Rareş Dumitrescu: "Îmi doresc să luăm o medalie cu echipa! Italia e principalul nostru adversar"

1 nov 2010 33 afişări Alte sporturi
Rareş Dumitrescu: "Îmi doresc să luăm o medalie cu echipa! Italia e principalul nostru adversar" Rareş Dumitrescu: "Îmi doresc să luăm o medalie cu echipa! Italia e principalul nostru adversar"

Campionul mondial din 2009 în proba de sabie, Rareş Dumitrescu,a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că îşi doreşte câştigarea unei medalii cuechipa României la Campionatele Mondiale de scrimă, precizând că vaîncerca să obţină o clasare cât mai bună şi la proba individuală acompetiţiei.

"Îmi doresc foarte mult să reuşim să obţinem o medaliela proba pe echipe, pentru că la individual ştiu că îmi va fifoarte greu. Sper totuşi ca şi la individual să am o evoluţie câtmai bună. Cu siguranţă că Italia va fi principalul nostru adversar,pentru că au fost cea mai în formă echipă din acest an. Totuşi, maisunt şi alte echipe care se vor bate cu noi pentru medalie, maiales că Franţa va fi la ea acasă şi va dori să facă o figurăfrumoasă", a spus Rareş Dumitrescu.

Sabrerul român a afirmat că îi va fi dificil la CM de la Parisdeoarece nu a evoluat în nicio competiţie majoră după operaţia lagenunchi pe care a suferit-o în luna martie a acestui an:"Din păcate, nu am avut nicio competiţie majoră după cem-am operat şi îmi va fi foarte greu la aceste mondiale, pentru căva trebui să dau totul. Oricum, pentru noi este important să fimacolo sus la aceste mondiale, pentru că cel mai important va fi cumne vom prezenta la Jocurile Olimpice de la Londra".

Rareş Dumitrescu a fost operat în luna martie, la Strasbourg, lagenunchiul stâng, şi a avut nevoie de o perioadă de aproximativdouă luni pentru a-şi relua pregătirile. Sabrerul face parte dinechipa României care va participa la Campionatele Mondiale descrimă de la Paris, din perioada 4-13 noiembrie, unde îşi va apăratitlul cucerit de echipa de spadă în 2009. De asemenea, RareşDumitrescu este deţinătorul medaliei de argint la proba individualăa competiţiei de anul trecut.

Delegaţia României care va participa la CM de scrimă de la Parisva pleca, marţi dimineaţă, în Franţa.

Componenţa lotului României pentru CM scrimă este următoarea:Florin Zalomir, Rareş Dumitrescu, Cosmin Hănceanu, TiberiuDolniceanu (toţi sabie masculin), Ana Maria Brânză, LoredanaIordăchioiu, Anca Măroiu, Simona Alexandru (spadă feminin), VirgilSălişcan, Radu Daraban, Alexandru Diaconu (floretă masculin), IoanaDumitru, Andreea Andrei, Maria Udrea (floretă feminin), BertalanArkosi, Adrian Pop, Otto Tardi, Cosmin Kortyanu (spadă masculin),Andreea Pelei, Bianca Pascu, Elena Munteanu şi Mihaela Bulică(sabie feminin).

Probele individuale se vor desfăşura în perioada 4-8 noiembrie,în vreme ce întrecerile pe echipe se vor desfăşura între 9 şi 13noiembrie. Singura probă pe echipe la care România nu va participava fi cea de spadă masculin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.