UTA Arad – Gaz Metan, 1-3, Video Online, în etapa a 10-a din Liga 1 | Arădenii întrerup seria meciurilor fără înfrângere! Gaz Metan leagă două victorii la rând

UTA Arad - Gaz Metan, 1-3, Video Online, în etapa a 10-a din Liga 1 | Arădenii întrerup seria meciurilor fără înfrângere! Gaz Metan leagă două victorii la rând
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ultimul meci al etapei cu numărul 10 în Casa Liga 1 s-a desfășurat luni seara la Arad pe o ceață deasă ce și-a pus amprenta și pe inspirația utiștilor, care au pierdut un meci după o lună și jumătate, scor 1-3. În schimb, Gaz Metan Mediaș a câștigat a doua etapă la rând și bate, la rândul ei, la ușa play-offului.

După 67 de ani, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și Gazul și-au dat din nou întâlnire în Liga 1 cu ,miza punctelor puse la bătaie în cadrul etapei cu numărul 10. Punând la păstrare 11 puncte din 15 posibile în ultimele meciuri, arădenii aveau șansa să urce până pe locul 4 alături de „aristocratele” FCSB, CS U Craiova și CFR Cluj, în timp ce eșecul îi trimitea în afara zonei play-off. Trupa portughezului Costa se prezenta pe Mureș după răsunătorul succes din „fieful” campioanei.

Gazdele ratează startul

Obișnuită cu începuturi modeste de meciuri acasă, UTA nu și-a depășit condiția nici de această dată. Gazdele au greșit pase simple în toate zonele terenului, prilej pentru medieșeni de a sta cu fundașii la mijlocul terenului și a dezvolta periculos jocul în special pe benzi. La una dintre ele, Cardoso a pătruns pe stânga, a încercat să-i așeze balonul lui Deaconu în centrul careului, dar Albu a intervenit prin alunecare și Benga a degajat balonul. O centrare din dreapta a lui Bustea culeasă de Buzbuchi din fața lui Rus a însemnat și singura prezență a „roș-albilor” în careul advers în primele 25 de minute.

Cardoso și Deaconu taxează brambureala arădenilor

Horșia, respectiv Rus au riscat mult la intrările asupra lui Iacob, respectiv Trif , dar au scăpat cu „galbene”. În rest, Gazul a simțit că se poate și după alte două trei incursiuni a deschis tabela. În minutul 23, Deaconu a trimis filtrant, Bustea a ratat intervenția, Cardoso a tras în Iacob, mingea i-a revenit, l-a driblat scurt și pe Erico și a trimis în poarta goală. Arădenii au avut o reacție palidă, cele centrări din faze fixe executate de Morar fiind pradă ușoară pentru defensiva sibiană. În schimb, specialistul medieșenilor, Ronaldo Deaconu nu a iertat dintr-o lovitură liberă de pe 17 metri dictată foarte ușor de „centralul” Moroiță. Mingea pornită din stângul conducătorului de joc al lui Costa s-a oprit la rădăcina barei, în dreapta lui Iacob.

Buzbuchi o bagă pe UTA în joc

UTA s-a întors în atac și a reintrat în joc în urma unei erori a lui Buzbuchi. Morar a primit o minge la marginea careului, a șutat cu șpițul și portarul „alb-negrilor” a scăpat mingea în plasă. Era minutul 37 și arădenii prindeau curaj. Au stat doar în jumătatea adversă, au fost privați și de o lovitură liberă clară de la marginea careului de Andrei Moroiță, arbitrul din Ploiești fiind îndelung contestat de pe banca arădeană, care s-a ales și cu un avertisment prin preparatorul fizic, Alexandru Radu.

Balint se dispensează de un junior și căpitan

Actul secund a început de la scorul de 1-2 și cu o primă înlcuire pentru arădeni: Ursu, în locul juniorului Oroian (de altfel avertizat pentru o simulare crasă în suprafața de pedeapsă Gazului) și Al. Ioniță în locul căpitanului Rus. Plusul nu s-a văzut deloc în primele zece minute, disputate pe contre, dar fără faze de poartă. Un șut de la distanță deviat al lui Morar nu îi putea pune probleme lui Buzbuchi, care a intervenit și la o altă execuție centrală a lui Ioniță.

Ratarea etapei

UTA a crescut ritmul după o oră de joc, a redus procentul greșelilor la pasele din ultimii 30 de metri adverși și au apărut și ocaziile. În minutul 65, Rusu a pătruns cu mingea la picior pe stânga, i-a așezat perfect mingea lui Ursu în 7 metri, dar acesta a tras neverosimil peste poartă pentru ceea ce ar putea fi ratarea etapei. Deaconu i-a amintit lui Iacob că mai este pe teren cu un șut central de la 19 metri, după care arădenii au mai irosit o situație imensă. După un corner bătut din stânga, mingea a ajuns cu noroc la Ioniță în 4 metro, care a reluat doar în plasa laterală.

Cardoso nu iartă nimic

Costa a simțit că echipa sa se clatină și a trimis forțe proaspete pe teren, pe Ciocan și Chamed, iar ultimul avea să fie coautor la golul desprinderii medieșene. Nu înainte ca amfiotrionii să lovească și bara transversală, prin Benga, după o nouă fază fixă a utiștilor. Așadar, în minutul 81, Chamed a desfăcut apărarea gazdelor cu o pasă cu efect, Cardoso a scăpat singur din stânga și l-a bătut pe Iacob cu un șut plasat din 14 metri. Atacantul Mediașului nu iartă nimic și a ajunge la 6 reușite în Liga 1. În schimb, Ursu a mai ratat o dată din mijlocul careului în cel de-al doilea minut de prelungire, iar Morar nu a ajuns de puțin la o centrare șutată a lui Roumpoulakou. S-a terminat 1-3 și UTA pierde al doilea meci stagional, tot pe teren propriu, după 2-3 cu Poli Iași.

