Ioana Bran, OUT din fruntea MTS! FOTO: Cine o va înlocui pe "sexy-ministra" care a rezistat doar zece luni

19 nov 2018 4481 afişări Alte sporturi
Ioana Bran, OUT din fruntea MTS! FOTO: Cine o va înlocui pe "sexy-ministra" care a rezistat doar zece luni
  • Schimbare la vârful Ministerului Tineretului şi Sportului! Ioana Bran a fost remanierată, luni după-amiază, locul ei urmând să fie luat de Bogdan Constantin Matei (38 de ani), fost fotbalist şi, în prezent, senator de Vâlcea din partea Partidului Social Democrat.

UPDATE 17:40 Ioana Bran nu mai conduce Ministerul Tineretului şi Sportului! "Sexy-ministra" din cabinetul Dăncilă a fost remanierată la finalul unui mandat care a durat zece luni şi în care nu a reuşit să se evidenţieze prin performanţe în domeniul său de muncă, ci doar prin gafe şi momente în care a părut că ştie foarte puţine despre ministerul care i-a fost dat pe mână.

Aşa cum era de aşteptat, locul ei în fruntea MTS va fi luat de fostul fobtalist Constantin Bogdan Matei, în prezent senator de Vâlcea din partea Partidului Social Democrat.

Câteva repere ale noului ministru pot fi decsoperite parcurgând un interviu pe care Bogdan Matei l-a acordat ziarului ”evenimentvalcean.ro” în 2016.

Foto: Bogdan Matei (al doilea din stânga). Credit foto: facebook

”M-am născut în Vâlcea, la 26 octombrie 1980, am urmat şcoala generală Henri Coandă, apoi Liceul Henri Coandă. Am absolvit Colegiul Naţional de Măiestrie Fizică Sportivă – Lucian Blaga, apoi Facultatea de Educaţie Fizică şi Management în Sport. Am un masterat în Tehnologii Informatice Aplicate în Managementul Organizaţilor Sportive. Am început să joc fotbal de la 12 ani şi am activat, în Facultate, la echipa Universitatea Sibiu care juca atunci în Liga a III-a. Dar am ajuns să antrenez copii pentru că asta mi-am dorit cel mai mult, iubesc să antrenez copii de la grupe foarte mici. Acum am deja din prima generaţie la care am fost diriginte, copii care au ajuns studenţi şi câţiva promit să ajungă sportivi foarte buni…”.

”Sunt profesor din 2005, am început la Liceul Tehnologic Băile Govora, apoi la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, la Liceul Sanitar şi la Şcoala Generală Anton Pann unde am fost şi director adunct din 2013 până în 2015 când mi-a expirat delegaţia. Sunt căsătorit din 2007, am un băiat de şase ani, iar în PSD am intrat în 2011 atras de un grup de tineri de aici şi de ideile lor că putem schimba societatea doar dacă ne implicăm mai mulţi tineri în politică.

”Cunosc foarte bine judeţul Vâlcea. În primul rând am fost mereu prezent la competiţii sportive şi meciuri de la toate nivelurile şi mi-a plăcut să particip la meciuri, m-am ocupat mult timp de un Club Sportiv-Likayos al cărui membru fondator sunt şi care are 4 secţii de sport.

”România are nevoie de o legislaţie care să ajute mai mult la dezvoltarea copiilor, sănătatea acestora, procesul de învăţământ. Aici ar trebui introduse legi, dar cred că mă voi axa pe o tentativă de schimbare a actualei Legi a Sportului care are multe lacune. Am discutat cu multe cadre didactice şi am discutat deseori cu al meu coleg senatorul Laurenţiu Coca pe care îl respect foarte mult şi care a fost şi el fotbalist. Amândoi credem că trebuie încurajate legislativ companiile, dar şi persoanele fizice, care vor aloca fonduri direct echipelor de copii, de la toate disciplinele. Mulţi părinţi nu îşi permit să ducă copilul la un sport. Iar România pierde astfel talente desoebite. Nu ai cum să şti ce talentat ar fi fost cineva la 17-18 ani dacă nu a făcut sport de la 7-8. De aceea am şi înfiinţat acel Club. Să ofer posibilitatea şi celor fără bani, copiilor din familii cu venituri modeste, să practice un sport. Ştiu exact ce înseamnă asta, tata a lucrat operator chimis la Uzina G, iar mama muncitor la IUCF, fostul UZUC, şi au făcut eforturi pentru a mă susţine în şcoală.

”A fi profesor este ceva demn, iar a fi profesor de sport, a lucra la disciplina elevilor, la sănătatea lor, la deprinderi, a-i ajuta să lucreze în echipe, să simtă cum cresc în valoare şi în performanţă este ceva deosebit. Nu numai onorabil, dar spun eu deosebit”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.