VIDEO | Marica a îndeplinit visul unui copil care doreşte să-i calce pe urme! "Sper ca tot ce am vorbit cu el să-l ajute într-o viitoare carieră"

7 sep 2017 841 afişări Comentează şi tu Special
VIDEO | Marica a îndeplinit visul unui copil care doreşte să-i calce pe urme! "Sper ca tot ce am vorbit cu el să-l ajute într-o viitoare carieră"

Operator: Romică CROITORU

Montaj: Sorin BIANU

Fostul fotbalist Ciprian Marica (32 de ani) s-a alăturat campaniei "Viitorul strigă prezent!", a organizaţiei SOS Satele Copiiilor România, şi a îndeplinit visul lui Alex, un puşti în vârstă de 10 ani care nu a mai fost pe niciun stadion de fotbal până să-l cunoască pe Marica. Vizibil entuziasmat de întâlnire, Alex a păşit, de mână cu fostul căpitan al echipei naţionale, pe gazonul Arenei Naţionale şi a schimbat câteva pase.

Fostul atacant i-a dat câteva sfaturi lui Alex şi, chiar în ziua în care s-au împlinit patru ani de la golul său cu Ungaria (3-0, în preliminariile CM 2014), Marica i-a arătat puştiului de 10 ani cum a marcat în poarta maghiarilor. Mai mult, Marica i-a făcut două promisiuni lui Alex: că-l va lua pe stadion la un meci al lui Dinamo şi că va vorbi la centrul de copii şi juniori al "câinilor" să poată da probe.



Alături de Ciprian Marica, Alex a vizitat tribunele de la zona VIP a Arenei Naţionale, s-a schimbat în vestiarul în care s-au schimbat şi "tricolorii" la meciul cu Armenia şi a ieşit la inspecţia gazonului de pe cel mai mare stadion al ţării. "E foarte mare", a spus Alex, impresionat de grandoarea stadionului care a costat 234 de milioane de euro. Alex a "scuturat" şi el plasele porţilor de Arena Naţională, cu Marica între buturi, iar la interviul de la final s-a arătat foarte încântat de experienţa trăită.

Cum a fost întâlnirea cu Alex?
Emoţionantă. M-am bucurat că pot să fac un copil fericit. Sigur că am răspuns prezent. Nu pot decât să încerc să fiu un exemplu pentru cei tineri, pentru cei mici, să le dau acel imbold, impuls, de care au nevoie ca să-şi urmeze visul. Să facă din pasiune acest sport. Îl sprijin cum pot mai mult, să fiu alături de el, să-l învăţ câteva lucruri care mie mi-au fost de folos şi sper să îi fiu de ajutor

Ce l-ai învăţat?
În primul rând, cred că, în cariera mea m-a ajutat faptul că am fost ambiţios, a fost un lucru determinant. Mi-am dorit întotdeauna să fiu mai bun decât adversarul meu. Factorul mental are un rol foarte important. Aceşti copii au nevoie de modele, au nevoie de oameni în care să creadă, pe care să-i urmăreze. Sper să, repet, să-i fiu de ajutor, de folos, şi tot ceea ce am vorbit cu el să-l ajute într-o viitoare carieră.



I-ai arătat poarta la care ai dat tu gol acum patru ani?
Da. A dat şi el trei goluri, a băgat deja mingea sub tricou, o va lua acasă. Mă bucur că am reuşit să-l facem fericit. Sperăm cât mai mulţi oameni să se alăture campaniei şi să ajute aceşti copii care chiar au nevoie.

Ai apucat să cunoşti şi tu vreun fotbalist important cât ai fost mic?
Am copilări în parcul Dinamo, deci am avut ocazia. Personal nu, n-am avut şansa şi norocul să pot să stau cu un fotbalist de la acea vreme 1 la 1, dar fiind acolo îi tot vedeam la antrenamente şi sigur că visam să fiu şi eu ca ei.

Vei mai păstra legătura cu Alex, l-ai invitat deja la un meci al echipei Dinamo...
Sigur, este dinamovist şi sunt sigur că cei de acolo se vor bucura să aibă un aşa suporter. Voi fi şi eu alături de el şi le vom ţinem pumnii celor de la Dinamo. Sper ca şi cei de acolo să se bucure şi să vină în sprijinul lui Alex, de ce nu să-i acorde o şansă în academia lor. Să dea o probă.



La naţională când crezi că l-am putea vedea?
Nu ştiu. Am să-i fac cadou ultimele mele ghete şi speră să-i fie de ajutor, să facă performanţă cu ele. Să continue ceea ce am făcut eu. Sper cât de curând să-l vedem, România are nevoie de tineri valoroşi şi, de ce nu, Alex poate fi unul dintre ei

Sub sloganul "Viitorul strigă prezent!", SOS Satele Copiilor România a iniţiat o campanie de strângere de fonduri, al cărei obiectiv este susţinerea la scoală a celor aproximativ 200 de copii şi tineri lipsiţi de îngrijirea familiei biologice şi care cresc acum sub ocrotirea organizaţiei. Donaţiile colectate în această campanie vor fi utilizate în proporţie de 100% pentru acoperirea cheltuielilor pe întreg parcursul anului şcolar.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.