FINAL: UTA – Gaz Metan 1-3

  • Au marcat: Morar ’37 / Cardoso ’23, ’81, Deaconu ’32

Final de meci la Arad!

Min. 88: Mută din nou și Gaz Metan: ies Cardoso și Ze Manuel, intră Baco și Valente.

Min. 87: O nouă dublă schimbare la UTA: ies Morar și Bustea, intră Buhăcianu și Tomozei.

Min. 84: Ze Manuel înscrie și el, însă tușierul ridică fanionul și golul este anulat.

Min. 81: GOOOL GAZ METAN! Chamed îl lansează pe Cardoso care pătrunde în careu, șutează la colțul lung și nu îi oferă nicio șansă lui Iacob.


Min. 71: Dublă schimbare la Gaz Metan: ies Deaconu și Horșia, intră Chamed și Ciocan.

Min. 46: Dublă schimbare la UTA: ies Oroian și Rus, intră Ursu și Ioniță.

S-a reluat partida!

PAUZĂ!

Min. 37: GOOOL UTA! Morar șutează, Buzbuchi blochează mingea, dar aceasta îi scapă și intră în poartă!

Info: Ronaldo Deaconu bifează cea de-a patra reușită din acest sezon, în tricoul lui Gaz Metan Mediaș!

Min. 32: GOOOL GAZ METAN! Ronaldo Deaconu execută lovitura liberă și o face perfect, pe jos. Portarul Iacob a ghicit partea, însă s-a aruncat prea târziu. Deaconu majorează diferența la Arad!

Min. 30: Albu îl faultează în marginea careului pe Deaconu și vede cartonașul galben. Medieșenii cer penalty, însă arbitrul consideră că jucătorul Gazului a fost împins în afara careului.

Info: Cardoso ajunge la al zecelea gol marcat în Liga 1!

Min. 23: GOOOL GAZ METAN! Cardoso este blocat inițial de portarul Florin Iacob însă mingea ajunge din nou la el, îl păcălește pe Benga și înscrie cu poarta goală!

Min. 22: Prima schimbare la Gaz Metan: iese Costea, intră Ze Manuel.

Min. 20: Rus îl faultează pe Trif și vede cartonașul galben! Acesta are o intervenție târzie asupra jucătorului lui Gaz Metan.

Min. 13: Horșia are o intrare dură asupra portarului Florin Iacob și vede doar cartonașul galben. Ambii jucători acuză dureri serioase.

Info: Meciul se desfășoară în condiții dificile! Ceața este destul de densă la Arad!

A început partida! 

ECHIPELE DE START

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Erico Da Silva, Benga, Roumpoulakou – Oroian, N. Roșu, Al. Albu, D. Rusu – V. Morar, C. Rus
Rezerve: D. Balauru – Miculescu, Tomozei, Klapan, Al. Ioniță, Fl. Ilie, Buhăcianu, Isac, Oc. Ursu Antrenor: Laszlo Balint

Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, Larie, Matias de Sousa, Trif – Alceus, Da Silva Junior – Horșia, R. Deaconu, P. Costea – D. Cardoso
Rezerve: Pleșca – Baco, R. Romeo, Pambou, Valente, Ze Manuel, Ciocan, Sambu, Chamed
Antrenor: Jorge Paulo Costa Almeida

Stadion: „Francisc Neuman”, Arad
Arbitru: Andrei Moroiță; Asistenți: Mircea Grigoriu, Daniel Mitruță


UTA Arad vine după o victorie importantă, în campionat, contra moldovenilor de la FC Botoșani, 2-3. Cu o victorie în această seară, formația lui Laszlo Balint ar urca pe loc de play-off. În acest moment, echipa arădeană se află pe locul 7 din Liga 1, cu 14 puncte obținute, după nouă meciuri jucate.

De cealaltă parte, Gaz Metan a oferit o adevărată surpiză, în ultimul meci din campionat, când a reușit să o învingă pe CFR Cluj, cu 1-2. Deși începutul de sezon a fost unul dezstruos pentru formația medieșeană, jucătorii lui Jorge Costa speră la o victorie, în această seară, pentru a se îndepărta de partea de jos a clasamentului. Gaz Metan se află pe locul 12 din Liga 1, cu zece puncte obținute, după nouă meciuri jucate.

UTA Arad – Gaz Metan Live la TV pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

Partida de astăzi va fi difuzată la TV pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport, dar poate fi urmărită și în format live text pe www.prosport.ro.

Din păcate, partida se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, meciul poate fi urmărit Live Video Online aici.

Andreea Visu / Autor
Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat ... citește mai mult
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Cosmin a avut prima tangență cu presa la vârsta de 15 ani, când a început să scrie pentru volan.ro. Apoi a semnat articole pentru mai multe publicații din domeniul tech, cum ar fi gadget-talk.ro, dexblog.ro sau urbanteh.ro. La vârsta de 17 ani, a debutat în presa sportivă, pe site-ul ionalexandru.ro. ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…