Federaţia Română de Şah şi-a prezentat noul sponsor principal. Superbet va susţine, la toate competiţiile din 2019, loturile naţionale de seniori, masculin şi feminin

5 mar 2019 419 afişări Alte sporturi
Federaţia Română de Şah şi-a prezentat noul sponsor principal. Superbet va susţine, la toate competiţiile din 2019, loturile naţionale de seniori, masculin şi feminin 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/17899746/2/sah-2.jpg

Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România,a devenit sponsorul oficial al Federaţiei Române de Şah. Parteneriatul s-a semnat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, 5 martie.

"În cadrul acestui parteneriat compania va susţine la toate competiţiile din 2019 loturile naţionale de seniori, masculin şi feminin.

Iniţiativa face parte din direcţia strategică pe care Superbet va merge cu predilecţie în acest an, aceea de susţinere a sportului românesc, în general, şi a şahului, în special. În acest context, trebuie amintit că afinitatea liderului pieţei de pariuri sportive din ţara noastră pentru “sportul minţii” este deja o constantă.

Anul trecut Superbet a pus umărul la ascensiunea lui Robert Creangă, un şahist junior de mare perspectivă cu rezultate excelente atât pe plan national, cât şi international, iar de la începutul lui 2019 susţine oficial şi Clubul Universitar din Bucureşti, la care Robert este legitimat

Parteneriatul dintre Superbet şi loturile naţionale de şah ale României a fost anunţat şi dezbătut în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi, 5 martie, în incinta Complexului Stejarii Country Club, din Bucureşti. La eveniment au participat Vlad Ardeleanu, Directorul General Superbet, Sorin-Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Vladimir Danilov, vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah, dar şi Mircea Emilian Parligras, Constantin Lupulescu şi Bogdan-Daniel Deac, trei dintre cei mai buni jucători de şah ai României la ora actuală.

Aceştia au şi oferit participanţilor şi o demonstraţie gratuită încheiată, previzibil, remiză.

“Pentru orice mare companie din România e uşor şi profitabil să meargă spre sporturile de masă, de unde vine şi cel mai mare capital de imagine. Superbet şi-a propus să iasă însă din acest tipar şi să treacă la susţinerea sportului românesc dincolo de calcule strict de business. Am mers către discipline care până acum au beneficiat de mai puţină atenţie şi susţinere, ceea ce evident nu le face mai puţin importante. Şahul este unul dintre pariurile noastre în 2019 şi grupul Superbet e mândru să asigure, anul acesta, propulsia loturilor naţionale de seniori, atât la masculin, cât şi la feminin”, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general al Superbet.

La rândul său, Sorin-Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, “salută implicarea Superbet în sprijinirea echipelor naţionale ale României. Şahiştii de înaltă performanţă au acum, şi cu ajutorul Superbet, o misiune mai uşoară în atingerea unor performanţe mult aşteptate de către mişcarea şahistă din România. Suntem încrezători că parteneriatul dintre FRŞah şi Superbet este mutarea câştigătoare pentru viitorul sportului minţi.”

Urmează confruntarea geniilor: Superbet Rapid & Blitz

În a doua parte a întrunii, managerii celor două instituţii au vorbit şi despre Superbet Rapid & Blitz, mega-turneul de şah pe care compania de pariuri sportive îl va organiza la Bucureşti în perioada 4-11 noiembrie 2019.

“Aducerea la Bucureşti a unei etape din Grand Chess Tour, una dintre cele mai importante competiţii de acest gen din lume, este un mare succes şi are ca scop creşterea popularităţii şahului în România. Suntem convinşi că evenimentul la care vor participa 10 dintre cei mai buni 12 şahişti ai lumii va trezi un mare interes, iar la finalul lui vor juca frecvent şah mai mulţi români decât o fac acum”, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general al Superbet", se arată în comunicatul sponsorului principal al Federaţiei Române de Şah, Superbet România.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.