruiz nu este un adversar pe măsura britanicului. Raportul de forţe se regăseşte şi în cotele acordate de casele de pariuri pentru acest meci: Joshua – 1,01 / Ruiz – 13. Rareori s-a întâmplat ca un meci de titlu, cu patru centuri pe masă, să fie atât de dezechilibrat! ”Au luat bilete la un show plin de promisiuni, s-ar putea să se aleagă cu o cacealma”, sunt mesajele legate de cei care au plătit pentru acest meci.

5 milioane de dolari pentru challenger!

Jarrell Miller a devenit challenger la titlul mondial IBF deţinut de Joshua în noiembrie 2018, când l-a învins pe Bogdan Dinu prin KO în repriza a patra, la Mulvane (Kansas). Victoria americanului a fost deasupra oricărui dubiu, însă precedentele întâmplări din cariera sa, cu trei teste antidoping picate consecutiv, inclusiv la hormoni de creştere, aruncă o umbră de îndoială vizavi de întreaga sa activitate. Dinu ar fi putut ajunge în faţa unui meci de 5 milioane de dolari, venituri garantate pentru challenger, însă banii vor intra acum în contul lui Andy Ruiz.

Meciul dintre Joshua şi Ruiz (29 de ani, 32-1, 21 KO) va avea loc la Madison Square Garden din New York, eveniment pentru care s-au vândut 15.000 de bilete încă de la mijlocul lui aprilie, când pe afiş de afla numele lui Miller. ”Meciul cu Miller avea o anumită logică, ţinând cont că acesta este născut în Brooklyn, iar la New York este un nume care atrage. Următoarea variantă a fost Luis Ortiz, pentru că era cel mai credibil. Însă acesta a refuzat oferta. Următorul ar fi fost Manuel Charr (challengerul obligatoriu la centura WBA), dar între timp a apărut Ruiz care efectiv şi-a pus semnătura pe contract”, a declarat Anthony Joshua în cadrul unei conferinţe de presă.

Ecart de 20 de centimetri la alonjă

Meciul pare dezechilibrat. Ruiz este cu 10 centimetri mai scund decât Joshua, iar la alonjă are un ecart de 20 de centimetri. Americanul este însă încrezător: ”Viteza, agresivitatea, eschivele mele îi vor crea o mulţime de probleme. Am făcut sparring cu mulţi boxeri cu care s-a antrenat şi el, iar aceştia mi-au confirmat acest lucru”, a declarat Andy Ruiz. Acesta a suferit o singură înfrângere în carieră, cu Joseph Parker, în decembrie 2016, pentru titlul mondial WBO (la puncte, decizie majoritară). Ultimul meci disputat a fost pe 20 aprilie 2019, la Carson (California), victorie în repriza a 5-a cu germanul de origine rusă Alexander Dimitrenko.

Anthony Joshua a urcat ultima dată în ring pe 22 septembrie 2018, când l-a învins pe Alexander Povetkin prin TKO în faţa a 80.000 de spectatori pe stadionul Wembley din Londra. Pentru acel meci, unul dintre sparring partneri i-a fost românul Bogdan Dinu. ”Ruiz nu este atât de masiv ca Milller, este un pic mai rapid şi cred că foloseşte o varietate mai mare de lovituri comparativ cu Miller. Trebuie să am o apărare bună, să fiu mai compact şi mai inteligent în faţa unui adversar ca Ruiz”, a declarat Joshua.

Meciul nu va fi transmis în România. În Marea Britanie va fi transmis în sistem pay-per-view de Sky Sport Box Office, pentru un tarif de 19,95 lire.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.