Un luptător în forţele speciale vrea să-l eclipseze pe Bute!

2 iul 2011 4641 afişări Box
Un luptător în forţele speciale vrea să-l eclipseze pe Bute! Un luptator în forţele speciale vrea să-l eclipseze pe Bute!

În boxul profesionist din România se poate spune că există unpugilist special. Nimic exagerat atât timp cât lucrează laServiciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS). Pe scurt,la mascaţi!

Bogdan Dinu (25 de ani) a debutat în boxul profesionist în 2008 şitot de atunci s-a angajat într-o unitate de elită, formată dinaltfel de profesionişti: cei care luptă cu crima organizată."Pregătirea de sportiv m-a ajutat mult în noua mea meserie. Este unserviciu care mi se potriveşte ca o mănuşă", spune boxerul originardin Buzău.

Agent de trei ani în trupele SIAS, Dinu a participat la nenumărateacţiuni. Nu vorbeşte despre ele, pentru că sunt "secret deserviciu", dar ziarele au fost pline în ultimii ani de realizările"mascaţilor", cum sunt cunoscuţi cei din Serviciul pentruIntervenţii şi Acţiuni Speciale. Nopţi pierdute prin munţi, înurmărirea unor infractori periculoşi, descinderi la primele ore aledimineţii pentru a destructura bandele de mafioţi. "Ştiţi cum estesă stai o noapte întreagă nemişcat într-o căpiţă cu fân pentru aasigura un perimetru? A doua zi eşti ciuruit de lighioane. Dar îmiplace teribil ce fac", spune Bogdan.

Aparticipat la olimpiada "mascaţilor"

Dinu va fi unul dintre românii care vor boxa în Gala Campion pentruRomânia, de pe 9 iulie, de la Romexpo. El îl va întâlni într-unmeci de la categoria grea (patru reprize) pe tanzanianul AwadhMohamed Tamim (27 de ani, 12-2-0, 7 KO). "Ştiu despre el că estestabilit în Suedia şi că a boxat anul trecut cu Timur Ibragimov.Sunt pregătit pentru el", spune Dinu.

Înainte de această gală, Bogdan a participat la Olimpiada TrupelorSpeciale, o competiţie rezervată "mascaţilor" din toată lumea."Întrecerile au avut loc în Germania şi au participat inclusivamericanii de la SWAT. Au fost zece probe, specifice meserieinoastre. Alergare, căţărare, tactică, exerciţii de logică,dezamorsarea unor bombe. Echipa noastră a ieşit pe 31 din 44 deţări, un loc onorabil ţinând cont că România se află doar la a douasa participare. Locul 1 l-au luat nemţii", povesteşte boxerul.

"Munca mă ajută să mă menţin în formă. Din cele opt ore pe carele petrec la serviciu, trei sunt de pregătire fizică", Bogdan Dinu,boxer profesionist

Apicat aiurea în scandalul de la Chicago

Dublu licenţiat, la IEFS Iaşi şi la Facultatea de Drept "NicolaeTitulescu" Bucureşti, Bogdan Dinu a fost exclus în 2007 de laMondialele de amatori de la Chicago din cauză că ar fi sustrasalături de alţi doi pugilişti români câteva produse dintr-unmagazin. Dinu a avut atunci de suferit doar pentru că s-a aflat înlocul nepotrivit la momentul nepotrivit. Când cei doi colegi ai luiau fost săltaţi la ieşirea din magazin şi duşi într-o încăpere dinspate, el s-a dus din proprie iniţiativă să vadă ce se întâmplă. Abătut la uşă, s-a prezentat cine este şi aşa a ajuns să fie şi elreţinut până au venit poliţiştii. Ulterior, cum magazinul nu adepus plângere, boxerii români au fost exoneraţi de orice vină.

5 meciuri, toatecâştigate, numără palmaresul lui Bogdan Dinu la profesionişti. Laamatori, el a câştigat titlul mondial de cadeţi în 2003

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.