Prima victorie în 11 ani! Indiana a bătut, în sfârșit, la San Antonio!

Prima victorie în 11 ani! Indiana a bătut, în sfârșit, la San Antonio!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Indiana Pacers a reușit să câștige meciul de aseară cu San Antonio Spurs, scor 111-100, reușind prima victorie din ultimii 11 ani în deplasare în fața texanilor

*Spurs nu mai câștigase de 11 ani în San Antonio și de 11 meciuri împotriva lui Spurs
*LeBron James a fost aproape de un triple-double în victoria lui Miami Heat, scor 103-82, pe terenul Minnesotei Timberwolves, cu 21 de puncte, 14 recuperări și 8 pase decisive

*După ce a câștigat cu Miami Heat, Chicago Bulls a cedat aseară pe teren propriu, scor 76-95, cu Detroit Pistons


Paul George (stânga) a devenit unul dintre cei mai buni jucători din NBA, dominându-și adversarii

Pentru Indiana Pacers, echipa care începuse atât de bine sezon, programul din debutul lui decembrie era unul infernal. „Vom vedea acum dacă Pacers este sau nu, cu adevărat, o echipă care se poate bate la titlu”, comentau ziariștii americani. Pentru că trei meciuri în doar patru zile, în care adversari erau San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder și Miami Heat, nu reprezintă deloc un program ușor pentru orice echipă din NBA. Însă, deocamdată, formația lui Frank Vogel s-a descurcat excelent! Pe un teren unde se câștigă cu greu, Pacers s-a impus cu 111-100, în fața lui San Antonio Spurs. A fost prima victorie a Indianei în „AT&T Center” din San Antonio din ultimii 11 ani și primul succes obținut de Pacers în fața texanilor în ultimele 11 meciuri!
Evident, artizanul victoriei a fost din nou Paul George, care a reușit 28 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive, confirmându-și forma bună pe care o are în acest debut de sezon, rezultat a unui program de antrenament foarte strict în vară. Totodată, David West (20 de puncte), Luis Scola (12 puncte, 10 recuperări) și Roy Hibbert (12 puncte, 10 recuperări) au avut jocuri excelente, dominând o echipă care a părut că nu-și găsește busola în defensivă, și care a fost condusă chiar și la 23 de puncte în sfertul 3 (85-62).  Pacers (18-2) continuă să domine Estul, în timp ce Spurs (15-4) rămâne pe 2 în Vest, la două victorii diferență de liderul Portland Trail Blazers.


Monta Ellis a fost unul dintre cele mai bune transferuri ale lui Mavericks din ultimii cinci ani

Blazers a cedat pe teren propriu

Un lider care a suferit aseară primul eșec după patru victorii consecutive. Și ce eșec dureros! Blazers a cedat cu 108-106 pe teren propriu chiar în ultima secundă în fața lui Dallas Mavericks, după ce Monta Ellis (22 de puncte) a transformat o aruncare de trei puncte, păcălind defensiva lui Blazers. A fost un joc echilibrat, în care Mavericks a reușit să câștige grație unei evoluții mai bune a băncii de rezervă. Surprinzător, rezervele lui Blazers, unul dintre punctele forte ale echipei lui Terry Stotts până în acest moment al sezonului, nu au înscris decât 15 puncte, forțându-i pe titulari să joace mai mult. Iar în ciuda unor evoluții bune ale lui Damien Lillard (32 de puncte, 5 pase decisive), LaMarcus Aldridge (19 puncte, 13 recuperări) și Nicolas Batum (22 de puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive), Blazers a trebuit să se recunoască învinsă. La Dallas (13-8), locul 6 în Vest, Dirk Nowitzki (28 de puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive) a fost cel mai bun jucător, deși are 35 de ani!


