Păruială la vârf în Adunarea Generală a FRF. Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu se acuză reciproc pe tema rentei viagere a lui Mircea Sandu. „Unul dintre cei doi președinți, al FRF sau al LPF, minte. Vinovatul riscă închisoarea”

Păruială la vârf în Adunarea Generală a FRF. Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu se acuză reciproc pe tema rentei viagere a lui Mircea Sandu.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, în plină desfășurare a primei Adunări Generale extraordinare a FRF din mandatul noului președinte Răzvan Burleanu, jurnaliștii au fost evacuați din sală atunci când ordinea de zi a ajuns la punctul cu numărul 9: „Dezbaterea și validarea contractului de rentă viageră încheiat între FRF și domnul Mircea Sandu”. Presa nu a avut acces vreme de aproape o oră la cel mai important vot al membrilor Adunării. A aflat abia la final, când Constantin Anghelache a citit raportul, faptul că a fost invalidat contractul lui Mircea Sandu.

„Cum rămâne cu demisiile voastre?”, s-a auzit în sală la sfârșit. Nimeni nu a reușit să repereze persoana care a rupt tăcerea din sală la sfârșitul adunării. Și nici nu a înțeles cui i se adresa și de ce. ProSport vă prezintă culisele orei secrete de la Adunarea Generală, una în care Răzvan Burleanu a fost luat la rost de președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, și în care membrii Adunării au cerut demisia tuturor celor care au semnat clauzele contractului lui Mircea Sandu, adică a oamenilor din Comitetul Executiv. Președintele LPF a fost acuzat de faptul că ar fi înregistrat un cu totul alt proces verbal decât cel pe care l-a prezentat în cadrul ședinței.


Adunarea Generală Extraordinară de sâmbătă, 28 iunie, a încins spiritele printre cei 188 de membri prezenți. Momentul culminant a fost acela în care s-a cerut demisia tuturor membrilor din Comitetul Executiv

Vinovații și-au aruncat pisica moartă a responsabilității: „Eu nu am știut, a știut celălalt”

Încă de la dezvăluirea clauzelor din contractul lui Mircea Sandu, unele care conțineau, printre altele, obligativitatea FRF de a propune și susține candidatura fostului președinte în anul 2015 pentru un nou mandat de membru al Comitetului Executiv al UEFA, o rentă viageră de 75.000 de euro, limuzină, șofer și secretară, noul președinte Burleanu a încercat să afle dacă membrii Adunării Generale știuseră ce beneficii pentru Mircea Sandu au votat pe 5 martie. Cel puțin la nivel oficial, răspunsul a fost negativ: membrii afiliați susțineau că nu știuseră de privilegiile fostului președinte.

Sâmbătă, membrii Adunării Generale au cerut, aproape la unison, demisia celor 13 oameni de fotbal care compun Comitetul Executiv. „Pe raportul respectiv există semnăturile dumneavoastră. Pe noi nu ne-a informat nimeni în legătură cu beneficiile de care se va bucura Mircea Sandu. Ne-ați păcălit! Nu vă este pic de rușine?”, a fost discursul pe care l-a ținut unul dintre cei prezenți la Adunarea Generală. Observând că lucrurile riscă să-i scape de sub control, Burleanu a propus ca toți cei 13 componenți ai Comitetului Executiv să ia pe rând cuvântul pentru a se apăra. Ideea a fost proastă, pentru că a înrăutățit o atmosferă deja ostilă. „Eu nu am știut. Am votat ca Sandu să fie președinte de onoare. Asta am semnat. Apoi, în discuțiile de după, un alt membru m-a întrebat dacă eu știam de renta viageră, că e de 75.000 de euro. Am fost la fel de uimit ca și dumneavoastră, vă spun sincer”, a luat cuvântul unul dintre membrii Comitetului Executiv.

Burleanu, încolțit. Când i s-a cerut procesul verbal, șeful FRF a schimbat vorba

Rând pe rând, cei 12 membri rămași să se apere nu au făcut altceva decât să repete obsesiv discursul primului. Alin Cioban, reprezentantul cluburilor de fotbal feminin, i-a anunțat pe cei prezenți în sală că și-a pregătit demisia. Au urmat aplauze. Lui Răzvan Burleanu i-a fost cerut apoi procesul verbal al ședinței în care a fost discutat contractul, dar președintele a replicat imediat: „Este Adunare Generală, nu discutăm despre așa ceva”. S-a trecut la vot apoi rapid. Trecuse o oră, iar Adunarea era urmată de ședința Comitetului Executiv.


