MÂNDRIE NAŢIONALĂ! Alpinista Crina Coco Popescu a reuşit o performanţă UNICĂ în lume la doar 16 ani!

27 ian 2011 112 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
MÂNDRIE NAŢIONALĂ! Alpinista Crina Coco Popescu a reuşit o performanţă UNICĂ în lume la doar 16 ani! CE PERFORMANŢĂ! Alpinista Crina Coco Popescu a încheiat cu succes circuitul "Seven Vulcanoes"!

Alpinista braşoveancă, Crina Coco Popescu, este prima din lumecare termină cicuitul Seven Vulcanoes (cei mai înalţi vulcani de pecele şapte continente).

În vârstă de 16 ani, Crina a încheiat circuitul luni, prinascensiunea pe Mount Sidley, cel mai înalt vârf al Antarcticii.Românca este totodată şi prima alpinistă din lume cate a urcat peacest vulcan.

"Eram conştienţi că suntem prima echipă ce urca pe acestmunte şi acest lucru l-am simţit când am căutat prin încercărirepetate ruta către vârf. Am parcurs toată creasta, urmărindaltimetrul, să vedem care e cel mai înalt punct al ei. Am găsitdouă vârfuri apropiate ca înălţime - cele mai înalte. Pe creastăeram legaţi în coardă şi, în mod firesc, am fi ajuns într-o anumitaordine pe varf. Aşa că ne-am aşteptat unii pe alţii şi am puspiciorul pe vârf toţi în acelaşi timp, împărţind bucuriapremierei", a declarat Coco la întoarcerea de pe vârfpentru adevarul.ro.

Cele 7 vârfuri atinse de alpinista noastră sunt:Kilimanjaro (Africa), Pico deOrizaba (America de Nord), Sidley(Antarctica), Giluwe (Australia),Elbrus (Europa), Ojos del Salado(America de Sud) şi Damavand (Asia).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.