Tănase, spre reconversie profesională

25 sep 2012 1384 afişări Blog

Prima măsură i s-a aplicat deja. Printre cântece de bucurie, patronul l-a criticat voalat, ameninţându-l, cam muzical, la început că-l scoate de la inimă, apoi din echipă, în final chiar de pe banca de rezerve. Dar, când critici şi ameninţi cu impresia victoriei în minutul 96 în suflet, parcă nici critica şi nici ameninţările nu au greutate.

Altă soluţie ar fi tolerarea la nesfârşit a evoluţiilor sale neconvingătoare şi păstrarea lui ca titular acolo, în banda stângă, doar pentru că axiomatic lui Tănase i s-a spus că e mijlocaş stânga şi atât. Dacă se va continua aşa, se va ajunge fix nicăieri. Steaua va fi iute pe dreapta şi statică pe stânga, iar Latovlevici sau Pârvulescu, în spatele său, vor fi veşnic nesprijiniţi.

Soluţia aplicabilă este regândirea poziţiei lui Tănase în teren. E clar că în acest moment Steaua are doi mijlocaşi de bandă mai buni decât decarul, anume Popa şi Chipciu. Popa e redutabil pe dreapta, Chipciu face mai bine decât Tănase treaba din partea stângă. E păcat ca unul dintre cei doi vitezişti să stea pe bancă, mai ales că dacă joacă amândoi, Steaua poate face joc dublu de bandă pe ambele laturi ale terenului, nu doar în dreapta.

Pentru binele echipei, dar şi al lui personal, Tănase trebuie aclimatizat, reeducat, reconvertit pentru zona centrală a terenului. De acolo, şutul său care n-a mai lovit demult poate fi pus în valoare. De acolo poate acţiona şi jocul său combinativ la care tehnica din dotare îi dă dreptul. Din lateral, teoretic, te duci până la tuşă şi centrezi. Uneori intri în interior, dar adversarilor nu le vine prea greu să-ţi blocheze şutul, druiblingul sau pasa care vin mereu din piciorul drept.

Dacă ar fi vorba de un jucător care nu poate juca decât acolo, în stânga, soluţia ar fi simplă: Chipciu e mai bun decât Tănase pe acel post, deci e titular Chipciu, iar Tănase face tuşa. Dar e vorba de un jucător care poate ajuta Steaua cu condiţia să fie ajutat.

Încă un amănunt, util pentru cei care îl cunosc pe Tănase doar de când i se spune Dodel. La juniori juca mijlocaş central, iar în primii ani, la FC Argeş, cu Sorin Cârţu pe bancă, tot mijlocaş central a fost.Cine nu crede, să se uite la un DVD de prin 2005 cu puştiul Tănase venind din faţa fundaşilor centrali şi marcând un gol senzaţional pe Cotroceni, într-un meci cu FC Naţional.

Versiune selectata: mobil / standard