Componența Comitetului Executiv

Răzvan Burleanu, președinte
Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte
Octavian Goga, al doilea vicepreședinte, reprezentant al fotbalului amator
Valeriu Argăseală, reprezentant al cluburilor de Liga 1
Ioan Horoba, reprezentant al cluburilor de Liga 1
Auraș Brașoveanu, reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a
Ștefan Stana, reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a
Marius Burcă, reprezentant al cluburilor de Liga a 3-a
Alexa Krenek, reprezentant al cluburilor de Liga a 3-a
Cătălin Cighir, reprentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori
Cristian Vornicu, reprezentant al cluburilor de fotbal în sală
Alin Cioban, reprezentant al cluburilor de fotbal feminin
Alexandru Deaconu, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor
Emilian Hulibei, președintele sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPRO



În ședința Comitetului Executiv, Gino Iorgulescu l-a acuzat pe Burleanu de faptul că a mințit când a susținut că nu știe de privilegiile lui Mircea Sandu. Asta în timp ce președintele LPF a fost acuzat de înregistrarea unui fals. Dacă se va dovedi acest lucru, Iorgulescu riscă un dosar penal

Gino către Burleanu: „Mincinosule! Uiți că eu, tu și Sandu ne-am uitat pe contract?”

Spiritele s-au încins și după încheierea Adunării Generale. În ședința Comitetului Executiv, Gino Iorgulescu a contraatacat și l-a făcut praf pe Burleanu: „Mincinosule, cum poți să spui că nu ai știut de clauzele lui Mircea Sandu? Cum ai putut să le spui asta membrilor din Adunarea Generală? Uiți că eu, tu și cu Sandu ne-am uitat pe respectivul contract și l-am citit cap-coadă? Nu ți-e rușine să minți în halul ăsta?”. Reacția președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a venit ca o consecință a cererii Adunării Generale, dar și a faptului că, pe parcursul ședinței, a fost acuzat de faptul că ar fi redactat un proces verbal și ar fi întregistrat un altul, cu informațiile legate de salariu și beneficiile lui Mircea Sandu.

„Cei 13 membri nu mai pot arunca vina unul pe celălalt dacă au semnăturile pe act”

E o acuzație gravă care, dacă s-ar proba în fața Justiției, ar avea consecințe penale. Un avocat specializat în astfel de spețe a fost contactat de ProSport și a explicat: „Vreau să lămuresc faptul că eu nu cred că Gino a făcut un astfel de lucru. E președintele LPF, nu scrie procese verbale, nu le înregistrează. Nu sunt acestea atribuțiile lui. Procesul verbal cu pricina trebuie să fie publicat. În mod normal, cei 13 membri nu mai pot spune nimic, nu mai pot arunca vina unul pe celălalt dacă au semnăturile lor pe el, așa cum este și normal să fie. Din punctul meu de vedere, unul dintre cei doi președinți minte. Asta fac și cei din Comitetul Executiv. Se întâmplă lucruri ciudate la Federația Română de Fotbal în momentul de față. Dacă se va dovedi că a fost înregistrat altceva decât ce s-a semnat, lucru pe care repet că nu îl cred, cel vinovat riscă închisoare”.

Avocatul a continuat: „Pe vremea lui Mircea Sandu, ședințele erau înregistrate audio și video. Mă îndoiesc de faptul că ăsta mic (n.r. – Burleanu) a renunțat la această practică. Lucrurile sunt ușor de rezolvat: publicarea procesului verbal și a înregistrărilor. Nu arunci acuze atât de grave, este riscant din toate punctele de vedere”. Gino Iorgulescu nu a putut fi contactat de ProSport.


CSU Craiova – băgată în Liga 1, Mircea Sandu – schimbat din funcția de administrator al bazei de la Mogoșoaia

Sâmbătă, 28 iunie, pe parcursul celor 6 ore, la Federația Română de Fotbal, în prima Adunare Generală extraordinară din mandatul lui Răzvan Burleanu, cei 188 de membri prezenți la „Casa Fotbalului” au votat următoarele:

  • afilierea permanentă a CS U Craiova, cu toate drepturile care decurg din ROAF, inclusiv promovarea;
  • invalidarea contractului de președinte de onoare al lui Mircea Sandu. Nașul a pierdut astfel privilegiile votate în martie;
  • aprobarea membrilor Comisiei de Cenzori;
  • aprobarea noului Statut FRF. Una dintre modificările importante a constat în faptul că președintele federației poate avea maximum trei mandate, față de un număr nelimitat, cum era până acum. De asemenea, articolul 54 din Statut, care-i interzicea unei echipe dreptul de promovare dacă nu are o vechime de minimum trei ani, a fost eliminat. Beneficiară directă, CSU Craiova. „Craiolguța” a primit astfel girul participării în Liga 1, deși a fost înființată anul trecut;
  • administrarea bazei sportive de la Mogoșoaia de către președintele FRF sau de o persoană împuternicită de acesta. Până în acel moment, administrator fusese Mircea Sandu;
  • SC Poli Timișoara, echipă aflată în proprietatea lui Marian Iancu, a rămas afiliată la FRF. S-a evitat astfel apariția unui caz „Universitatea Craiova 2″, în urma căruia federația ar fi fost obligată la plata unor despăgubiri de milioane de euro.
Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…