Cât l-a costat pe Nelu Varga victoria CFR-ului cu Petrolul! Kader Keita a marcat după trei ani de pauză. SPECIAL

Cât l-a costat pe Nelu Varga victoria CFR-ului cu Petrolul! Kader Keita a marcat după trei ani de pauză. SPECIAL
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR Cluj s-a impus în partida cu Petrolul prin aportul decisiv a doi jucători transferați în această iarnă. Ivorianul Kader Keita a marcat golul meciului, iar nigerianul Peter Michael i-a oferit pasa de gol lui Deac, în fața porții goale.

Poate nu întâmplător, cei doi sunt singurii jucători pentru care CFR Cluj a plătit sume de transfer în această iarnă. Din informațiile Prosport, Keita a fost adus de la Sivasspor pentru 150.000 de euro, iar pentru Peter Michael, fostul golgheter din Finlanda, s-au plătit 300.000 de euro. Suma achitată pentru cei doi este jumătate din cea primită de CFR Cluj pentru transferul lui Krasniqi la Rapid.

Keita și Michael, jucătorii decisivi în victoria CFR-ului în meciul cu Petrolul, aduși cu jumătate din banii obținuți de pe urma transferului lui Ermal Krasniqi la Rapid

Keita și Michael devin jucători importanți în mandatul lui Adrian Mutu la CFR. Mijlocașul ivorian a fost titular în ambele partide ale noului antrenor, în timp ce Peter Michael a avut intrări decisive, de pe banca de rezerve.

În partida cu FC Voluntari a marcat, în timp ce la jocul CFR-ului cu Petrolul Ploiești, scor 2-1, a oferit pasa de gol la reușita victoriei.

Keita n-a marcat de doi ani și zece luni

Golul cu Petrolul a fost abia al treilea la nivel profesionist pentru Kader Keita, mijlocașul central ivorian de 23 de ani. Precedentele două reușite sunt din perioada în care evolua la Westerlo, în liga secundă din Belgia.

Ultima dată când Kader Keita reușea să înscrie un gol era la data de 9 aprilie 2021, în meciul Westerlo – Molenbeek. Cât timp mijlocașul central a jucat pentru Sion și Sivasspor nu a marcat nici un gol.

„Cred că a fost cel mai frumos gol din cariera mea. Sunt foarte fericit că am reușit acest gol. Uneori reușești, alteori ratezi, astăzi a fost șansa mea. Am șutat și am marcat un gol foarte frumos. I-am dat mingea lui Otele și am cerut-o înapoi. Înainte să primesc mingea am știut că trebuie să șutez. Am gândit asta înainte să primesc balonul. La antrenamente toată lumea îmi spune să șutezi. Astăzi mi-am ascultat colegii și am încercat să fac ceea ce îmi spun”, a declarat Keita, după meciul cu Petrolul.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
×