„Iisus Hristos mi-a salvat viaţa”

26 mai 2008 262 afişări Alte sporturi
„Iisus Hristos mi-a salvat viaţa”
Şahistul Henrique Mecking şi-a lansat, luni, la Bazna, cu ocazia Turneului Regilor Romgaz, ediţia în limba română a cărţii autobiografice intitulate "Cum mi-a salvat viaţa Iisus Hristos", în care brazilianul relatează experienţa vindecării sale "miraculoase" de o boală neurologică foarte gravă.

Boala şahistului, născut în 23 ianuarie 1952, a debutat în prima parte a anului 1977, când gâtul i s-a inflamat şi avea dificultăţi să vorbească. Brazilianul a fost consultat de mai mulţi medici, dar niciunul nu i-a putut pune un diagnostic. Între timp, şahistul se simţea din ce în ce mai slăbit.

În februarie 1978, un medic renumit din Houston l-a diagnosticat cu miastenia gravis, o boală neurologică ce afectează, progresiv, toţi muşchii corpului. Medicul i-a spus că boala va culmina cu moartea, iar prea multe nu se pot face, deoarece nu existau destule informaţii la acea vreme despre această maladie.

Întors în Brazilia, Mecking a descoperit o ramură a bisericii catolice, numită Reînnoirea Carismatică Catolică, care susţinea că în rândul ei mai mulţi oameni fuseseră vindecaţi de boli incurabile. Şahistul a început să frecventeze acest grup, iar în 28 mai 1979, o doamnă numită "mătuşa Laura", cunoscută în grup pentru rugăciunile care ajutaseră la vindecarea mai multor bolnavi, a fost chemată acasă la Mecking, să se roage pentru el. Deşi i se spusese că mai are numai 15 zile de trăit, Mecking susţine că în acea zi, la îndemnul "mătuşei Laura", a pus mâna pe Biblie şi de atunci boala a început să regreseze, ducând la vindecare.

"Cartea se află la a şasea ediţie la mine în ţară şi îmi doresc ca ea să fie tradusă în toate limbile pământului. Mă bucur foarte mult că România este prima ţară în care mi se traduce cartea", a declarat Mecking cu ocazia lansării cărţii traduse în limba română de Ioan T. Lazăr.

Şahistul brazilian a precizat că în acest moment viaţa nu îi mai este în pericol. "Vindecarea este progresivă, acum sunt vindecat în proporţie de 99,9 la sută, dar am nevoie de mâncare specială, de o climă favorabilă, însă viaţa nu îmi mai este în pericol. În curând voi fi complet vindecat, joc din ce în ce mai bine, Iisus Hristos a făcut un miracol", a menţionat Mecking, care şi-a adus la Bazna 5 kg de orez integral special, pentru a evita problemele de anul trecut, când organizatorii turneului au găsit cu greu în România acest tip de cereală.

Henrique Mecking a adăugat că a venit la turneul de la Bazna pentru că are şansa să îşi îmbunătăţească clasamentul FIDE. "Îmi place foarte mult această ţară, iar oamenii se poartă foarte frumos cu mine. Turneul în care joc acum este foarte puternic şi mă bucur să fiu aici. În Brazilia turneele sunt mai slabe valoric, iar aici am şansa de a-mi mări coeficientul ELO", a afirmat Mecking, care a reuşit o remiză, cu Nigel Short, în prima rundă a turneului de la Bazna, în timp ce în cea de-a doua a avut zi de pauză.

Tot luni a fost lansată la Bazna o altă carte scrisă de Ioan T. Lazăr, despre şahista Maia Ciburdanidze, prezentă la ediţia de anul trecut a competiţiei.


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.