INTERVIU | Vătăjelu, „noul Chivu” din Bănie. Tânăra speranță a Craiovei are aspirații înalte: „Vreau un trofeu cu Craiova. Îmi doresc să merg la Campionatul European”. Ce i-a transmis Iordănescu la prima convocare

INTERVIU | Vătăjelu,
  • Publicat:
  • Actualizat:

Bogdan Vătăjelu este unul dintre oamenii de bază ai lui Emil Săndoi, la Craiova, iar evoluțiile bune l-au adus în vizorul echipei naționale. Fundașul a fost convocat pentru prima oară de Victor Pițurcă, direct din Liga a 2-a, în 2014. Joacă constant bine pentru echipa sa, ceea ce ne face să credem că nu va mai rămâne mult timp în primul eșalon din Romănia. Titular în fiecare meci al  Craiovei din acest sezon, tânărul apărător este unul dintre jucătorii de perspectivă pe care țara noastră îi are de oferit granzilor Europei.

ProSport a stat de vorbă cu fotbalistul oltenilor și a aflat care sunt obiectivele sale pe termen scurt, dar și planurile de viitor. Oltenii vin după victoria entuziasmantă împotriva lui Dinamo (3-0, pe „Extensiv”).

Salut, Bogdan! Ce faci, cum este atmosfera în vestiar după victoria cu Dinamo?
Este o atmosferă bună. Ne bucurăm cu toții că am reușit să învingem după mult timp Dinamo. Am făcut-o la o diferență mare de scor și chiar suntem fericiți.

Te așteptai la o asemenea diferență de scor?
Sincer nu mă așteptam. Știam că întâlnim o echipă foarte bună, una dintre cele mai puternice ale campionatului nostru și chiar nu mă gândeam la un asemenea scor. Mă gândeam la victorie, dar nu la scorul ăsta. Ne bucură că am reușit să înscriem atât de mult, puteam s-o facem chiar de mai multe ori dacă eram puțin mai atenți.

Cum v-a motivat Săndoi înainte de meci? A fost o atmosferă specială?
Da. Înaintea derby-urilor cu Steaua sau Dinamo, întotdeauna atmosfera e mult mai tensionată, iar antrenorul adaptează un alt stil de discurs înaintea acestor partide. Ne-a transmis, dar și noi știam ce înseamnă un meci cu Dinamo pentru olteni. Cu siguranță ne-a capacitat foarte bine acest lucru.

Crezi că această victorie este înjecția de moral de care aveați nevoie? Ați mai avut o serie de meciuri fără înfrângere, crezi că o puteți repeta?
Cu siguranță putem s-o repetăm. Putem face chiar mai mult. Chiar aveam nevoie de moral după înfrângerea de la Botoșani, care nu ne-a picat deloc bine. Ne propunem să nu mai pierdem până se termină play-off-ul și cu siguranță că vom face totul pentru asta.

„Mi-aș dori să fac parte din lotul pentru Campionatul European. Muncesc în fiecare zi pentru asta”

Care este obiectivul tău personal pentru acest sezon?
În primul rând îmi doresc să fiu sănătos, mai mult decât orice. Pe plan fotbalistic îmi doresc să prindem play-off-ul pentru că acesta este obiectivul nostru pe termen scurt. Sigur, pe plan personal mi-aș dori să fac parte din lotul României pentru Campionatul European, dar asta depinde mult și de cum vom juca, de unde se va plasa echipa la sfârșitul campionatului.

Ai mai fost convocat la națională, cum a fost? Cum ți s-a părut atmosfera?
Prima dată când am fost chemat nici nu îmi venea să cred. Nici după două-trei zile nu realizam. După aceea m-am obișnuit, băieții au fost foarte primitori, m-au adoptat foarte repede. E o bucurie imensă, la fiecare convocare, să fi între primii cei mai buni 23 de jucători români. Este o mândrie de fiecare dată când sunt acolo.


Bogdan Vătăjelu (în duel cu Chiricheș) a fost convocat în premieră la națională de Victor Pițurcă, în 2014, chiar din Liga 2

Selecționerul cum te-a întâmpinat? Ce ți-a transmis?
Am fost primit foarte bine. Am vorbit cu dânsul când și-a făcut timp pentru mine și mi-a zis să fiu serios, să continui la fel, să facem exact ce ne spune. Să fac la fel și la echipa de club și cu siguranță dacă voi demonstra că merit un loc în echipa națională mă va convoca.

De la anul o să puteți juca în Europa. V-ați făcut un obiectiv din acest lucru?
Pentru asta ne și luptam. Este un obiectiv pentru noi. Și anul trecut am fost pe loc de Europa League, dar în primul rând trebuie să fim în play-off, asta e cel mai important pentru noi.

