Judoka Andreea Chitu a luat decizia de a se retrage ca sportivă de performanță, dar nu și din lumea judo-ului. De mai bine de o săptămână, Andreea a îmbrăcat kimono-ul de antrenoare.
Sportiva noastră de 33 de ani este vicecampioană mondială în 2014 şi 2015 şi vicecampioană europeană în 2020.
Judoka Andreea Chițu nu a reușit să treacă decât de primul tur al competiției de judo, de la Tokyo 2020, la categoria -52 kg, fiind învinsă în șaisprezecimi de italianca Odette Giuffrida.
Ea se ocupă de pregătirea sportivelor din cadrul Centrului Olimpic de Pregătire a Juniorilor, de la București, care a fost înființat la liceul cu program sportiv, Mircea Eliade din București.
„Am luat această decizie de a mă retrage ca sportivă dar viața mea rămâne în judo. Vreau să le ofere acestor fete pe care le pregătesc, tot ce am învățat eu, de-a lungul timpului, legat de judo.
Este un nou început. Știu că nu va fi deloc ușor, dar pentru că judo-ul este viața mea, îmi doresc să scot performanțe și că antrenoare”, a precizat antenoarea coordonatoare a CNOPJ-ului de la București.
Singura medalie care-i lipsește Andreei din palmares este cea olimpică.
„Dacă nu am reușit în calitate de sportivă să iau o medalie la Jocurile Olimpice, îmi doresc să-mi îndeplinesc acest vis ca antrenoare”, a mai spus ea.
Președintele FR de Judo, Cosmin Gușă, a fost omul care a ajutat-o cel mai mult pe Andreea în această perioadă. „Domnul Gușă a făcut tot ceea ce a ținut de dânsul pentru ca eu să pot fi azi antrenoare la Centrul Olimpic.
Fără dânsul, fără cei de la Comitetul Olimpic și fără cei de la Steaua, nu s-ar fi putut realiza acest vis al meu”, a încheiat Andreea.
Florin Prunea, fostul portar al Generației de Aur, și Marius Mitran, reputatul jurnalist, sunt în studioul ProSport Live pentru a discuta despre Cupa României, câștigată de Sepsi, despre barajul care poate trimite Dinamo în Liga 2, dar și despre pregătirile pe care FCSB și CFR Cluj le fac deja pentru viitorul sezon.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER