Noul Honda Civic 5D 1.6 i-DTEC Diesel se lansează în România

14 feb 2013 1568 afişări Auto-Moto
Noul Honda Civic 5D 1.6 i-DTEC Diesel se lansează în România
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Noul Honda Civic 5D este acum echipat cu cel mai uşor motor diesel din clasa sa, ce fost creat special pentru cerinţele pieţei europene – consum scăzut şi nivel redus al emisiilor. Motorul de 1.6 litri i-DTEC înglobează noua tehnologie Earth Dreams şi este construit în Marea Britanie, exclusiv pentru piaţa din Europa. Tehnologia Earth Dreams, care debutează în Europa pe noul Honda Civic 5D, va fi aplicată în viitor pe toate automobilele Honda.

“Noul Civic 1.6 Diesel completează gama Civic într-un moment foarte bun pentru activitatea noastră în România. Ţinând cont de contextul actual al pieţei, cu noua motorizare ne vom adresa atât segmentului nostru tradiţional de persoane fizice, care apreciază un produs de calitate superioară la un preţ corect, cât şi clienţilor persoane juridice care doresc să îşi optimizeze costurile parcului auto, prin achiziţia de autovehicule fiabile, cu consum şi emisii reduse şi cu o valoare reziduală bună. Cu 3.6 litri/100 km şi 120 CP, noul Civic Diesel 1.6 i-DTEC reprezintă echilibrul perfect între consum şi putere, între design şi utilitate şi între dimensiuni exterioare compacte şi interiorul spaţios. Are toate atributele pentru succesul pe o piaţă care, deşi se află încă la un nivel minim, este extrem de sofisticată şi competitivă. Prin lansarea noului model, ţintim o cotă de piaţă de 1% în 2013 în România”, declară Alexandru Guşetoaia, Sales & After Sales Manager Honda Trading România.

Transmisie manuală în şase trepte

Civic Diesel este echipat cu cea de-a patra generaţie de turbocompresoare Garrett şi cu sisteme eficiente de admisie şi de injecţie a carburantului prin care este redus  nivelul de emisii şi cel de combustibil, obţinându-se o valoare mixtă de 3.6 litri/100 km.

O altă noutate este sistemul de transmisie manuală în 6 trepte, care ajută motorul să producă un cuplu maxim de 300 Nm.Asemenea celorlalte modele Civic din gamă şi Civic 1.6 Diesel este echipat cu tehnologii eficiente care protejează mediul, precum: sistemul ECO Assist (optimizează consumul de combustibil prin reducerea diferenţelor de consum cauzate de stilurile diferite de condus), butonul ECON (activează o hartă de acceleraţie ce asigură o creştere uşoară a cuplului atunci când acceleraţia este apăsată, pentru a obţine o deplasare mai relaxată şi o mai bună economie a combustibilului) sau sistemul Idle Stop (reduce consumul total de combustibil şi reduce nivelul de emisii CO2).

Preţ de pornire: 14.990 de euro

Honda Civic 1.6 Diesel este disponibil din luna martie în reţeaua de dealeri Honda, în patru tipuri de echipare, cu livrare directă din stoc sau pe bază de comandă: S, Confort, Sport sau Lifestyle, la un preţ de listă de pornire de 14.990 Euro fără TVA. 

Pentru 2013 Honda Trading România estimează o pondere de 50% pentru noua motorizare diesel 1.6 i-DTEC, în totalul vânzărilor Honda Civic 5D. Cu ajutorul noii motorizări, Honda Trading România ţinteşte o cotă de piaţă de 1% în 2013.

Modelul Civic, lansat în 1972

Modelul Civic a fost lansat în 1972 şi a fost primul autovehicul din lume care a îndeplinit prevederile US Clean Air Act, situându-se pe cea mai înalta poziţie, timp de patru ani la rând, în ceea ce priveşte consumul de combustibil. Civic a evoluat, până în 2012, în opt generaţii, care au fost îmbunătăţite constant.     

Modelul Honda Civic 5 uşi a fost desemnată cea mai sigură maşină din Europa, în conformitate cu testările de impact efectuate de Euro NCAP.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.