Patrick Mouratoglou, urmărit de blestemul dopajului Simonei Halep! A fost atacat în Mexic din cauza româncei: „De ce nu ai fost exclus din antrenorat?!”

Patrick Mouratoglou, urmărit de blestemul dopajului Simonei Halep! A fost atacat în Mexic din cauza româncei: „De ce nu ai fost exclus din antrenorat?!”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Patrick Mouratoglou este urmărit de blestemul dopajului Simonei Halep! Antrenorul a fost ținta unui atac pe când se afla în Mexic, asta tocmai din pricina sportivei din România.

Tehnicianul francez a creat un val de nemulțumiri în rândul fanilor Simonei Halep, pe fondul scandalului de dopaj în care e implicată românca. De curând, Mouratoglou și-a reluat activitatea full-time, el lucrând cu danezul Holger Rune, pe care l-a însoțit la turneul de la Acapulco.

Patrick Mouratoglou, urmărit de blestemul dopajului Simonei Halep!

Danezul a fost eliminat în semifinale de Casper Ruud, scor 3-6, 6-3, 6-4. Mai apoi, Patrick Mouratoglou a scris un mesaj pe contul său de Twitter, postare ce i-a nemulțumit teribil pe susținătorii Simonei Halep.

„Tenisul este o călătorie! Construim prin victorii și înfrângeri, dar construim”, a fost mesajul postat de francez, iar fanii româncei nu au ezitat să lanseze critici.

„Ce zici de călătoria Simonei Halep, pe care ai deraiat-o? De ce nu ai fost exclus din antrenorat?”, a scris unul dintre susținătorii jucătoarei din Constanța.

Mouratoglou a participat la procesul de dopaj al Simonei Halep, instrumentat acum de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Antrenorul a admis că sportiva sa a ingerat, la îndemnul lui, un supliment ce era contaminat cu Roxadustat.

Sorin Văleanu, despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Sorin Văleanu, cel care este ofițer de control anti-doping, a vorbit despre situația în care se află fostul lider WTA.

„Sportivii ăștia foarte buni și antrenorii lor primesc de la federații o listă întreagă cu suplimente alimentare, care sunt controlate, verificate și au voie să le ia fără probleme. Dacă un sportiv se decide să ia altceva decât suplimentele aprobate de federație sau ANAD, atunci o face pe riscul lui!

Dacă într-adevăr un sportiv vrea să ia ceva nou, în momentul ăla trebuie să trimită la analize și așteaptă până vin analizele. Dacă analizele spun că poți să iei suplimentul, ia-l! Dar nu poți să iei ceva fără să fie analizat, ca după aia să spui că a fost infectată aia! Păi a cui este vina? Un sportiv care câștigă atât de mulți bani, de la el se poate pretinde să ceară aprobarea laboratoarelor atunci când ia ceva deosebit.

Multe suplimente sunt foarte bune, dar nu au efectul pe care îl așteaptă sportivul. Și atunci încearcă altceva, substanțe care vin din țări care nu sunt controlate și au un efect mai bun! De ce au un efect mai bun? Pentru că sunt substanțe de doping.

Pe cutie nu scrie niciodată. Dar având doping înăuntru sunt mai bune și sunt folosite de sportivi. Nu este voie ca un sportiv, indiferent ce spune antrenorul sau medicul, să ia ceva fără să fie analizat. Cine face treaba asta, face pe riscul său!

Dacă într-adevăr sportivul crede că acel cineva este de vină, este problema lui ce face cu firma sau persoana respectivă. Dar, repet, nu se va putea transfera vina unui sportiv dopat pe antrenor sau pe un vânzător de substanțe dopante”, a  spus Sorin Văleanu, conform Radio Gold FM.

Maria Miron / Autor
Este absolventă a facultății de Științe Politice, studii finalizate în 2021 cu o diplomă de master în „Analiza conflictelor internaționale”. A debutat în presă la Evenimentul Zilei, in ianuarie 2022, scriind articole pe domenii precum politic, social, economic sau sport. Mai apoi ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
×