IA(ŞI) TAIE!

30 oct 2009 12 afişări Alte sporturi
IA(ŞI) TAIE! IA(ŞI) TAIE!

ProSport îţi dezvăluie unul din secretele care a stat la bazasingurului aur mondial realizat de o echipă românească în acest an.Colegii lui Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir (28 de ani), CosminHănceanu (23 de ani) şi Tiberiu Dolniceanu (21 de ani), s-au călitde mici la aceeaşi şcoală, cea din Iaşi.

În copilărie, cei trei au stat la coadă pentru a prinde un rândde echipament la sala de antrenament din Iaşi, dar acum şi-au văzutvisul cu ochii. Au cucerit aurul cu echipa României de sabie laMondialele din Antalya.

Pândeaucâte un echipament

"Eram mici şi pândeam cum să prindem un echipament să începem săne luptăm. Ne-au selectat antrenorii de la şcoala unde învăţam. Amavut ambiţie şi iată că până la urmă am reuşit să ajungem în vârf",îşi aminteşte mezinul Tibi, care duce dorul familiei, plecată lamuncă în Italia. Îl susţine amicul şi colegul Cosmin, care vatrimite din banii ce îi vor reveni în urma premierii de la Mondialepărinţilor şi fratelui Dragoş. Zalomir a plecat şi el de mult dinIaşi, a simţit pe pielea lui chinurile din Legiunea Străină şi s-aataşat de Bucureşti, unde stă atunci când nu este în cantonamente."Nu vom uita niciodată de unde am plecat", spun ei. Ambiţia lor nuse opreşte aici. Medalia la Jocurile Olimpice reprezintă următorulpas vizat de cei trei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.