"Când am început, jucam în Converşi, pe bitum. După o săptămână de antrenament aveam găuri în talpa Converşilor!" Tu ce faci în weekend? Ancuţa Stoenescu te provoacă la o întâlnire inedită în arena Circului cu baschetul 3x3: intrarea este gratuită!

13 sep 2018 437 afişări Baschet
"Când am început, jucam în Converşi, pe bitum. După o săptămână de antrenament aveam găuri în talpa Converşilor!" Tu ce faci în weekend? Ancuţa Stoenescu te provoacă la o întâlnire inedită în arena Circului cu baschetul 3x3: intrarea este gratuită!

Ancuţa Stoenescu, recordmena Ligii Naţionale de Baschet Feminin, cu 12 trofee de campioană, le dă tuturor pasionaţilor de sport o întâlnire inedită cu spectaculoasele şi explozivele dueluri de la Campionatul European de baschet 3x3.

  • Pentru prima dată, caravana FIBA 3x3 intră în arena Circului, la Bucureşti, începând de vineri, 14 septembrie, până duminică, 16 septembrie: cei mai în vogă balleri ai momentului promit în loc de circ un spectacol cu multă adrenalină, dar şi muzică bună, driblinguri şi dunk-uri.
  • Accesul publicului în incinta Circului Metropolitan Bucureşti este gratuit, iar show-ul duelurilor de sub panou va fi completat de artiştii circului cu momente-flash de acrobaţie şi o zonă a fanilor cu multe surprize.

Povestea Ancuţei Stoenescu a început pe străzile din Timişoara. "Jucam în Converşi. De ei îmi aduc aminte. La mini-baschet, când am început eu să joc, jucam pe bitum. După o săptămână de antrenament aveam găuri la Converşi şi genunchii juliţi", a povestit decana de vârstă a Campionatului European, la ProSport LIVE.

În 2011, atunci când, la 31 ani, revenea acasă, pentru a juca în Liga Naţională în tricoul echipei din Timişoara, Ancuţa Stoenescu spunea apăsat: mai joc trei ani şi gata! Ce a ţinut-o pe teren şi o mai ţine încă pe semicerc şi la 38 de ani? "Dragostea faţă de acest sport. În 2013 am avut parte de o accidentare, la care nu m-am aşteptat. Eu am fost una dintre sportivele care am fost scutită de accidentări, nu am avut nicio entorsă care să mă ţină departe de teren. În 2013 a venit acea accidentare care m-a educat mai mult. M-a făcut să fiu şi mai profesionistă. În sportul profesionist chiar este nevoie de profesionalism ca să te menţii", a mărturisit sportiva cu 4 prezenţe la turneele finale Eurobasket alături de naţionala României de baschet clasic, în cinci.

  • Naţionala feminină de baschet 3x3 a României , formată din Ancuţa Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu şi Gabriela Irimia, va evolua în Grupa C, alături de Olanda, medaliată cu bronz la precedenta ediţie a Europenelor, şi de Serbia - echipa care ajunge la Bucureşti bazându-se pe cea mai bună marcatoare străină din istoria LNBF (Biljana Pesovic).
  • Naţionala masculină de baschet 3x3 a României, formată din Amedeo Casale, Marius Ciotlăuş, Vlad Cobzaru şi Radu Paliciuc, va evolua tot în Grupa C, alături de Letonia (deţinătoarea trofeului) şi Ungaria.

"Baschetul 3 la 3 este un pic mai dur. Viteza contează foarte mult şi trebuie să ştii că decizia pe care ai luat-o e sută la sută cea bună. Dacă te răzgândeşti, automat, ai greşit. Acum, în baschetul 3x3 a devenit tot mai important scouting-ul. Trebuie să ai scheme, trebuie să ai mai multe scheme, trebuie să ai scheme de rezervă, trebuie să ştii ce face adversarul"
Ancuţa Stoenescu, la ProSport LIVE

"Sper să luăm aurul, dar este mult de muncă. Vom da tot ce putem ca să ajungem acolo. Va fi foarte greu, sunt echipe foarte puternice, însă nu ne dăm la o parte"
Ancuţa Stoenescu, la ProSport LIVE

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.