Mărturia unuia dintre suporterii bătuți la aniversarea de 91 ani a clubului Rapid. „L-am auzit pe un jandarm: ‘Bocciule, ai 5 minute’ Și ne-au măcelărit”

Mărturia unuia dintre suporterii bătuți la aniversarea de 91 ani a clubului Rapid.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Aniversarea a 91 de ani de la înființarea clubului Rapid București a fost umbrită de răfuielile și bătăile care au avut loc între suporterii acestei echipe. ProSport a prezentat incidentele petrecute miercuri seara pe arena din Giulești, cu puțin timp înainte de startul meciului demonstrativ dintre Rapid și Petrolul, echipe de old-boys.

Câteva dintre semnele lăsate pe fața suporterului bătut în incidentul de la Tribuna a II-a

Un fan rapidist care a ieșit destul de „șifonat” din această încăierare a povestit pentru ProSport clipele de coșmar trăite în urmă cu patru zile. Cu un ochi vânăt și mai multe contuzii la nivelul feței acesta a acceptat dialogul numai după ce s-a asigurat că identitatea sa nu va fi dezvăluită.

Reporter ProSport: Ce s-a întâmplat miercuri seara, la tribuna a II-a a stadionului Giulești, când a existat o bătaie generală?

Suporter Rapid: Ca să înțelegeți mai bine, ar trebui să aflați de unde a început totul. Știți că a existat mai întâi meciul demonstrativ de old-boys de la Ploiești, dintre Petrolul și Rapid (n.r. eveniment desfășurat duminică pe 22 iunie). Înainte de a merge la Ploiești, noi, câteva brigăzi ale suporterilor rapidiști am avut o ședință în Giulești în care ni s-a comunicat că putem veni cu torțe, steaguri, fumigene, deoarece există o înțelegere cu cei de la Petrolul să fie un spectacol pirotehnic. Ni s-a spus că jumătate din banii care se vor strânge vor merge la un fan al Petrolului grav bolnav și jumătate la clubul nostru.

Reporter ProSport: Și ce s-a întâmplat când ați ajuns la Ploiești?

Suporter Rapid: Surpriză totală! Când am ajuns acolo, am aflat că nu se poate intra cu nimic, nici cu steaguri măcar. Personal am mers cu câțiva băieți la Liviu Ungureanu, zis „Bocciu” (n.r. liderul galeriei rapidiste Official Hooligans) să întrebăm ce facem. El și nepotul său ne-au răspuns: „Dați-vă în… vă descurcați voi! Vedeți cum le băgați”. Unii dintre noi le-au ascuns și au intrat cu ele, cei mai mulți le-am abandonat. În timpul meciului, unii dintre noi au aruncat cu torțe, fumigene, cu ce intraseră… A venit unul dintre oamenii lui „Bocciu” la noi și a început o mică ceartă, chiar si îmbrânceli, la finalul căreia ne-a avertizat: „Stați liniștiți că asta nu o să rămână așa!”.

Reporter ProSport: Cel căruia îi spuneți voi „Bocciu” era la meci?

Suporter Rapid: Da, venise la Ploiești cu „Buze” (n.r. Iulian Ioniță), fostul bodyguard al lui Meme (n.r. Mihai Stoica, ex-manager Steaua) și cu încă doi-trei sportivi-luptători. Dar au stat într-un colț, separat.

 Reporter ProSport: Continuă, ce s-a întâmplat apoi?

Suporter Rapid: A venit meciul de acasă, de pe Giulești, cel de pe 25 iunie. Ne-am unit toate brigăzile și am stat la Tribuna a II-a. De la una dintre intrările tribunei am observat cum vin ușor-ușor și ne înconjoară niște „animale” cum le spunem noi ăstora înalți de doi metri și care cântăresc peste 150 de kilograme… sportivi, luptători. Bine, primul a intrat „Bocciu” cu două-trei animale d-astea și apoi sportivii. Ne-am documentat și noi… Erau din Clanul Sportivilor și, din ce am auzit, dar nu bag mâna în foc, din Clanul Roșca, frații Stoica. Păi pe mine, ăla micu dintre frații Stoica m-a împins. Mai erau o parte din Brigada Nucleo și Hunters de la Steaua, inclusiv Bobi, șeful lor.

Reporter ProSport: V-au înconjurat și ce s-a întâmplat?

Suporter Rapid: A început bătaia! Bătaie ca în filme! Fiecare a fost pe barba lui atunci. Care cum a reușit să scape. La un moment dat, mie mi-a tăiat filmul. M-am trezit în ambulanță și m-am dezmeticit complet abia după vreo două-trei ore, când deja plecam de la Spitalul Baltazar.

Reporter ProSport: Și jandarmii nu au intervenit imediat?

Suporter Rapid: Au intrat după vreo cinci-opt minute, din ce mi s-a spus ulterior… Garda stătea după ei, șeful de dispozitiv de la jandarmi a fost auzit când a spus: „Bocciule, ai cinci minute!” Și ne-au măcelărit! Apoi, la mișto au pătruns și jandarmii. Vă dați seama cum mulți dintre noi am vrut să scăpăm, erau unii care au încercat să iasă pe cele două guri de acces, dar ușile erau blocate. Erau băieți care încercau să sară plexiglasul, alții care doreau să intre dinspre teren, să ne ajute… Dar nu erau lăsați să intre.

 Reporter ProSport: Dar din ce se vede pe filmări, frații Stoica doar stau, nu lovesc…

Suporter Rapid: M-am uitat și eu pe filmări, circulă pe net… Da, frații Stoica stau și se uită. Dar ăștia nu au nicio treabă cu Rapid, vă dați seama că nu aveau ce căuta acolo.

Reporter ProSport: Nu îți e teamă să ne povestești aceste lucruri, ai dovezi?

Suporter Rapid: Nu, nu îmi e frică! Îi vreau să intre toți la pușcărie! Am deja unele probe, înregistrări. Dar mai adun, am prieteni care au salvat anumite filmulețe, care văd că au început să dispară. Să vedem ce înregistrări apar de la camerele video ale stadionului din Giulești, fac pariu că au fost șterse. Mă simt urmărit. Sunt apelat cu „necunoscut”. Îi dau în judecată pe toți! Mă doare capul, am fost la spital să îmi scot certificat. (n.r. Întoarce capul și ne arată) La spate, am urmă de box, gâlmă, gâlmă, linie. Ochiul vânăt, piramidă nazală spartă, cheaguri de sânge la ochi. O perioadă nu o să mai merg pe stadion, asta e clar!

În imaginea surprinsă de fotoreporterul ProSport, frații Stoica (încercuiți cu roșu) și alți trei bodyguarzi (încercuiți cu galben), bănuiți că fac parte din „Clanul Sportivilor”, stau și privesc incidentele, fără a interveni 

Ce spune unul dintre frații Stoica

Frații Andrei și Bogdan Stoica, luptători profesioniști de wushu și participanți la galele de Local Kombat au fost acuzați de o parte a fanilor rapidiști că i-ar fi lovit în timpul incidentelor de pe stadion.

ProSport a vorbit cu Andrei Stoica (27 de ani), campion european de Wushu în 2008. Acesta a negat că el și fratele său, Bogdan (24 de ani), ar fi fost implicați în conflict. „Am zis să mă duc la un meci de fotbal pentru vedea foști mari jucători. Nouă ne place fotbalul, am crescut lângă stadionul Steaua, dar nu ținem cu nimeni. În mod special am fost la Tribuna a II-a, pentru a vedea meciul liniștiți. Am văzut cum, deodată, au început să se bată unii îmbrăcați în negru cu alții care erau dezbrăcați. A intervenit Jandarmeria și am plecat acasă de frică să nu primesc vreo lovitură„, a declarat Andrei Stoica. Cel mai mare dintre frații Stoica spune că nu îl cunoaște pe Liviu Ungureanu, zis și „Bocciu”, liderul galeriei rapidiste: „Nu am auzit niciodată de acest Bocciu. Am nimerit foarte prost la meciul acesta, dacă erau handbaliști sau voleibaliști nu se mai discuta așa. Nu o să mai merg niciodată pe vreun stadion din România„.

Ce susține Jandarmeria

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei din București, Georgian Enache, instituția pe care o reprezintă cunoaște bine incidentele petrecute miercuri seara pe stadionul din Giulești. După vizionarea înregistrărilor video se vor lua măsuri împotriva persoanelor responsabile de încălcarea legii. „Din ce cunosc eu, încă nu au fost luate măsuri, dar se lucrează la identificarea persoanelor. A fost o bătaie între două grupuri de suporteri și s-a intervenit pentru aplanarea conflictului„, a declarat Georgian Enache pentru www.prosport.ro.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare