Monica Niculescu se dezlănțuie într-un interviu savuros:** „Locul meu e pe marile scene!”

Monica Niculescu se dezlănțuie într-un interviu savuros:**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Monica Niculescu este genul de jucătoare gata să moară pe teren pentru fiecare minge, să joace până la epuizare, așa cum s-a întâmplat și în ultimul ei turneu din Luxemburg, unde a stat pe teren peste 14 ore și a ajuns până în finală. Într-o vizită pe care a făcut-o ieri în redacția ProSport am descoperit-o pe Monica și în afara terenului. Iar după câteva zeci de minunte de discuții am tras concluzia: o persoană cu carismă, degajată, volubilă, care te poate încânta, așa cum o face și pe cele mai importante arene din lume.

Tenismena ne-a mărturisit că s-a obișnuit să joace pe „marile scene”. Ne-a mai spus că pe viitor ar putea încerca și o carieră în actorie. La cât de tenace „joacă” și în viața de dincolo de teren, cu siguranță ar reuși și în acest domeniu. Aflați câteva din secretele Monicăi dintre interviul ce urmează.

Cum se explică evoluția ta fantastică din ultimele două luni? Ai avut o adevărată explozie…
Este rezultatul muncii și pregătirii de ani buni. Jucasem bine în ultimul an, am fost de câteva ori aproape să câștig niște meciuri importante, am învățat din greșelile acelor meciuri, am încercat să nu le mai repet, am învățat să gestionez mai bine momentele importante din joc.

Ce s-a schimbat în acest interval față de tot ce a fost până în august?
În principiu nu s-a schimbat nimic, eu m-am pregătit întotdeauna la fel, doar că ai nevoie de timp să consolidezi totul. Încă mai am multe de pus la punct, încerc să mă perfecționez mereu, singura diferență e că acum joc mult mai multe meciuri, ceea ce îți dă încredere, dar te și obosesc mai mult.

E de nebătut Azarenka? Româncele par a avea un complex în fața ei.
Azarenka este o jucătoare foarte puternică. Nu cred că e vorba de un complex, ci pur și simplu este un adversar foarte dificil, cu o forță de joc impresionantă. La Luxemburg eram foarte obosită, iar cu Vika e greu dacă nu ești 100%. Eu sunt convinsă că la un moment dat va reuși o româncă să o învingă, să se spulbere mitul acestui complex.

Meciul cu Safarova de la US Open rămâne memorabil

Din toată această perioadă, care este momentul memorabil care te va urmări toată viața?
Fiecare moment e special în felul lui. Au fost multe momente memorabile, poate meciul cu Safarova de la US Open, când la sfârșitul primului set am făcut ruptură la mușchii abdominali și totuși am continuat acel meci cu niște dureri îngrozitoare și chiar l-am câștigat cu un scor uluitor, 6-0, 6-1. Rămâne și meciul cu Na Li de la Beijing, jucat în fața a peste 20.000 de spectatori. Când am intrat pe teren și am văzut atâta lume care își aclama jucătoarea favorită, m-am simțit ca într-o arenă de gladiatori. Ceea ce m-a surprins și pe mine a fost faptul că tot acest vacarm mi-a dat forță, m-a ambiționat, am simțit că fac parte din acel film, că locul meu e pe arenele mari, cu mulți spectatori. Am descoperit că-mi place să joc pe scenele mari.

Dacă în vară cineva ți-ar fi spus că la finele anului ai să termini în Top 30, ce i-ai fi răspuns?

Mie mi-a spus tot timpul cineva în toți acești ani că voi urca spre un anume loc sau într-un anume top, chiar mai sus decât cel menționat de dumneavoastră. Trebuie să spun că în spatele realizărilor mele se află omul care îmi manageriază întreaga activitate, care se ocupă de organizarea întregii mele pregătiri, și anume Călin Ciorbagiu. Fără ajutorul lui nu aș fi reușit niciodată să ajung aici. Sunt o persoană norocoasă să am un om atât de priceput în preajma mea. Ceea ce se vede la televizor, adică meciul, e ca vârful unui iceberg, ce se ascunde sub „apă” e restul, care înseamnă enorm. Mai sunt oamenii cu care colaborăm și ne ajută de câte ori suntem în țară, doctorul Ștefan Irimia, fizioterapeutul Gelu Cosma, Marian Gheba, Teo Cercel. Și nu în ultimul rând familia mea, care m-a susținut de la început și a avut tot timpul încredere în mine.

„Mă simt mai puternică pe terenul de tenis”

Cum te simți cu statutul de cea mai bună româncă din tenisul mondial?
Sunt mândră de acest statut și mă onorează în același timp. E un sentiment plăcut, trebuie să recunosc, care îți dă încredere, dar te și responsabilizează.

După rezultatele din ultimele două luni, simți că s-a schimbat ceva în viața ta, în cariera ta?
În principiu nu simt că s-ar fi schimbat ceva în viața mea. Mă simt același om ca până acum, mă simt în schimb mai puternică pe terenul de tenis, mai încrezătoare. Nu cred că oamenii ar trebui să se schimbe după anumite rezultate, în viață e important să rămâi cu picioarele pe pământ și e important să reușești să repeți aceste rezultate și chiar să le depășești.

Dacă ar fi să o iei de la capăt, tot cu tenisul ai începe?
Cu siguranță, întrucât tenisul mi-a adus atâtea satisfacții, am călătorit în toată lumea, am văzut atâtea locuri. Iar sentimentul pe care îl ai când joci un meci în fața a mii de oameni care te aplaudă nu se compară cu nimic.

Serena Williams, adversara preferată

Ce obiective îți propui pentru 2012?
Pentru anul viitor, cel mai important lucru este să fim sănătoași eu și oamenii din jurul meu, să-mi dea Dumnezeu forță să mă pregătesc cel puțin ca până acum și înțelepciune. Aș mai vrea să ne calificăm cu echipa României de Fed Cup în grupa mondială. Cred că putem face o echipă formidabilă împreună cu fetele, de asemenea, mi-ar plăcea să reprezint România la Olimpiada de anul viitor.

Dacă ai fi antrenoarea Monicăi Niculescu, ce i-ai spune? La ce capitol să mai lucreze și la ce secțiune stă perfect?
I-aș spune uneori să fie mai agresivă în lovituri și să atace mai mult la fileu, pentru că are un voleu foarte bun. Cred că stau foarte bine la deplasarea pe teren și la viteza de reacție.

Cum ar arăta viața ta fără tenis?
Nu aș putea să-mi imaginez viața fără tenis, fac asta de la 5 ani, când am început împreună cu sora mea, Gabriela. De atunci viața mea se învârte în jurul tenisului, mai bine zis tenisul este chiar viața mea. Tot ce fac se raportează la tenis. Dar dacă, prin absurd, părinții mei nu m-ar fi dus la tenis, cred că mi-ar fi plăcut să fac actorie, m-a fascinat întotdeauna lumea filmului, de aceea mă uit foarte mult la filme. Poate într-o zi chiar am să încerc și în acest domeniu.

Cu cine ți-ai dori să joci un meci de tenis din showbiz?
Cu Russell Crowe sau cu Hugh Grant.

Adversara preferată?
Mi-aș dori un meci cu Serena Wiliams. Mi se pare cea mai puternică jucătoare din circuit. Am jucat odată împotriva ei și a surorii ei, Venus, o finală de dublu și mi-ar plăcea și o confruntare la simplu.

Ce te-a surprins cel mai mult în ultima vreme?
Cel mai mult m-a surprins faptul că multe dintre lucrurile pe care mi le-a prezis antrenorul meu, Călin Ciorbagiu, s-au adeverit.

Sper să rămân în top cu cifra doi în față și la sfârșitul anului. Nu de alta, dar sună mai bine așa. Azarenka este o jucătoare formidabilă. Ea avea 5-1 și se certa cu arbitrul la Luxemburg. Are stilul ei să te termine. Am fost peste tot în lume, mai puțin în Japonia. Nu prea am timp să vizitez mare lucru. În timpul turneelor, hotelul e super
Monica Niculescu, locul 29 WTA

Monica are o viteză extraordinară. Cred că este chiar cea mai rapidă jucătoare din lume ca viteză de deplasare, ca reacție
Călin Ciorbagiu, antrenorul Monicăi Niculescu

„M-am trezit cu gâtul înțepenit”

Monica Niculescu este de luni în vacanță, iar timp de două săptămâni încearcă să se relaxeze și să se refacă după un sezon încărcat. Profitând de timpul liber, cea mai bună româncă a momentului a „predat” și la „Ora de ProSport”.

În cadrul emisiunii de pe Sport.ro, jucătoarea a dezvăluit cum a fost la un pas să rateze turneul din Luxemburg, unde a ajuns până în finală: „Înainte de debutul în turneul de la Luxemburg, m-am trezit cu gâtul înțepenit, nu mă mai puteam încheia nici la șireturi. Le‑am cerut organizatorilor să-mi amâne primul meci cu o zi, altfel aș fi fost nevoită să abandonez”.

Accidentările i-au dat bătăi de cap Monicăi Niculescu și la US Open, acolo unde a realizat o altă premieră a carierei într-un turneu de Mare Șlem, a ajuns până în optimi. „La 4-1 cu Safarova în primul set mi-am rupt abdomenul. Am simțit că am fost tăiată la burtă. Am continuat meciul până la final și, culmea, am și câștigat”, a mai susținut Niculescu, care ar putea petrece o parte din vacanță alături de Sorana Cîrstea.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele