BLOG | Dinamo – Universitatea Craiova 0-1, în etapa a 7-a din Liga 1. Toate reacțiile după meciul etapei! Așa am trăit derby-ul de pe Arena Națională

BLOG | Dinamo –  Universitatea Craiova 0-1, în etapa a 7-a din Liga 1. Toate reacțiile după meciul etapei! Așa am trăit derby-ul de pe Arena Națională
  • Publicat:
  • Actualizat:

Derby-ul dintre Dinamo și Universitatea Craiova, din etapa a 7-a a Ligii 1, s-a încheiat cu scorul de 0-1, unicul gol fiind marcat de Alex Cicâldău, din penalty.

Meciul a putut fi urmărit la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport sau în format live text pe www.prosport.ro.

LIVE BLOG | Dinamo – Craiova 0-1

UPDATE 23:58: Adrian Porumboiu, verdict dur la faza penalty-ului: „Dacă a fluierat la căderea lui Marius Constantin e o mare greșeală de arbitraj! Oricum, trebuia repetat” | EXCLUSIV

UPDATE 23:55: Cosmin Contra pune tunurile pe arbitraj: „Dinamo nu e dorită în play-off! Sper să fie doar greșeli omenești!”

UPDATE 23:50: Cristiano Bergodi, mesaj special pentru jucătorii Craiovei după victoria cu Dinamo: „S-a văzut caracterul echipei! Meciul cu CFR ne-a omorât moralul”

UPDATE 23:20: Dinamo pierde și cu Craiova, scor 0-1, iar Cosmin Contra a aflat și că nu se va putea baza pe polonezul Gol cu Sepsi.

UPDATE 22:30: Probleme cu plasa porții lui Rene, înainte de startul reprizei secunde.

UPDATE 22:20: La pauză, Craiova o conduce pe Dinamo cu 1-0.

UPDATE 21:30: A început derby-ul Dinamo – Craiova! Partida poate fi urmărită AICI Live Video Online.

UPDATE 21:15: Cosmin Contra a dat un scurt interviu înaintea meciului. Tehnicianul lui Dinamo crede că Deian Sorescu poate să ajungă cel mai bun fundaș dreapta din România.

UPDATE 20:45: Reporterul ProSport a suprins o discuție amicală între Cosmin Contra și Cristiano Bergodi, înainte ca antrenorii să discute cu deținătorii de drepturi tv.

UPDATE 20:38: „Chiar dacă suntem mai departe, rămânem câini până la moarte”, este mesajul Peluzei Cătălin Hîldan, înaintea derby-ului cu Craiova.

„Ai luptat din răsputeri, lângă Cătălin te-ai dus / Cătău, pentru tine ținem steagul sus”, este un alt banner de pe Arena Națională, cu referire la un tânăr suporter al lui Dinamo decedat în urmă cu câteva zile.

UPDATE 20:15: Autocarul cu jucătorii lui Dinamo a ajuns la Arena Națională!

UPDATE 20:05: Jucătorii Craiovei vor evolua în echipament alb cu Dinamo. Vezi mai jos cum arată vestiarul oaspeților.

 

View this post on Instagram

 

? Astăzi jucăm în alb. Transmite-le băieților mesajul tău de incurajare. #SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

A post shared by UNIVERSITATEA CRAIOVA (@universitateacraiovaofficial) on

UPDATE 19:50: Jandarmeria i-a gonit pe puținii fani dinamoviști aflați în apropierea stadionului, iar unul dintre aceștia a fost legitimat, însă a scăpat doar cu un avertisment verbal, după cum a aflat reporterul ProSport, Carmen Mandiș.

UPDATE 19:16: Dinamo a câștigat primele derby-uri ale zilei, în Liga Elitelor! Dinamo U19 a învins Petrolul U19 cu 3-0, în timp ce Dinamo U17 a trecut cu 4-0 de Petrolul U17.

JUNIORIDinamo București vs Petrolul Ploiești 3-0 în Liga Elitelor U19, goluri Luca Tache, Ionuț Geamănă (2)Dinamo…

Publicată de FC DINAMO BUCURESTI pe Duminică, 18 octombrie 2020

 

UPDATE 18:38: Jucătorii Craiovei s-au plimbat prin fața hotelului, încercând să se relaxeze înaintea partidei în condițiile în care vremea a fost una bună. Fotbaliștii au purtat mască pentru a se proteja de infecția cu COVID-19.

? Sunny day.#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Publicată de Universitatea Craiova pe Duminică, 18 octombrie 2020

UPDATE 17:14: Ultimul succes din contul grupării roş-albe a fost pe 15 decembrie 2018. Atunci, Dinamo – Universitatea Craiova a fost 3-0. (Mattia Montini – triplă).

Dinamo, fără victorie acasă din februarie 2020

UPDATE 16:20: Bucureştenii nu au mai câştigat pe teren propriu din 16 februarie 2020, atunci când au învins FCSB cu 2-1. Au urmat patru rezultate de egalitate şi patru înfrângeri.

UPDATE, 15:10: Vladimir Screciu spune că spiritul echipei este principalul atu al Universităţii Craiova în lupta pentru titlu.

„Atuul nostru în lupta pentru titlu este spiritul echipei, spiritul în care trăim în Oltenia și foamea de fotbal. Obiectivul meu este unul simplu, acela de a mă vedea campion cu Universitatea Craiova! După aceea, o să las totul să curgă de la sine. Depinde doar de mine felul cum îmi voi construi viitorul. M-a determinat să revin în ţară faptul că sunt acasă. Că mă întorc la echipa iubită și m-a determinat pofta nebună de fotbal pe care o am. Am crescut cu spiritul de oltean de mic, asta am învățat de la tatăl meu. După, am învățat iubirea pentru fotbalul oltean, iubirea pentru suporteri și dăruirea de oltean pe teren” , a declarat Screciu, în revista LPF.

UPDATE, 13:36: Dumitru Dragomir speră ca formația antrenată de Cosmin Contra să se impună  și a explicat de ce. Fostul președinte al LPF crede că lucrurile ar deveni mai interesante în partea de sus a clasamentului dacă oltenii se vor încurca cu gruparea „câinilor”.

E greu pentru Dinamo să câştige cu Craiova. Dacă ar câştiga, ar fi bine pentru campionat, se mai încurcă lucrurile puţin. Se distanţează prea mult Craiova…”, a declarat Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, despre derby-ul pe care Dinamo îl va juca împotriva Universității Craiova.

UPDATE, 12:27: Cosmin Bărcăuan susține că Universitatea Craiova este formația momentul în România, pe când Dinamo este o echipă în formare, care nu și-a stabilit, încă, stilul de joc.

„Craiova-Dinamo va fi un derby întotdeauna, indiferent unde și când se joacă. Craiova e o echipa formată, e echipa momentului în România la ora actuală. Dinamo e o echipa în formare, încă nu și-au stabilit 100% lotul și stilul de joc. Aș vrea să văd un spectacol fotbalistic, indiferent cine câștigă”, a declarat Cosmin Bărcăuan, la Digi Sport.

UPDATE, 11:12: Mihai Bălașa este încrezător că Universitatea Craiova se va impune în fața lui Dinamo și se va întoarce cu trei puncte de la București.

„Ne aşteaptă o deplsare foarte grea, întâlnim o echipă cu jucători valoroşi, care nu a câştigat în ultimele două etape şi sigur vor vrea neapărat cele 3 puncte. Mergem încrezători totuşi şi sperăm să ne întoarcem cu cele 3 puncte. Nu este cel mai greu meci, au mai fost meciuri grele, dar şi acesta este un meci foarte dificil, toate echipele vor să ne bată, fiindcă suntem pe primul loc. Unii spun că am avut meciuri cu echipe mai slabe, dar cu echipele astea am avut probleme anul trecut şi nu sunt meciuri deloc uşoare, se spune că se câştigă campionatul cu echipele mici. Sperăm să fim Agentul 007, să câştigăm şi acest meci. Ne dorim să câştigăm pentru noi, nu  ne interesează perioada lor slabă. Dinamo are mulţi jucători buni, nu trebuie să-i acordăm lui Aleix Garcia o atenţie specială, trebuie să ne concentrăm la toţi adversarii. Rămâne un derby, sunt două echipe de tradiţie şi nu contează locurile din clasament la un astfel de meci”, a declarat Mihai Bălașa, în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE, 10:23: Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, este de părere că noul patronat spaniol va pleca de la Dinamo, dacă echipa roș-albă nu se va califica în play-off-ul Ligii 1, în acest sezon.

„Dacă nu intră în play-off, spaniolii o să plece! Ei n-au făcut aceste transferuri pentru viitor, ci ca să aibă rezultate acum”, a spus Duckadam, la Digi Sport.

UPDATE, 9:28: Cristiano Bergodi este conștient că Dinamo a transferat mai mulți jucători buni, astfel că le-a atras atenția, elevilor săi, că trebuie să abordeze cu grijă partida de duminică.

„Duminică e un meci foarte important pentru noi, vom întâlni o echipă foarte bună, care nu merita să piardă cu FCSB şi cu UTA, a jucat bine, dar a avut ghinion, aşa că vom avea un meci foarte greu.  Venim după 6 victorii, am avut un parcurs frumos, iar la un moment va veni şi o partidă mai puţin reuşită. Acesta este un derby, jucăm pe un stadion frumos şi sper să facem un meci foarte bun. Aleix Garcia e un jucător foarte bun, dar nu avem în vedere un singur jucător, ei joacă bine colectiv, chiar dacă nu au omogenitate. Dinamo a adus mulţi jucători din Spania, sunt foarte buni, au calitate tehnică. Am făcut un parcurs foarte bun, dar nu am bagheta magică, va veni şi un moment negativ. Le-am atras atenţia jucătorilor că Dinamo are o echipă competitivă, va fi în play-off şi trebuie să avem grijă, să avem dăruire”, a declarat Cristiano Bergodi, în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE, 8:27: Înaintea partidei de duminică, Cosmin Contra vorbit despre arbitraj. Antrenorul „câinilor” speră ca arbitrii să nu influențeze rezultatul meciului și să nu facă greșeli împotriva echipei sale.

„Mesajul meu pentru arbitri este că sper să fim respectați și sper să se fi analizat aceste 6 etape în care la fiecare meci Dinamo a avut minim o greșeală mare de arbitraj împotriva ei. Sunt și greșeli care se pot întâmpla, dar sper din toată inima ca la jocul de duminică acest lucru să nu se întâmple și să vorbim doar despre fotbal.

Pentru că ar trebui să vorbim mult mai mult despre fotbal, despre ce trebuie să facem cu jucătorii noștri, ce trebuie să-i învățăm, și să nu trebuiască să vorbim despre alte lucruri, să primeze fotbalul” , a declarat Cosmin Contra, pentru fcdinamo.ro.


ECHIPELE PROBABILE

DINAMO (4-2-3-1): 1. Mejias – 21. Gonzalez, 66. Puljici, 27. R. Grigore, 3. An. Radu – 8. P. Anton, 55. Gol – 98. Mihaiu, 10. Valle, 7. Camara – 17. Nemec
REZERVE: 33. Rene, 6. Ehmann, 9. Magaye, 22. Sorescu, 29. Măgureanu, 31. Fabbrini, 35. Abdoulaye, 38. Bani, 75. Garcia
ABSENȚI: Isma, Răuță (suspendați), Achim (accidentat), Sin (neinclus în lot)
ANTRENOR: Cosmin Contra

U CRAIOVA (4-3-3): 13. Pigliacelli – 5. Vătăjelu, 4. Bălașa, 23. M. Constantin, 11. Bancu – 16. Nistor, 6. Screciu, 10. Cicâldău – 9. A. Ivan, 30. Mamut, 17. Baiaram
REZERVE: 1. L. Popescu, 8. Mateiu, 14. Ofosu, 21. Ivanov, 22. Bărbuț, 26. Acka, 27. V. Constantin, 29. Bic, 39. Mitran
ABSENȚI: Vlădoiu, Câmpanu, M. Roman II (indisponibili), Papp, Tudorie (incerți), Koljici (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

Dinamo este în căutare disperată de puncte, după ce noul patronat spaniol a adus mai mulți jucători de calitate la echipă. În ultima etapă de campionat, formația roș-albă a suferit o înfrângere chiar împotriva rivalei FCSB, 3-2. Gruparea din „Ștefan cel Mare” se află pe locul 14 din Liga 1, cu cinci puncte obținute, după șase meciuri jucate.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova are un început de sezon fulminant. Trupa lui Cristiano Bergodi este neînvinsă, în campionat, astfel că se situează pe primul loc din Liga 1, cu 18 puncte obținute, la trei lungimi distanță de ocupanta locului secund, CFR Cluj.

Alexandra Pandrea / Fotograf
Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Cosmin a avut prima tangență cu presa la vârsta de 15 ani, când a început să scrie pentru volan.ro. Apoi a semnat articole pentru mai multe publicații din domeniul tech, cum ar fi gadget-talk.ro, dexblog.ro sau urbanteh.ro. La vârsta de 17 ani, a debutat în presa sportivă, pe site-ul ionalexandru.ro. ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…