Florentina Iuşco a prins lungimea pentru Tokio: 6,87 metri la Internaţionalele României. Reacţia primei atlete din România care a realizat baremul olimpic: ”Un rezultat neaşteptat de bun!”

9 iun 2019 975 afişări Atletism
Florentina Iuşco a prins lungimea pentru Tokio: 6,87 metri la Internaţionalele României. Reacţia primei atlete din România care a realizat baremul olimpic: ”Un rezultat neaşteptat de bun!”

Ediţia a 64-a a Internaţionalelor de atletism ale României, competiţie desfăşurată la Cluj-Napoca în zilele de 7 şi 8 iunie, a produs câteva rezultate spectaculoase. Cea mai bună performanţă i-a aparţinut Florentinei Iuşco, învingătoare la săritura în lungime cu un rezultat de 6,87 metri. Performanţa ei reprezintă un nou record personal, dar şi îndeplinirea baremului de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio!

Florentina Iuşco (23 de ani) este prima atletă din România care îşi obţine biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokio. Atleta de la Deva, antrenată de Nicolae Alexe, a explodat în acest an. Pe 12 mai, la „Memorialul Octavian şi Viorica Enescu” de la Râmnicu Vâlcea, a reuşit o săritură de 6,75 m la lungime, care i-a adus calificarea la Mondialele de la Doha, de la sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie. Florentina nu s-a oprit din avânt şi a mai pus câţiva centimetri la performanţa sezonului. La Internaţionale s-a impus cu cinci centimetri mai mult decât standardul de calificare la JO 2020, care era de 6,82 metri. ”Este un rezultat neaşteptat de bun. Nu mai trebuie să-l reconfirm până la Tokyo. Sunt calificată la Jocuri”, a declarat Iuşco pentru ProSport. Rezultatul de la Cluj-Napoca o urcă pe locul trei mondial în acest sezon, ceea ce este de-a dreptul spectaculos! Florentina a primit şi premiul acordat de FRA pentru cel mai bun rezultat al Internaţionalelor României, 800 de euro.

A doua performanţă ca valoare a venit de la Rareş Toader (22 de ani). Aruncătorul de greutate revenit în circuit după trei ani de pauză s-a impus spectaculos în proba sa cu un rezultat de 20,60 metri, la doar 10 centimetri de baremul de calificare la Mondialele de la Doha. Pentru Jocurile Olimpice, Rareş mai are un pic de muncit.”Am fost un pic accidentat la cot. Sunt foarte mulţumit de rezultat”, a declarat Rareş, care a stabilit un nou record de tineret (U23), dar şi un nou rezultat de referinţă la Internaţionalele României. El a fost recompensat de FRA cu 600 de euro.

A treia performanţă a competiţiei a venit tot de la un român, aruncătorul de suliţă Alexandru Novac – învingător cu 83,42 metri. Un rezultat bun a reuşit şi Alin Firfirică, al disc – locul întâi cu 63,40 metri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.