Canotajul începe să adune calificări olimpice: trei echipaje cu un total de 10 sportivi au obţinut biletele pentru Tokio 2020. Alte şapte bărci au rămas în cursă

29 aug 2019 631 afişări Alte sporturi
Canotajul începe să adune calificări olimpice: trei echipaje cu un total de 10 sportivi au obţinut biletele pentru Tokio 2020. Alte şapte bărci au rămas în cursă

Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz au programat joi cursele semifinale, în urma cărora s-au stabilit echipajele care se vor lupta pentru medalii în finalele A, dar şi o parte dintre ambarcaţiunile calificate la JO 2020.

România a atacat în reuniunea de dimineaţă patru probe, dintre care trei s-au soldat cu calificări în finale şi bilete cotă pentru Tokio.

Primul echipaj calificat a fost cel al fetelor de la dublu vâsle categorie uşoară. Campioane mondiale en titre, Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă au avut de tras într-o semifinală extrem de aprigă. Româncele au avut braţe tari şi voinţă pe final, reuşind să termine pe locul trei, după ce au luat faţa americancelor pe ultimii 500 de metri.

Au urmat băieţii de la 4 rame. Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Stefan Berariu şi Cosmin Pascari au dat recital, câştigând semifinala într-un final ”cioc la cioc” cu echipajul italian.

A treia calificare a venit de la fetele din barca de 4 rame. Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, cele mai bune patru din lot, au tras până la ultima pală pentru a-şi asigura locul 3 în semifinală, după Australia şi Danemarca.

În prima reuniune de joi au tras şi fetele de la dublu rame, tinerele Cristina Popescu şi Amalia Bereş. Cele două tricolore au terminat semifinala pe locul 4, urmând să tragă în Finala B (locurile 7-12). Şansele lor de a merge la JO sunt însă mari, pentru că primele 5 clasate din finala B (11 echipaje în total) merg la Tokio.

Joi vor mai trage în recalificări fetele şi băieţii de la 8+1. Ambele echipaje trebuie să ajungă în finală pentru a spera la calificarea olimpică (doar primele 5 de la aceste Mondiale merg în Japonia). Tot în recalificări vor trage şi fetele de la 4 vâsle, Tabita Maftei, Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu.

Vineri vor concura în semifinale, de asemenea cu şanse mari de calificare la JO, echipajele de dublu vâsle (masculin şi feminin), precum şi băieţii de la dublu rame.

Foto credit: FISA

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.