VIDEO | Stadionul lui Dinamo va fi modernizat! Carmen Dan, ministru de Interne, i-a liniştit pe suporteri: "Va fi gata pentru EURO 2020!" Reacţia lui Negoiţă: "Muncim mult pentru lucruri normale!"

9 aug 2017 19095 afişări Comentează şi tu Special
VIDEO | Stadionul lui Dinamo va fi modernizat! Carmen Dan, ministru de Interne, i-a liniştit pe suporteri: "Va fi gata pentru EURO 2020!" Reacţia lui Negoiţă: "Muncim mult pentru lucruri normale!" ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

UPDATE: Stadionul Dinamo va fi modernizat, e anunţul făcut la unison de reprezentanţii FC Dinamo şi ministrul Carmen Dan. Suporterii au primit asigurări din partea Monicăi Iagăr, preşedinte CS Dinamo, dar şi din partea doamnei Carmen Dan, ministru de Interne.

Primele reacţii

"Cu siguranţă stadionul Dinamo va fi modernizat", a declarat Monica Iagăr.

Carmen Dan: "Se modernizează stadionul Dinamo pe un proiect pe care îl are CNI. Cred că vorbim de foarte puţin timp de acum înainte până vom putea demara legal aceste lucruri. Am făcut o sesizare în ceea ce priveşte încălcări ale legii penale. Spun cu toată convingerea că da, se va putea juca EURO 2020".Ionuţ Negoiţă: "Mă bucur foarte mult că în ţara asta sunt oameni bine intenţionaţi, dar trebuie să muncim foarte mult pentru lucruri normale. O oră şi jumătate am stat la discuţii, există şi alte variante".

Adrian Mutu: "Aş vrea să-i mulţumesc doamnei ministru pentru promptitudine. Este o lipsă de respect ce face domnul Badea, se vede de ce se întârzie. Noi credem în proiectul Dinamo, ne-am dat seama că trebuie să avem o încăpăţânare pozitivă şi să mergem înainte.

Sunt şi alte soluţii. Eu cred că această întâlnire pe mine m-a lămurit şi suporterii dinamovişti vor avea stadion. Vom face stadion. Cu siguranţă publicul dinamovist va avea parte de stadion".

Nicolae Badea, fostul şef din 'Ştefan cel Mare', nu a fost prezent la întâlnirea dintre reprezentaţii lui Dinamo şi ministrul de Interne.


Adrian Mutu, directorul general al echipei Dinamo, şi patronul clubului, Ionuţ Negoiţă, au ajuns la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde au o discuţie cu ministrul Carmen Dan, tema fiind situaţia stadionului Dinamo.

Fostul internaţional român, acum în conducerea lui Dinamo, a solicitat, printr-un comunicat de presă, o întâlnire cu ministrul Carmen Dan pentru a discuta despre problema arenei din "Ştefan cel Mare". Ministrul Afacerilor Interne a răspuns prompt cererii lui Mutu şi întâlnirea a fost programată pentru miercuri, la ora 12:00, la minister.

Mutu i-a mulţumit pentru promptitudine lui Carmen Dan tot printr-un mesaj postat pe Facebook. "Mâine ştim dacă avem stadion! Îi mulţumesc doamnei ministru Carmen Dan pentru răspunsul prompt şi pentru faptul că a reuşit să-şi facă timp să ne vedem chiar mâine, la ora 12, la Minister. Sper că vor fi prezenţi, aşa cum au promis, şi doamna Iagăr şi domnul Badea, astfel încât atunci când vom încheia întâlnirea vom şti în sfârşit ce se va întâmplă cu stadionul şi, implicit, cu Dinamo", a scris Adrian Mutu.

La iniţiativa lui Nicolae Badea, conducătorilor clubului Dinamo le-a fost interzis accesul în zona lojelor la meciul de luni cu Gaz Metan Mediaş (1-3). De asemenea, nici parcarea nu a fost pusă la dispoziţia clubului de fotbal. Nicolae Badea este proprietar pe loje, în timp ce Clubul Sportiv Dinamo deţine pista de atletism şi suprafaţa de joc. Este şi motivul pentru care stadionul Dinamo riscă să nu intre în procesul de modernizare pentru Euro 2020.

Acţionarul principal al echipei de fotbal FC Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă, a mai avut, în 24 iulie, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne. La finalul discuţiei, el declara că este o inepţie ce se întamplă, iar dacă problema nu se rezolvă, echipa riscă să rămână fără stadion.

"Se tot aşteaptă să se realizeze o înţelegere între acel privat şi clubul Dinamo care reprezintă proprietatea statului, un privat care nu vrea să dea drept statului să construiască un stadion. Nu am luat legătură cu domnul Badea. Consider că Dinamo nu poate avea viitor fără a avea casă lui, nu neapărat proprietate, la care să plătim chirie, aşa cum o facem şi acum", spunea Ionuţ Negoiţă la finalul întrevederii cu ministrul de interne.

Ionuţ Negoiţă şi Carmen Dan au discutat despre situaţia stadionului Dinamo, care ar trebui modernizat în perioada următoare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020. Lucrările nu pot demara, însă, fiindcă stadionul este deţinut în coproprietate de AFCD (Asociaţia Fotbal Club Dinamo), controlată de omul de afaceri Nicolae Badea, şi CSDB (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti), aflate în proprietatea Ministerului de Interne, iar cele două părţi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la ce se va întâmpla cu stadionul după renovare.

La sfârşitul lunii mai, Carmen Dan anunţa că va cere desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi FC Dinamo Bucureşti şi că va iniţia demersuri către ANAF pentru accelerarea procesului de insolvenţă.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, că a ajuns la o înţelegere cu CS Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că soluţia propusă de societatea lui Nicolae Badea este de neacceptat pentru că prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat. Ministerul de Interne a reiterat ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.

Stadionul Dinamo face parte din cele patru arene din Capitală care trebuie modernizate pentru EURO 2020, alături de Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf.

Mediafax

Tag-uri: dinamo, mai,
Comentează
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.