Echipa feminină de spadă a României a primit titlul de "Cetăţean de Onoare" al Craiovei

26 oct 2011 199 afişări Alte sporturi
Echipa feminină de spadă a României a primit titlul de "Cetăţean de Onoare" al Craiovei Echipa feminină de spadă a României a primit titlul de "Cetăţean de Onoare" al Craiovei 5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/8904998/2/rem-2554.jpg

Spadasinele Loredana Dinu Iordăchiou, Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Simona Alexandru, antrenorul lotului naţional, Dan Podeanu, au primit tutlul de "Cetăţean de Onoare" al oraşului Craiova. La ceremonie, care a avut loc cu ocazia Zilelor Craiovei, au fost prezente Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Simona Alexandru, din partea Loredanei Dinu Iordăchiou fiind prezentă mama sa.

Loredana Dinu Iordăchiou şi Anca Măroiu sunt din Craiova , iar Ana Maria Brînză a făcut scrimă în Craiova de la 13 ani. Singura care nu are legătură cu Bănia este Simona Alexandru.â

Ana Maria Brânză a declarat: "Ne simţim onorate, e flatant ce se întâmplă. E singurul loc din lume unde simt cu adevarat cu sunt apreciate, niciunde altundeva nu aş fi vrut să fiu azi. E deosebit că oamenii iţi apreciată munca într-un oraş în care nu locuiesc, dar pe care îl consider casa mea. Acum ce mi-am mai putea dori decât un loc de parcare în Bucureşti. Apreciez că sunt aici, tot ce mi-a oferit Oltenia".

Simona Alexandru: "Mă simt onorată de această disticţie. Suntem ca o familie, daca nu eram unite, nu cred că reuşeam aceasta performanţă".

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorul de 27-26, reprezentativa Chinei.

Româncele au obţinut titlul mondial pentru a doua oară consecutiv, după ce s-au impus şi în 2010, la Paris, în aceeaşi formulă, în finala cu Germania. România a mai obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spadă, însă la individual feminin, prin Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză.

Foto: Remus Badea

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.