Arde Miami! Heat a evitat un colaps și a învins-o pe Pacers!

Arde Miami! Heat a evitat un colaps și a învins-o pe Pacers!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Miami Heat a egalat situația în duelurile directe cu Indiana Pacers din acest sezon, câștigând aseară cu 97-94 meciul de pe teren propriu cu liderul din Est

  • Cu glezna umflată, LeBron James a marcat 24 de puncte și a condus-o pe Heat către al 19-lea succes din acest sezon
  • Schimbare de lider în Vest, după ce Portland a pierdut cu 120-109 meciul cu Minnesota Timberwolves. Oklahoma City Thunder, care nu a jucat aseară, e prima
  • New York Knicks a câștigat după două reprize de prelungiri meciul cu Milwaukee Bucks, scor 107-101



Și în plan ofensiv, și în cel defensiv, LeBron James (în roșu) s-a descurcat excelent

Jurnalistul american Brian Windhorst asemuia, în editorialul său postat pe site-ul postului ESPN, meciul dintre Miami Heat și Indiana Pacers de aseară asemenea unui joc de șah. Într-o Conferință în care doar Heat, Pacers și Hawks au recorduri pozitive, e foarte greu ca una dintre candidatele la titlu să își dea cărțile pe față încă din sezonul regulat. Doar că în caz de egalitate al recordului la finalul sezonului contează și meciurile directe. Iar în urmă cu o săptămână, Pacers câștigase pe teren propriu cu 90-84 în fața lui Heat. Practic, antrenorul lui Miami, Erik Spoelstra, era prins între ciocan și nicovală. Să își arate cărțile încă din sezonul regulat, și să câștige meciul de aseară, sau să riște totul pentru play-off și să nu aibă avantajul terenului propriu într-o potențială finală din Est contra Indianei? Decizii, decizii…


Wade s-a apărat excelent în duelul cu Paul George, chiar dacă jucătorul Indianei a marcat 25 de puncte

Până la urmă, meciul de aseară a fost unul excelent. Iar Spoelstra s-a văzut forțat să riște totul! Cu șase minute rămase de joc din sfertul trei, Indiana avea un avantaj de 15 puncte (66-51)! Suficient pentru fanii lui Miami să se gândească să plece din arenă, la fel cum au făcut-o în meciul șase al finalei cu San Antonio Spurs, când texanii păreau că vor pleca cu trofeul din Florida. Doar că, la fel ca în acel meci, Heat a revenit senzațional. Cu genunchii în piuneze, afecțiune care nu îi permite să joace mai mult de trei meciuri la rând în acest moment, Dwayne Wade (32 de puncte) a reușit să marcheze pentru prima oară peste 30 de puncte în acest sezon! Iar LeBron James, cu probleme mari la gleznă, a adăugat alte 24 de puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive, fiind decisiv în victoria de aseară a lui Miami, scor 97-94. „Am suferit tratament la gleznă timp de 48 de ore pentru a nu rata acest meci. Nu puteam să îl ratez”, a spus LeBron, dovadă a dorinței uriașe pe care Heat a avut-o să învingă aseară. De cealaltă parte, mulți nervi și multă frustrare. Paul George (25 de puncte, 8 recuperări, 6 assisturi) a fost deranjat de deciziile arbitrilor, care nu i-au acordat un fault în finalul partidei, atunci când LeBron l-a jenat în momentul unei aruncări de trei puncte. Dar atât George, cât și Roy Hibbert (6 puncte) nu au contat în ultima parte a meciului, iar Pacers (20-5) a cedat a doua partidă directă dintre cele două echipe din acest sezon. Totuși Pacers, care a pierdut al doilea meci consecutiv, rămâne în fruntea Estului, Heat (19-6) fiind pe locul 2, în ciuda acestei victorii.


Paul Pierce a părăsit din nou terenul cu capul plecat, deși a marcat 26 de puncte

Nets pierde din nou

Revenit după o accidentare la gleznă, Deron Williams a fost factotum pentru Brooklyn Nets, care păreau să își revină. Însă când Williams prinde un meci mai slab, Brooklyn pare că nu are răspuns. Așa s-a întâmplat și aseară, când Nets a cedat pe teren propriu în fața lui Washington Wizards, scor 107-113. A fost un meci excelent făcut de adversarul direct al lui Williams, tânărul John Wall, care a făcut totul pe teren. A marcat 21 de puncte, a recuperat 4 mingi, a dat șase pase decisive, ba chiar i-a blocat o aruncare lui Williams în sfertul patru! Degeaba a încercat Paul Pierce, 27 de puncte, 6 recuperări, 3 assisturi, să schimbe soarta meciului. Fostul superstar al lui Celtics n-a mai putut întoarce partida, iar Washington a câștigat al cincilea din cele 13 meciuri jucate în deplasare. Deocamdată, Wizards (11-13) sunt pe 6 în Est, iar Nets (9-16) sunt pe 11. Însă e greu de crezut că echipa din Brooklyn va putea rata play-off-ul, având în vedere lipsa competiției din Est și valoarea pe care o are echipa patronată de rusul Mihail Prohorov.


În duel cu Kevin Love, LaMarcus Aldridge (în picioare) nu a mai avut ce să facă

Timberwolves a schimbat liderul în Vest

După ce Indiana a pierdut pe terenul lui Miami Heat și liderul din Vest, Portland Trail Blazers a cedat aseară! De fapt, nu a cedat doar meciul cu Minnesota Timberwolves, scor 109-120, ci și poziția de lider în Vest, preluată de Oklahoma City Thunder, care, deși are mai puține victorii, are un procentaj mai bun. Ce s-a întâmplat aseară cu Portland? Din nou, Damien Lillard (36 de puncte, 6 recuperări, 9 pase decisive) și LaMarcus Aldridge (15 puncte, 14 recuperări) au reușit meciuri foarte bune pentru Blazers. Doar că cei doi au fost eclipsați de Kevin Love. Extrema de forță a „lupilor” este unul dintre cei mai în formă jucători din NBA la ora actuală, demonstrând acest lucru cu evoluția de aseară. Una care a fost extrem de aproape de un triple-double! Love a încheiat partida cu 29 de puncte, 15 recuperări și 9 pase decisive, la un singur assist de un box-score aproape perfect! La victoria lui Timberwolves au contribuit însă și sârbul Nikola Pekovic (30 de puncte, 9 recuperări), dar și Kevin Martin (22 de puncte, 5 recuperări), jucători care au exploatat slăbiciunea din defensiva lui Blazers. Deocamdată, Portland (22-5) a căzut pe 2 în Vest, în timp ce Minnesota (13-13) e doar pe 10 în clasament!


Cel mai bun om al lui Bulls în acest sezon, Luol Deng (stânga) ar putea pleca la finalul anului, contractul său expirând

Bulls, încă un eșec în deplasare

Dezastrul pentru Chicago Bulls continuă. E drept, nimeni nu se aștepta ca „taurii” să câștige aseară, pe terenul lui Houston Rockets. Dar nici să evolueze atât de lamentabil, încât să piardă cu 109-94, a patra înfrângere în cinci meciuri, care a scos-o pe Bulls din primele opt clasate în Est. A fost un nou meci câștigat de „rachete” cu ofensiva, în care Dwight Howard (23 de puncte, 9 recuperări) și James Harden (19 puncte, 4 recuperări, 6 assisturi) au strălucit. Din nou, ofensiva lui Bulls a ținut doar 30 de minute, nereușind să înscrie decât un singur punct în ultimele șase minute ale sfertului trei, când Houston s-a detașat confortabil. Houston (17-9) e pe 5 în Vest, în timp ce Bulls (9-15) a căzut pe 9 în Est, iar play-off-ul nu pare o certitudine!


Ca în fiecare meci, Melo Anthony (stânga) a fost cel mai bun marcator al lui Knicks

Ce emoții, Knicks!

În poate cel mai spectaculos meci al serii, New York Knicks a avut nevoie de două reprize suplimentare de prelungiri pentru a câștiga meciul cu codașa Milwaukee Bucks. A fost un 107-101 smuls cu greu de Knicks, care a avut însă motive de bucurie. Pe teren a revenit pivotul Tyson Chandler, o parte integrantă a defensivei new-yorkeze, care a avut mari probleme după ce și-a fracturat piciorul. Fără să aibă o evoluție ieșită din comun, Chandler a dat însă siguranță defensivei, iar Carmelo Anthony (29 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive) a fost omul care a dus-o pe Knicks către victorie. Degeaba a reușit Brandon Knight să marcheze 36 de puncte, record în carieră, Milwaukee a cedat până la urmă! Și rămâne ultima în Est, cu doar 5 victorii în 25 de meciuri. În schimb, Knicks (8-17) a urcat pe 12!


Revederea dintre Doc Rivers și fiul său, Austin, a fost una emoționantă

Tatăl și-a învins fiul!

Anul trecut, primul duel dintre Austin Rivers, jucătorul lui New Orleans Pelicans, și Doc Rivers, tatăl său, a avut loc în momentul în care Pelicans au vizitat-o pe Celtics în Boston. Atunci, Hornets (fostul nume al francizei din New Orleans) a câștigat, iar revederea a fost cu atât mai emoționantă. De atunci s-au schimbat multe însă. Doc Rivers a devenit antrenorul lui Los Angeles Clippers, iar întâlnirile cu fiul său s-au înmulțit. Vor fi patru în acest sezon, iar prima a avut loc chiar aseară, în „Staples Center”. A fost o victorie clară pentru Clippers, scor 108-95, o victorie în care atât Blake Griffin (21 de puncte, 10 recuperări), cât și DeAndre Jordan (14 puncte, 20 recuperări) sau Chris Paul (12 puncte, 5 recuperări, 11 pase decisive) au reușit câte un double-double. Rezervă la Pelicans (11-13), locul 12 în Vest, Austin Rivers a terminat meciul cu doar 2 puncte! Clippers (18-9) e pe 4 în Vest.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Orlando Magic – Utah Jazz 82-86
Toronto Raptors – Charlotte Bobcats 102-104
Atlanta Hawks – Sacramento Kings 124-107
Boston Celtics – Detroit Pistons 106-107
Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 105-91
Phoenix Suns – San Antonio Spurs 101-108

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…