SNOOKER | CaO stea. Al zecelea break maxim din 2017 este "made in China", iar "club 147" are un nou membru. Lista break-urilor maxime din acest an | VIDEO

14 dec 2017 2594 afişări Alte sporturi
SNOOKER | CaO stea. Al zecelea break maxim din 2017 este "made in China", iar "club 147" are un nou membru. Lista break-urilor maxime din acest an | VIDEO Momentul festiv al lui Cao Yupeng. Foto: World Snooker

Chinezul Cao Yupeng (27 ani) a intrat, marţi, în clubul jucătorilor care au realizat un break maxim în competiţie, în snookerul profesionist, la Openul Scoţian, de la Glasgow. Yupeng este al treilea sportiv chinez care duce la bun sfârşit un 147, după Ding Junhui şi Liang Wenbo.

"Am făcut trei sau patru break-uri maxime la antrenament în ultimele şase luni, aşa că am luat-o ca pe o altă sesiune de pregătire. Orice jucător poate realiza un 147 zilele astea. Li Hang a avut o tentativă frumoasă la Campionatul Regatului. Cred că partea de construcţie a break-ului este bună, dar problema apare la loviturile simple. Şi este foarte multă presiune la bilele colorate", a declarat Yupeng, potrivit site-ului World Snooker.

Cao Yupeng a reuşit break-ul maxim în jocul trei al partidei din turul inaugural de la Open-ul scoţian, împotriva lui Andrew Higginson. În total, acesta este '147'-le cu numărul 134 din istoria snooker-ului profesionist.

Lista break-urilor maxime pe 2017

1. Ali Carter – German Masters calificări
2. Ross Muir – German Masters calificări
3. Mark Davis – Championship League
4. Tom Ford – German Masters
5. Mark Davis – Championship League
6. Judd Trump – China Open
7. Gary Wilson – Campionatul Mondial - calificări
8. Liang Wenbo – English Open
9. Kyren Wilson – International Championship
10. Cao Yupeng - Scottish Open

În sezonul competiţional 2017/2018, China are acum monopol, cu două break-uri maxime din trei. Anul 2017 este unul generos din punct de vedere al break-urilor maxime. Este doar al doilea an în care numărul de break-uri maxime ajunge în "double-digits", după recordul din 2011, cu 11 break-uri de 147.

Cao Yupeng, numărul 67 mondial, rămâne în competiţie, luptând în optimi împotriva galezului Daniel Wells.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.