Kyrie Irving (dreapta) este liderul lui Cleveland, însă nu are nici măcar un procentaj de 35% al victoriilor în primele sezoane din NBA

Eșec surprinzător al lui Clippers

Meciul pierdut sâmbătă de Cleveland pe terenul Atlantei Hawks a fost unul catastrofal pentru Kyrie Irving. Superstarul australian nu marcase niciun punct și fusese unul dintre cei mai slabi jucători ai lui Cavaliers. Însă conducătorul de joc de 21 de ani nu avea cum să lege două meciuri atât de slabe. Iar regula s-a confirmat aseară, în victoria surprinzătoare înregistrată de Cavaliers pe teren propriu cu Los Angeles Clippers, scor 88-82. Irving (20 de puncte, 6 pase decisive) și Tristan Thompson (20 de puncte, 13 recuperări) au fost cei mai buni jucători ai „cavalerilor”, confirmând „chimia” dintre ei, criticată de unii coechipieri. În schimb, la Clippers, doar evoluția bună a lui Chris Paul (13 puncte, 7 recuperări, 15 pase decisive) nu a putut să salveze o victorie, Griffin (10 puncte, 10 recuperări) și DeAndre Jordan (12 puncte, 13 recuperări) au fost șterși, iar antrenorul Doc Rivers s-a declarat dezamăgit de evoluția și atitudunea jucătorilor săi. Cavaliers (7-13) reintră în lupta pentru play-off cu această victorie, în timp ce Clippers (13-8) se distanțează de primele trei locuri din Vest, rămânând pe 4.


A fost doar o simplă zi de muncă pentru LeBron, care a reușit să își ducă echipa spre a 15-a victorie din acest sezon

LeBron, aproape de triple-double

Eșecurile cu Detroit Pistons și Chicago Bulls, în care au primit 97, respectiv 107 puncte, nu au rămas fără ecou pentru Miami Heat. Dominați sub panou în ambele partide, jucătorii lui Erik Spoelstra au simțit că au nevoie să fie mai prezenți în joc și în defensivă. Iar acest lucru a venit chiar și de la superstarul LeBron James, care a fost mult mai combativ, folosindu-și atleticitatea pentru a domina adversarii. Lucru care s-a văzut și în box score-ul lui James, care a terminat meciul cu 21 de puncte, 14 recuperări și 8 pase decisive, fiind la un pas de primul triple-double din acest sezon. A ajutat și prezența lui Dwayne Wade, revenit după ce a fost menajat, superstarul lui Heat reușind 19 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. În schimb, la Wolves (9-11), Love nu a jucat din cauza unor motive personale. Iar acest lucru s-a văzut în ofensivă unde Nikola Pekovic (18 puncte, 12 recuperări) și Kevin Martin (19 puncte) nu au putut susține ritmul. Heat (15-5) își consolidează locul 2 în Est și e clar că se va bate cu Indiana pentru primul loc la finalul sezonului regulat.


Sosit în această vară de la Milwaukee Bucks, Brandon Jennings e unul dintre motivele pentru care Pistons a crescut în debutul sezonului

Jennings, 33 de puncte pentru Pistons

Una caldă, alta rece pentru Chicago Bulls! Cam așa e sezonul „taurilor”, care par din nou să se motiveze doar cu echipele puternice. După ce a învins-o clar pe Miami Heat vineri, scor 107-87, Bulls a cedat aseară pe teren propriu, scor 75-92, în fața lui Detroit Pistons, o echipă care pare decisă să ajungă în play-off după o pauză de patru sezoane. A fost un meci dominat de Detroit, în care însă doar unul dintre titulari, Brandon Jennings (33 de puncte, 5 pase decisive) a reușit cel puțin 10 puncte. În schimb, Andre Drummond (8 puncte, 14 recuperări) și Greg Monroe (8 puncte, 12 recuperări) au dominat lupta sub panou, profitând și de un joc slab al lui Joakim Noah (2 puncte, 9 recuperări). Pistons (10-10) a urcat pe 5 în Est, în timp ce Bulls (8-10) e doar pe 8!

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Philadelphia 76ers – Denver Nuggets 92-103
Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 82-108
Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 82-90
Utah Jazz – Sacramento Kings 102-112 (după o repriză de prelungiri) 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…