Începutul revenirii sau o simplă victorie? Lakers a făcut cel mai bun meci al sezonului aseară!

Începutul revenirii sau o simplă victorie? Lakers a făcut cel mai bun meci al sezonului aseară!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Los Angeles Lakers a jucat pentru prima dată după mult timp ca o adevărată echipă, câștigând cu 102-84 meciul cu Utah Jazz de aseară.

„Nu suntem o echipă slabă”

Sunt terminați? Mai au vreo șansă la play-off? Care sunt motivele pentru care Lakers joacă atât de prost? Acestea erau întrebările pe care atât ziariștii, cât și fanii echipei californiene și le puneau după ce Lakers pierduse ultimele patru meciuri la rând. Răspunsurile nu au ezitat să apară: stilul antrenorului Mike D’Antoni, care nu se potrivește jucătorilor aflați în lot, o ceartă în vestiar între staruri sau lipsa prospețimii unor veterani precum Steve Nash sau Kobe Bryant (foto dreapta). Însă aseară toate certurile au fost uitate, iar Lakers a jucat un baschet excelent, poate cel mai bun meci cap-coadă făcut de californieni în acest sezon. Formația din „Staples Center” a câștigat clar, scor 102-84, meciul cu Utah Jazz, un joc pe care l-a dominat încă din primul minut și în care nu a fost condusă nici măcar o secundă. „Ședința pe care am ținut-o și în care am fost deschiși unii cu ceilalți ne-a ajutat. Nu am vrut ca acea întâlnire să ajungă în presă, dar nu am putut stopa zvonurile. A fost un meci foarte bun, a fost un meci în care am demonstrat că nu suntem o echipă atât de slabă”, a spus Kobe Bryant, care a fost aproape de un triple-double în victoria de aseară, cu 14 puncte, 9 recuperări și 14 pase decisive, la doar o pasă de recordul personal în NBA, din 12 februarie 2002, cu Washington Wizards. „După meciul pierdut cu Memphis de miercuri seară, am încercat să lăsăm ce a fost și să ne concentrăm strict pe viitor. Pare că am reușit de minune. Dar trebuie să păstrăm această dorință și acest joc și în următoarele jocuri”, a spus și Dwight Howard, revenit după o accidentare la umăr cu 17 puncte și 13 recuperări. Totuși, Lakers a pierdut 10 din ultimele 12 meciuri și ocupă locul 11 în Vest, cu 18 victorii și 25 de înfrângeri. Iar duminică californienii primesc vizita Oklahomei City Thunder, liderul Conferinței. Iar până la locul 8, ocupat momentan de Houston Rockets (23-22), Lakers mai au încă cinci victorii.

Celtics a distrus un avantaj de 27 de puncte

27 de puncte! Acesta era avantajul lui Boston Celtics în fața Atlantei Hawks, cu doar șase minute înainte de finalul primei reprize. În mod surprinzător însă, „vulturii” au recuperat în doar 12 minute acest deficit, egalând la 59 cu șase minute înainte de finalul sfertului trei. Meciul a intrat în prelungiri (97-97), unde cele două echipe nu au fost putut fi departajate nici de prima repriză (107-107). Însă veteranii lui Celtics nu au putut ține pasul în a doua repriză de prelungiri, pe care Atlanta a câștigat-o cu 16-4, impunându-se la final cu 123-111. Obosiți după ce au jucat ieri și cu Knicks, Pierce și Garnett nu au reușit să îi mai blocheze pe Kyle Korver (27 de puncte, 6 recuperări, 4 lase decisive) și pe Al Horford (24 de puncte, 13 recuperări). Nici măcar Rajon Rondo (foto dreapta), aflat la al doilea triple-double consecutiv și la al 28-lea din carieră (16 puncte, 10 recuperări, 11 pase decisive) nu a putut împiedica eșecul, al șaselea la rând pentru Boston (20-23), care continuă să ocupe locul 8 în Est. Atlanta (25-18) e pe șase în aceeași Conferință.

Wade începe să își revină

Dacă până în acest moment, LeBron James a fost forța care a dus-o pe Heat pe primul loc în Conferința de Est, lucrurile par să se schimbe. După primele 38 de jocuri din acest sezon regulat, Dwayne Wade a avut o medie de doar 20,5 puncte pe meci, cea mai mică de la debutul său în NBA, în 2002. Însă în ultimele două meciuri, starul lui Heat a devenit din ce în ce mai bun. Miercuri seară, a înscris 35 de puncte împotriva lui Toronto Raptors. Iar aseară, în victoria 110-88 cu Detroit Pistons, Wade a marcat 29 de puncte. Care e motivul revenirii sale? „Mă simt tot mai bine după operația pe care am suferit-o în iulie. Pot să fiu mult mai agresiv, iar asta mă face mai încrezător”, a spus jucătorul lui Heat, care a încheiat meciul și cu 5 recuperări și 7 pase decisive în cont. Echipa din Miami a fost condusă cu șapte minute rămase de jucat în sfertul doi cu 43-34, dar o serie superbă a lui Wade a readus-o pe Heat în meci, iar la pauză gazdele au condus cu 60-51. LeBron James a încheiat meciul cu 23 de puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive. Heat (28-12) păstrează locul 1 în Est, cu două victorii peste New York Knicks.

