Doliu în atletismul românesc. "Părintele" sportivilor de la Rapid a decedat. A fost antrenorul lui Vali Ionescu şi al Rodicăi Mateescu

5 iul 2018 1225 afişări Atletism
Doliu în atletismul românesc. "Părintele" sportivilor de la Rapid a decedat.
A fost antrenorul lui Vali Ionescu şi al Rodicăi Mateescu

Mihai Zaharia a decedat la vârsta de 75 de ani. Fost atlet de performanţă în perioada 1962-1974, Mihai Zaharia a fost campion naţional la săritura în lungime,  în 1971. În întraga sa carieră, el a reprezentat România la 3 Campionate Europene şi la 5 Jocuri Balcanice în aer liber. În 1969 a devenit primul sportiv român care a sărit peste 8.00 m la săritura în lungime.

Mihai Zaharia se identifică şi cu cea mai prolifică perioadă a Clubului Sportiv Rapid. Între 1990 şi 2011 a condus secţia sportivă a clubului feroviar, perioadă în care s-a reuşit câştigarea a 10 trofee cu echipa de volei, 3 trofee cu echipa de handbal, printre care City Cup, şi 4 titluri cu echipa masculină de polo. Cu excepţia acestor titluri, Mihai Zaharia a avut meritul de a-i aduce la CS Rapid pe Marian Oprea şi Gabriela Szabo.

Deşi a făcut istorie pentru giuleşteni, Mihai Zaharia a fost dat afară cu scandal de la club. În 2011 a fost înlăturat de Anca Boagiu, fostul ministru al transporturilor.

În cariera de antrenor, el a condus-o pe Vali Ionescu Caciureac până pe poziţia a doua la Jocurile Olimpice din Los Angeles, din 1984, la proba de săritură în lungime.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.