Conducerea ACS VM Zalău, replică pentru președintele federației, Gheorghe Vișan! „Ce îl deranjează mai tare, faptul că încasează indemnizație de merit…?”. S-a deviat de la problema jucătorilor

Redactor:
Marius Hutu
Conducerea ACS VM Zalău, replică pentru președintele federației, Gheorghe Vișan! „Ce îl deranjează mai tare, faptul că încasează indemnizație de merit...?”. S-a deviat de la problema jucătorilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

ACS VM Zalău, una dintre echipele de top în ultimii ani în voleiul masculin (vicecampioană în 2019), este la un pas de desființare. Jucătorii și antrenorii au fost concediați, pe lângă faptul că au rămas cu salarii restante, iar clubul a fost suspendat de FR de Volei și propus pentru dezafiliere, pentru că nu și-a onorat datorii din 2018.

Președintele FRV, Gheorghe Vișan, a indicat faptul că ACS VM Zalău este un club cu probleme încă din 2017, de când în fruntea acestuia se află familia Coța. Șeful voleiului feminin a vorbit cu ProSport despre cazul „Zalău”. În urma afirmațiilor, a venit și replica lui Vasile Coța, președintele ACS VM Zalău. Înaninte de a publica însă punctul de vedere, remarcăm totuși un aspect. Tot acest război deviază de la subiectul principal, datoriile către sportivi!

„Vedeți și dumneavoastră care este numărul de jucători români pe care echipele îl au”

„Am văzut declarațiile d-lui Vișan. Sunt spumoase, îl caracterizează. Doar că, așa cum este de fiecare dată când încerci să porți o discuție cu Vișan, sunt pe lângă subiect. Mult în afara subiectului discutat.

Care era de fapt discuția? Era cumva legată de încetarea campionatului? Era cumva legată de suspendarea abuzivă și nelegală a clubului nostru? Și de ce intenționăm să facem după ce ne va fi comunicată hotărârea?

La aceste subiecte, Vișan a evitat sau nu a vrut să răspundă. A îngăimat câte ceva legat de stoparea campionatului. Nu a spus de ce s-a grăbit. Și nu a spus adevărul: unele echipe din divizia A1 din România nu ar mai fi putut să joace. Pentru că nu ar mai fi avut jucători cât să formeze un lot minim, cu care să poată începe un meci. Vedeți și dumneavoastră care este numărul de jucători români pe care echipele îl au. Pentru că cei care nu sunt din România, nu pot face parte din lot după 15 mai. Doar românii ar putea juca. Teoretic. Și trageți o concluzie, dacă graba lui Vișan este justificată.

Îmi pare rău că în sezonul trecut, 2018-2019, domnul Vișan și-a permis să facă atât de multe probleme. Din fotoliul de observator, și-a permis să indice arbitrului principal ce decizie trebuie să dicteze. Și nu doar atât. A permis delegarea același arbitru (evident, prin cei care erau obligați să o facă) pentru meciurile de acasă ale unei anumite echipe. Pentru întreg play-off-ul. Și nu orice arbitru, ci unul care nu mai avea drept de arbitraj în divizia A 1. Oare de ce?

Foarte supărat, acest Vișan. Atât de supărat, încât nu poate să comenteze nimic legat de ce am spus noi cu privire la Hotărârea de suspendare a clubului? Cum apreciază dumnealui Statutul Federației? Cum îl respectă? Este opțional? Se pare că minciunile domniei sale încep să aibă picioare tot mai scurte.

De ce a trimis contractele la federație fără contravaloarea prestației

Am văzut că Vișan face referire la contractele pentru sezonul 2017-2018. A fost primul an în care s-au încheiat contracte de activitate sportivă. Și a fost un fel de pionerat, nu a fost deloc ușor. Și noi, ca oricare alt club, am încheiat aceste contracte. Când au fost solicitate de către Federație, pentru a ține evidența sportivilor, noi am transmis în copie xerox toate contractele. Însă jucătorii ne-au cerut, ca pe cele transmise către Federație, să acoperim valoarea contraprestației sportive pentru confidențialitate. Am respectat dorința lor. Atât. În rest, în toate celelalte situații prevăzute de lege în care jucătorii au utilizat contractele, acestea au fost transmise fără nici o problemă. Nu există nicio problemă reală în legătură cu aceste contracte. Doar în mintea lui Vișan, probabil.

Forțează mult acest individ. Cred că a uitat că am fost convocat, în calitate de Președinte, la comisia de disciplină a Federației. M-am prezentat însoțit de avocat și am dus spre verificare contractele solicitate din sezonul 2017-2018  ÎN ORIGINAL. Le-am prezentat Comisiei. Posibil însă ca domnul Vișan să fi uitat acest fapt. Sau nu vrea să și-l amintească. Pentru că dacă și-ar aminti penalitatea abuzivă de 1.000 euro dată de Comisia de Disciplină pentru neprezentarea documentelor, nu ar mai putea fi justificată. Și asta ar fi o problemă pentru Vișan, nu?

„A primit un răspuns verbal din partea domnului director Jianu, ceva legat de faptul că ar fi bine să își vadă de treabă, că nu este cazul să amestece problemele cu Federația de Volei în activitatea sa”

În legătură cu activitatea soției mele din perioada în care a fost Consilier de Stat, nu pot să vă dau detalii legate de acest lucru. Nu eu am muncit acolo, iar discuții legate de munca sa nu prea am avut.  De ce nu o întrebați direct? Nu mi se pare firesc să răspund eu la chestiuni care privesc activitatea altei persoane. Chiar dacă acea persoană este soția mea. Însă da, domnului Vișan i se pare normal acest lucru. De ce nu îi cereți dumnealui să vă spună (cu documente, evident) care au fost întrebările pe care mi le-a adresat Comisia de Disciplină legat de soția mea, care nu avea nicio funcție în club la momentul respectiv? Îmi amintesc însă că la un moment dat  oția mea m-a întrebat dacă eu îl cunosc personal pe domnul Spătăceanu Mircea. I-am răspuns că nu îl cunosc personal, dar că am știință despre activitatea dumnealui. Un mare nume în voleiul românesc, alături de alții din generația sa. Atunci mi-a spus că a făcut o petiție la Guvern, ceva legat de o adresă transmisă Ministerului Tineretului și Sportului în anul 2018, adresă la care domnul Spătăceanu nu a primit nici un răspuns. Și în care era vorba despre nereguli la Adunarea Generală sau la Consiliul Director, nu îmi amintesc exact, am discutat foarte puțin. Dar soția mea a făcut parte din echipa guvernamentală doar din 2019, deci nu avea cum să știe de ce s-a întâmplat în 2018. Mai multe nu știu, nu am fost implicat.

Și mai era un subiect, foarte sensibil, care i-a creat un oarecare disconfort. Este legat de indemnizația de merit, destinată sportivilor sau foștilor sportivi, pe care domnul Vișan o încasează de la statul român. La un moment dat, acesta a fost un subiect care a creat mari supărări. Am înțeles că au fost puse câteva întrebări legate de dosarul domnului Vișan, de modul în care acesta a reușit să se califice pentru a obține o indemnizație de merit (practic de meritele acestuia). Am înțeles că soția unui domn director Jianu din MTS, chiar directorul care gestiona partea de sport, este arbitru de volei. Nu știu mai multe despre acest subiect, însă am reținut că soția mea era suspicioasă în ceea ce privește corectitudinea calificării dosarului domnului Vișan, a întrebat ceva legat de criteriile de acordare și că, la un moment dat, a primit un răspuns verbal din partea domnului director Jianu, ceva legat de faptul că ar fi bine să își vadă de treabă, că nu este cazul să amestece problemele cu Federația de Volei în activitatea sa. Însă, cu siguranță, niciodată nu am auzit să spună despre ministrul cu care colabora instituțional, respectiv Bogdan Matei. Dar nu cred că sunt lucruri care ar trebui scoase în evidență de către Vișan. Ce îl deranjează mai tare? Faptul că încasează indemnizație de merit destinată sportivilor de performanță sau faptul că MTS nu i-a răspuns domnului Spătăceanu? Sau ce dorește domnul Vișan să evidențieze?

„Oricum, factura pentru Challenge Cup este enormă”

Am pornit, de fapt, de la datoria pe care ACS Volei Municipal Zalău o are către FR Volei. Și de la motivul ( creat artificial ) de suspendare a acestui club. Am văzut că Vișan afirmă că sunt datorii de 93.700 lei. E o sumă importantă pentru un club, nu? Sunt două facturi emise în 7 ianuarie 2020, care totalizează această sumă. Una pentru campionatul intern, transferuri, taxe înscriere (achitată) și cealaltă pentru participare în Challenge Cup , care va fi achitată în limita bugetului alocat la acest capitol. Oricum, factura pentru Challenge Cup este enormă. Clubul suportă toate cheltuielile legate de participare: transport, cazare, masă, etc.

Nu pot formula o altă opinie la acuzațiile lui Vișan. De fapt nici nu știu dacă sunt acuzații, par mai mult chestiuni care doresc să mute atenția în altă direcție. Însă, indiferent de ce ar dori să insinueze Vișan, pot să vă spun cu certitudine un lucru: suntem un club superverificat. Continuu, să nu ne plictisim. În afara controlului desfășurat lunar (pentru fiecare decont justificativ de cheltuieli) al Primăriei, au urmat sau sunt încă în desfășurare: control al Camerei de Conturi, control al Poliției Economice, control al Comisiei de Disciplină (asupra contractelor), Corpul de Audit al Primăriei. Probabil mai sunt și alte instituții care ar putea controla. Documentele sunt aceleași, supuse tuturor verificărilor.

Să sperăm că, totuși, ne vom putea vedea și de activitatea voleibalistică, într-un final. Să facem ceea ce este cel mai bine pentru volei”.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…