De ce nu este România o putere în fotbalul mondial. Explicație devastatoare, după ce Arabia Saudită și Japonia au uimit la Campionatul Mondial: „Au salarii de 4-5 milioane!” | EXCLUSIV ProSport Live

Redactor:
Gabi Marin
Redactor:
Răzvan Bucur
  • Publicat:
  • Actualizat:

Românii care antrenează în Arabia Saudită și zona Golfului au fost lăudați, la ProSport Live, de Florin Prunea, fost component al „Generației de Aur”, făcând o paralelă între investițiile pe care le primesc cluburile saudite față de cele românești.

Cu salarii uriașe, într-o țară care încearcă să se dezvolte din ce în ce mai mult pe orice plan, inclusiv fotbalistic, antrenorii români, printre care Marius Șumudică, Cosmin Olăroiu și Daniel Isăilă, sunt stimulați să facă performanțe și de salariile uriașe pe care le primesc de la șeici.

În acest moment, Marius Șumudică încasează „un salariu imens”, conform spuselor sale. Cosmin Olăroiu, tehnicianul lui Al-Sarjah, primește 5 milioane de euro pe sezon.

De ce nu este România o putere în fotbalul mondial. Explicație devastatoare, după ce Arabia Saudită și Japonia au uimit la Campionatul Mondial: „Sunt la ani lumină față de noi!”

Totodată, Daniel Isăilă antrenează la FC Baniyas, în Emiratele Arabe Unite, unde primește nu mai mult, nu mai puțin, de 1.000.000 de euro pe sezon.

Florin Prunea a vorbit la ProSport Live despre posibilitățile tehnicienilor echipelor românești și a explicat cum ajung unele naționale din țări în care fotbalul nu este un sport de tradiție să aibă rezultate fantastice la turneele finale, printre care Arabia Saudită și Japonia.

Saudiții au învins Argentina cu scorul de 2-1, o înfrângere cu același scor înregistrând și Germania, la Cupa Mondială din Qatar.

„Eu de obicei mă loveam de bară. Am și eu câteva lovituri. Noi trebuie să fim mândri că avem unii dintre cei mai buni antrenori români în Arabia Saudită. Sunt acolo Șumi, Oli, Dani Isăilă. Suntem la zeci de ani lumină de Arabia Saudită. Au salarii de 4-5 milioane de euro. Financiar stau foarte bine. Argentina a avut 1-0, a controlat prima repriză fără nicio problemă. Dar echipele astea mici când le simți slabe să le pui la pământ. Uită-te la Japonia. Germania a jucat 65 de minute”, a spus Florin Prunea la ProSport Live.

Răzvan Bucur / Redactor
Editor la ProSport.ro din 2019. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu 7 ani de experiență în presa online la publicații precum Realitatea, Libertatea și Mediafax. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
×