PERFORMANŢĂ | România a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Bob U23, prin echipajul de 4 persoane

13 ian 2019 6165 afişări Alte sporturi
PERFORMANŢĂ | România a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Bob U23, prin echipajul de 4 persoane Echipajul de aur. Foto: Federaţia Română de Bob şi Sanie via Facebook

România a reuşit o performanţă notabilă în acest final de săptămână, în sporturile de iarnă. Echipajul de bob patru persoane format din Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre şi Daroczi Ciprian, sub comanda antrenorului Iulian Păcioianu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Bob U23, de la Igls, în Austria, anunţă Federaţia Română de specialitate pe pagina oficială de Facebook.

Cu doi sportivi născuţi în 1998, România a învins Letonia, devenind campioană europeană.

Foto: Federaţia Română de Bob şi Sanie via Facebook

Întrecerile de bob au adus, în trecut singura medalie a României la Jocurile Olimpice de iarnă, printr-un echipaj de două persoane. Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe au câştigat medalia de bronz la bob 2, la Grenoble, în 1968.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.