Taurii rămân furioși

După ce au câștigat cu Lakers la începutul săptămânii (95-83), Chicago Bulls și-a continuat forma excelentă în fața unei formații care câștigase ultimele trei partide, ultimele două în fața celor de la LA Clippers și Oklahoma City Thunder. Însă taurii nu s-au speriat de Golden State Warriors și au reușit cea de-a treia victorie la rând și cea de-a șasea în ultimele opt jocuri, scor 103-87. Responsabil pentru victorie a fost conducătorul de joc Kirk Hinrich, care a reușit 25 de puncte, 18 dintre ele venind după aruncări de trei puncte. A fost cea mai bună seară pentru Hinrich din acest sezon, a cărui medie de puncte marcate pe meci era de doar 6,5. Principala mână de ajutor pentru Bulls a venit însă sub panou, acolo unde „taurii” au câștigat bătălia recuperărilor, scor 56-37. Jimmy Butler (16 puncte, 12 recuperări), Joakim Noah (14 puncte, 16 recuperări) și Carlos Boozer (15 puncte, 13 recuperări) i-au dominat clar pe adversari, aducând victoria pentru Bulls. A fost a 40-a victorie consecutivă pentru Chicago atunci când marchează cel puțin 100 de puncte, o serie care se situează la doar o singură victorie de recordul absolut în NBA. Cu 26 de victorii și 16 înfrângeri, Bulls ocupă locul 3 în Est, iar în mai puțin de o lună îl vor putea folosit pe Derrick Rose, MVP-ul sezonului 2010-2011 în NBA.

Thunder și Spurs merg cap la cap

După un început slab de meci, în care a fost condusă în primul sfert de Sacramento Kings, liderul din Vest, Oklahoma City Thunder, a reușit să obțină cea de-a opta victorie în ultimele 10 meciuri, scor 105-95. Responsabili cu victoria au fost din nou Kevin Durant (24 de puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive) și Russell Westbrook (18 puncte, 4 recuperări, 14 pase decisive), ajutați de data aceasta și de rezerva Kevin Martin (24 de puncte). Thunder a demonstrat din nou de ce e considerată una dintre cele mai valoroase echipe din NBA, defensiva lui Sacramento nereușind să blocheze schemele ofensive ale Oklahomei. A fost al cincilea meci consecutiv disputat în deplasare pentru Thunder, care încheie duminică, cu Lakers, cea mai lungă serie de meciuri pe teren străin din acest sezon.

Scene de groază cu Tony Parker

Ocupanta locului secund în Conferința de Vest, San Antonio Spurs a câștigat din nou derby-ul statului Texas cu Dallas Mavericks, scor 113-107. Mavericks câștigaseră cinci din ultimele șase meciuri și au avut patru zile libere înaintea meciului cu Spurs, însă nu a avut forța să țină piept lui Spurs. Fără antrenorul Popovich (bolnav) și Tim Duncan (accidentat la genunchi), „pintenii” au amuțit în sfertul doi, atunci când conducătorul de joc Tony Parker (foto dreapta)a fost aproape de o accidentare gravă. În urmă cu câteva luni, Parker s-a bătut într-un club de noapte din New York, iar o bucată de sticlă i-a intrat în ochiul stâng. „Aproape mi-am pierdut ochiul”, a spus atunci Parker. Aseară, francezul a fost lovit în același ochi după o pătrundere înspre coș, dar a revenit în joc după ce medicii l-au cusut, terminând partida cu 23 de puncte și 10 recuperări. A fost a 17-a victorie din 18 meciuri pentru Spurs când Parker reușește cel puțin 8 pase decisive, o nouă dovadă a importanței sale pentru jocul texanilor. Spurs (35-11) își consolidează locul secund în Vest, în timp ce Mavericks sunt pe 12, cu același record cu Lakers, 18-25.

Alte rezultate înregistrate aseară în NBA

Washington Wizards – Minnesota Timberwolves 114-101
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 113-108
Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets 101-77
New Orleans Hornets – Houston Rockets 82-100

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele