Argintul care lasă urme! Revanşa fetelor cu Rusia, posibilă la JO

19 iun 2012 436 afişări Alte sporturi
Argintul care lasă urme! Revanşa fetelor cu Rusia, posibilă la JO Argintul care lasă urme

Trupa de şoc a spadei româneşti a revenit ieri de la Legnano (Italia), de la Campionatul European, cu trei medalii, două la individual (Simona Gherman - aur, Anca Măroiu - argint) şi una în proba pe echipe (argint în finala cu Rusia). Din punct de vedere al bilanţului, acţiunea poate fi trecută lejer la "reuşite", însă titul pierdut la echipe a produs ceva amărăciune în sânul lotului. "Un rezultat foarte bun ar fi fost confirmarea locului de anul trecut, când am câştigat aurul. Chiar dacă am pierdut finala la o lovitură, fetele sunt încă afectate", a declarat Dan Podeanu, antrenor coordonator al lotului de spadă feminin.

Principalul obiectiv al "cvartetului" Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu rămâne competiţia supremă de la Londra, astfel că toate eforturile echipei sunt îndreptate în acest sens. "Mai sunt amănunte de pus la punct, dar sunt mulţumit de stadiul în care ne aflăm acum. Jocurile Olimpice au un alt specific, nu neapărat prin tăria competiţiei, întrucât adversarii sunt aceiaşi. Întrecerile sunt programate din patru în patru ani şi acolo este foarte important ca echipa să prindă vârful de formă", a concluzionat Podeanu.


În finala individuală am lăsat acreditările pe bancă şi am ieşit afară. A fost o luptă colegială. Am avut o senzaţie de satisfacţie când am văzut că din 75 de fete au rămas două din România

Dan Podeanu, antrenor coordonator

4 titluri europene a cucerit echipa de spadă feminin din 2006 şi până în prezent


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.