Supranumit „noul Chivu” – Traseul celor doi se aseamănă izbitor

Bogdan Vătăjelu a fost supranumit „noul Chivu” datorită talentului său, dar și al parcursului pe care l-a avut Cristi Chivu până când a ajuns la o formație de top din Europa. Chivu a început fotbalul la CSM Reșița, apoi a ajuns la Craiova și s-a transferat la Ajax Amsterdam. În schimb, Vătăjelu a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea, s-a mutat la Metalul Reșița și se află în Bănie din 2014.

Evoluezi constant bine, te gândești și la un transfer, de ce nu, în străinătate?
Deocamdată, ca să te transferi în străintate, să poată cineva să pună ochii pe tine, trebuie să faci un lucru important pentru echipa la care joci. Să câștigi un trofeu, să te bați pentru primele locuri, să ai meciuri la echipa națională. Cred că mai am de muncit până acolo și încă nu mă gândesc la asta. Muncesc în fiecare zi ca să ajungem noi la potenționalul acela, să ne remarce cineva. Orice jucător își dorește să plece în afară pentru că nu se compară fotbalul, sau gândirea cluburilor de afară cu cele ale cluburilor noastre.

„Nu este o mare diferență între Craiova și Steaua”

Ai fost în curtea Stelei. Te gândești la o revenire în viitor?
Sincer, nu pot să zic. Dacă vor fi discuții sau chestii de genul, probabil, conducerile vor discuta. Nu mă gândesc la asta. Sunt la Craiova, mă simt foarte bine aici. Suntem sus în clasament, aproape de Steaua și decât să plec la o echipă care este puțin mai bună decât noi, cred că cel mai bine e să fac aici maxim din ceea ce pot, să câștig, de ce nu, poate o cupă, un campionat cu Craiova și după să plec afară.

Crezi că sunteți la un nivel apropiat de cel al Stelei?
Eu mă gândesc că suntem apropiați ca nivel. Și anul trecut am pierdut la o diferență mică de scor, ne băteam de la egal la egal cu toate echipele, dar chiar nu am putut câștiga cu Steaua, cu Dinamo, am făcut doar egaluri cu echipele care erau sus în clasament. Anul acesta am câștigat cu echipele care sunt în prima parte a clasamentului și nu cred că este o diferență așa mare în acest moment.


Bogdan Vătăjelu (stânga) în duel cu Adi Popa la meciul din Ghencea, 3-1 pentru campioni
_____________________________________________________________________________________________________________________
Nebăgat în seamă la Steaua, olteanul Vătăjelu a ajuns în capitala fotbalului din regiune, Craiova, după o scurtă escală la Vâlcea și Reșița. Evoluțiile excelente pentru Universitatea l-au adus în atenția lui Victor Pițurcă, selecționerul care l-a convocat în premieră la națională, din liga a doua. Cu Manea pe dreapta și Vătăjelu pe stânga, viitorul Naționalei pare a fi pe picioare bune.
_____________________________________________________________________________________________________________________

De plecarea lui Sorin Cârțu ce spui? Îi simțiți lipsa de pe bancă? Era o voce în plus care vă atenționa mereu…
Pe noi ne-a surprins plecarea dănsului, chiar dacă nu am avut rezultatele cele mai bune în perioada aceea. Chiar ne-a surprins, nu mă gândeam niciodată că poate pleca, dar asta este, dacă dânsul a luat această decizie noi o respectăm. Ne gândim că va fi mereu lângă noi din tribună sau din fața televizorului.

Ți-e dor să joci pe Ion Oblemenco? Ai jucat acolo la ultimul meci, cel cu Steaua.
Cu siguranță! E frumos să joci pe Oblemenco, cu 30 – 40.000 de fani, dar noi așteptăm stadionul nou. Vedem lucrările în fiecare și cred că avansează destul de repede. Va fi gata până la data de finalizare a proiectului.

La ce echipă mare ți-ar plăcea să evoluezi?
Îmi place Real Madrid, dar nu pot spune că îmi doresc neapărat acolo. Orice echipă dintr-un campionat puternic e bine venită. Să joci la o echipă puternică, cu tradiție, e visul orcărui jucător.

Care este situația financiară la echipă? Vedem multe echipe cu probleme, chiar Astra, liderul campionatului nu stă prea bine la acest capitol…
Noi nu avem probleme, suntem la zi. Din punctul acesta de vedere chiar nu avem probleme.

22 de ani are Bogdan Vătăjelu
6 selecții și 1 pasă de gol are Vătăjelu în naționala României
66 de meciuri, 4 goluri și 3 pase decisive are tânărul fundaș în tricoul oltenilor
1,3 milioane de euro este cota de piață a lui Vătăjelu, conform transfermarkt.de


articol publicat de Andrei Pal

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare