INTERVIU | Isăilă: „Ce ne trage în jos… Dar compensăm prin agilitate, inteligență, talent și ambiție”. Minusul lui Man, plusul lui Coman, waze pentru Ianis și cine rupe plasa. Cum am ajuns lideri într-o grupă cu Portugalia, Elveția, Bosnia și Țara Galilor

Redactor:
Andru Nenciu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Selecționerul naționalei de tineret, Daniel Isăilă (45 de ani), a transformat reprezentativa U21 într-unul dintre principalii poli de interes ai fotbalului românesc în 2017. Cu șanse mari de accdedere la Europeanul din 2019, echipa lui Pușcaș, Nedelcu, I.Radu, Nedelcearu, Man, Coman și alți jucători cu potențial de creștere a terminat anul pe prima treaptă a grupei de calificare pentru turneul final. Într-un interviu video acordat ProSport, brașoveanul Isăilă, unul dintre antrenorii de top ai anului, spune care sunt efectele regulii impunerii jucătorului U21 în campionat, face o paralelă între scrimă și fotbal, deschide o fereastră spre partida cu cântec din Țara Galilor și susține că încă beneficiem de jucători care șutează de la distanță.

Cum ați caracteriza pe scurt evoluția naționalei de tineret în 2017?
Dacă ne uităm în urmă și vedem tragerea la sorți, adversarii pe care i-am întâlnit și rezultatele pe care le-am obținut, eu cred că trebuie să fim mulțumiți. Nu e mai puțin adevărat că se putea mult mai bine, și aici mă refer la ultimele două jocuri, cu Portugalia și Țara Galilor, în care puteam să obținem mult mai mult. Dar trebuie să ne declarăm mulțumiți. Dacă cineva mă întreba la începutul campaniei dacă aș fi fost mulțumit cu trei victorii și trei meciuri egale, să nu fim înfrânți într-o astfel de grupă după ce am întâlnit toți adversarii, aș fi fost mai mult decât mulțumit, iar acum, un ochi zâmbește, altul râde, pentru că este o grupă extrem de dificilă, echilibrată, au fost și rezultate surprinzătoare pentru unii, pentru mine mai puțin.

De ce?
Pentru că am avut ocazia să văd la lucru fiecare echipă și să văd potențialul lor.

„Cota jucătorilor explodează când au randament bun și rezultate pozitive”

Cât le crește cota unor jucători după întâlnirile cu adversari valoroși, de genul pe care i-ați întâlnit?
Enorm de mult, la orice jucător care vine la echipa națională, are un randament bun și obține rezultate pozitive, cota lui explodează. Asta s-a și văzut, este meritul lor, mă bucur pentru ei, sunt copii talentați, le-am spus-o de la prima acțiune pe care am avut-o împreuna, i-am monitorizat foarte bine împreună cu colegii mei, pentru că am niște colegi foarte buni cu care lucrez, aici mă refer la Nae Constantin, la Florin Constantinovici, la Bogdan Merișanu și la Eugen Anghel, antrenorul cu portarii. Suntem un grup unit și am făcut o selecție amănunțită, atentă, cred că acești copii au un viitor frumos, și pot fi marea majoritate din ei viitorul fotbalului românesc, și pot face pasul la prima reprezentativă.

Mai este corectă percepția potrivit căreia jucătorul de fotbal român se maturizează mai greu?
Este pe undeva, dacă e să ne uităm atent în evoluții și analizăm amănunțit fiecare joc în parte, suferim din punct de vedere al duelurilor unu contra unu. Adversarii noștri sunt mult mai evoluați ca noi din punct de vedere fizic și al forței, iar asta poate ne trage puțin în jos. Dar noi compensăm prin agilitate, prin inteligență, prin talent, prin ambiție de foarte multe ori, pentru că este un grup în care simt că este o ambiție foarte mare, asta am încercat și eu să le transmit, foamea asta de rezultate, tratarea jocurilor și adversarilor cu respect, atât cât trebuie, nu mai mult, pentru că nimeni nu este invincibil.

Echipa României în meciul cu Țara Galilor 1. I. Radu (Cpt) – 6. Cr. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Al. Pașcanu, 5. A. Radu – 18. R. Marin, 16. Nedelcu (21. Dulca, 84) – 8. D. Man (17. M. Dobre, 79), 22. Cicâldău, 7. Fl. Coman (20. Vl. Olteanu, 90+3) – 9. G. Pușcaș. Selecționer: Daniel Isăilă.

Rezerve: 12. Căbuz, 10. Hagi, 11. Ad. Petre, 14. Balaure, 20. Vl. Olteanu.

Vorbiți despre respect, dar în această campanie de calificare ați întâlnit și o lipsă de respect. În toată cariera dumneavoastră ați jucat la toate nivelurile, în tot felul de medii, de câte ori v-ați făcut refacerea într-o pubelă de gunoi?
Am fost extrem de dezamăgit, nu mă așteptam la așa ceva, și terenul de antrenament, și pe lângă asta, toate tachinările care au fost referitor la masă, la acele sandwich-uri, o banalitate, un lucru mărunt, noi le-am fi plătit, nu erau gratuite. Au contat până la urmă, dar nu vreau să o găsesc ca pe o scuză pentru că e clar, nu trebuia să ne lăsăm afectați de acest aspect, nu trebuia să ne influențeze, noi trebuia să ne vedem de treaba noastră, eu cred că am și făcut-o, chiar dacă au fost acele momente în joc în care am ajuns să avem doi eliminați la Răzvan (n.r. Răzvan Marin) nu poți să spui că a fost un gest necugetat sau pe fondul stresului, a fost un fault de joc la primul cartonaș galben, care a fost foarte ușor acordat, apoi acea simulare la care putea să dea sau să nu dea cartonaș.

Și la Pușcaș?
La George a fost clar, o acțiune premeditată, a fost supărat, a fost ținut. Dacă arbitrul ar fi fluierat de prima dată n-ar mai fi ajuns să lovească și să ajungem la acea eliminare. A fost în prima repriză o situație identică, un cot la Florinel Coman și nu a fost judecată cu aceeași măsură, atacantul lor a fost sancționat numai cu cartonaș galben la un cot în figură. Până la urmă a fost un punct câștigat, în condițiile în care joci pe final 20-25 cu prelungiri în dublă inferioritate numerică, eu zic că este un rezultat pozitiv.


CLASAMENT GRUPA 8

  1. ROMÂNIA                         6     3     2     0       9-3     12
  2. Bosnia-Herțegovina      5     3     0     2      14-5     9
  3. Portugalia                        4     2     1     1       6-5     7
  4. Țara Galilor                     5     2     0     2       6-7     7
  5. Elveția                              6     2     1     2        5-8     7
  6. Liechtenstein                  4     0     0     4      1-13     0

S-au disputat până acum:  Bosnia-Herțegovina – Liechtenstein 6-0; Liechtenstein – ROMÂNIA 0-2, Elveția – Bosnia-Herțegovina 1-0; Bosnia-Herțegovina – ROMÂNIA 1-3, Elveția – Țara Galilor 0-3; ROMÂNIA – Elveția 1-1, Portugalia – Țara Galilor 2-0, Elveția – ROMÂNIA 0-2, Bosnia-Herțegovina – Portugalia 3-1, Liechtenstein – Elveția 0-2, ROMÂNIA – Portugalia 1-1, Țara Galilor – Bosnia-Herțegovina 0-4, Portugalia – Elveția 2-1,Țara Galilor – ROMÂNIA 0-0

Meciurile următoare:

  • 07.09.2018 Portugalia – ROMÂNIA
  • 11.09.2018 ROMÂNIA – Bosnia-Herțegovina
  • 12.10.2018 ROMÂNIA – Țara Galilor
  • 16.10.2018 ROMÂNIA – Liechtenstein

Cum se califică: ocupanta primului loc merge direct la Campionatul European din 2019 (Italia și San Marino). Cele mai bune patru ocupante ale locului secund (din nouă grupe) merg în baraj.



Isăilă, al patrulea de pe rândul din mijloc (de la dreapta), în sezonul 2000-2001

Poveste din Brașov. „Înainte mai întâlneai Steaua, mai udai terenul excesiv, făceai mai mult noroi. Sau nu dădeam zăpada, lăsam un strat de gheață când întâlneam o echipă mai tehnică”

Se mai fac astfel de șicane la acest nivel?
Nu am mai întâlnit până acum. Poate înainte de Revoluție.

Povestiți-mi o întâmplare!
Înainte mai întâlneai Steaua, mai udai terenul excesiv, făceai mai mult noroi, și erau terenurile și de așa natură sau nu dădeam zăpada, lăsam un strat de gheață când întâlneai o echipă mai tehnică decât tine. Cam astea erau tachinările, în rest nu.

Le era dor băieților de un fast food? Acum, de obicei sportivii nu au voie să mănânce în fast food.
Acum fiecare e liber să își facă tabieturile, atât timp cât nu îi afectează randamentul și forma sportivă, e liber să facă, cu masură, câte puțin din fiecare. Acum nu trebuie nici noi să ne călugărim, trebuie să fim oameni și să înțelegem că și sportivii sunt oameni și au și ei poftele lor și micile lor tabieturi.

„Jucătorii polivalenți sunt cei mai căutați, pentru că orice antrenor își dorește un fotbalist care poate să îndeplinească mai multe partituri”

În ultimii ani s-a tot vorbit în fotbalul românesc, la toate nivelurile, despre o arie restrânsă de selecție. Acum avem jucători tineri cu un mare potențial de creștere și pare că și dumneavoastră aveți dublură cam pe orice post. Cât de greu vă este să alegeți?
Nu este ușor, asta e clar, dar alături de colegii mei încercăm să luăm întotdeauna cele mai bune decizii, poate că nu întotdeauna reușim, nu poți să îi mulțumești pe toți, poate și alții ar fi meritat, care sunt de valori apropiate, să fie în lot sau să fie în primul 11. Nu este ușor să gestionezi, trebuie să ții cont de strategia pe care o adopți, de forma sportivă a jucătorului, și așa mai departe, de meciurile pe care le-a avut în picioare. Dacă m-ai fi întrebat asta la începutul drumului, nu a fost chiar așa de ușor. De exemplu, Dennis Man în campionatul precedent nu a jucat. E foarte important pentru un jucător tânăr să joace meci de meci, să prindă încredere, și chiar și atunci când are momente mai dificile să primească încredere în continuare de la antrenor, să îl forțeze să joace și vedeți la ce nivel se poate ajunge.

Ați jucat într-o perioadă a fotbalului românesc și la FC Brașov, și la Rapid, în care antrenorii se bazau foarte mult pe jucători polivalenți, și dumneavoastră ați fost un jucător polivalent. Aș vrea să vă întreb astăzi, atât timp cât un antrenor la echipa de club îl repartizează pe fotbalist pe diverse posturi, într-un timp destul de scurt, e benefic?
Depinde de jucător, de capacitatea lui de a înțelege, de calitățile lui. Eu cred că jucătorii polivalenți sunt cei mai căutați, pentru că orice antrenor își dorește un jucător care poate să îndeplinească mai multe partituri, să îl folosești pe mai multe posturi, dar dacă e să ne uităm pe dinamica jocului, fundașul central, la faze fixe, ajunge în careu la finalizare, el trebuie să se comporte acolo ca un atacant sau pe o progresie, când are mingea și ajunge într-o zonă liberă intră într-o zonă a mijlocașului central, el trebuie să se comporte ca  un mijlocaș. Fotbalul s-a dezvoltat foarte mult, orice detaliu contează, iar această polivalență se întâlnește la fiecare jucător în condițiile jocului sunt situații și situații în care atacanții trebuie să vină după fundașii centrali până în apropierea propriului careu în dinamica jocului, sau la faze fixe trebuie să se apere, și trebuie să știi să te comporți în zona în care te afli la fel ca un mijlocaș, ca un fundaș sau ca un atacant.

Caracterizarea lui Dennis Man și unicul capitol la care suferă fotbalistul arădean. Ce spune despre Florine Coman: „Depinde de strategia pe care vrei s-o apilici”

V-am întrebat asta în perspectiva meciurilor viitoare, pentru că îl aveți pe Pușcaș suspendat, iar la FCSB, Nicolae Dică l-a introdus pe Florinel Coman la meciul cu Lugano vârf de atac, vi se pare un rol potrivit pentru Florinel Coman?
La fel cum  v-am spus, depinde de strategia pe care o adopți, depinde de adversar, depinde de foarte multe aspecte, depinde de ce alternative ai. Este o soluție, eu îl știu foarte bine pe Florinel Coman, el a jucat atacant central la Viitorul la nivel de copii și juniori la Youth League, chiar l-am văzut jucând ca vârf împins și a făcut-o foarte bine. Dar depinde, la fel cum am spus, de strategia pe care vrei s-o aplici.

Vorbeați mai devreme și despre Dennis Man, unul dintre elevii dumneavoastră, el a avut un progres constant în ultimul timp, în ce punct al carierei credeți că se află? La ce capitole mai suferă?
La capitolul forță, acolo trebuie să mai îmbunătățească, pentru că, în rest, e un fotbalist complet. Are și agresivitate, are și atitudine, are tehnică în regim de viteză, are finalizare, are și disponibilitate la efort, face ambele faze, poate juca în zonă centrală, în spatele atacantului, poate juca chiar și vârf împins cum a făcut-o la UTA, poate juca în bandă dreaptă, bandă stângă. E la început de carieră, este un jucător tânăr, totul e ca acești copii tineri, talentați, să păstreze acel echilibru, să își propună țeluri și să se autodepășească.

Regula jucătorul U 21. „Uitați-vă câte echipe au investit în tineri, pentru că ăsta trebuia să fie pasul după Revoluție, din păcate, aria de selecție încă nu este cum ar trebui, pentru că ar trebui să fie mult mai mare. Fiecare club ar trebui să dețină propria academie”

Rămânând la compartimentul ofensiv, Pușcaș a marcat un gol frumos într-un meci cu Milan, l-ați sunat după acea reușită?
Nu am apucat să vorbim, o să-l sun, o să vorbim, că vorbim constant. A avut și ceva probleme, mă bucur pentru el, și el a venit după o perioadă extrem de dificilă, două luni și ceva fără să joace. A trecut și printr-un moment delicat echipa lui, nu au câștigat, s-a schimbat antrenorul. Mă bucur pentru el că s-a impus, și ultima etapă, chiar dacă au pierdut, el a jucat 90 de minute, sper ca el să joace pentru că e important. Orice jucător care are meciuri în picioare are o altă capacitate de a juca.

Această regulă implementată de FRF, regula jucătorului U21, a scos în evidență câțiva fotbaliști de clasă, care probabil s-au automotivat și au reușit să se impună la echipele lor în fața unor jucători mai experimentați. Cât de mult a ajutat echipa dumneavoastră?
Foarte mult, pentru că orice club de Liga 1 și de Liga a 2-a este obligat să dispună în primul 11 un jucător eligil sub 21 de ani. Pe lângă asta sunt foarte mulți jucători pe bancă sau în tribună care se antrenează la un nivel înalt și atunci când li se oferă șansa pot profita de ea, au o șansă în plus. Chiar dacă trec prin momente mai dificile, trebuie să îi introduci în teren și să joace, și atunci acești copii pot să prindă încredere, să se dezvolte și să crească în valoare. Asta ajută foarte mult echipa națională, este o regulă impusă, am lăudat-o de la început, au fost foarte multe critici. Uitați-vă câte echipe au investit în tineri, pentru că ăsta trebuia să fie pasul după Revoluție, din păcate, aria de selecție încă nu este cum ar trebui, pentru că ar trebui să fie mult mai mare. Fiecare club ar trebui să dețină propria academie.

Un exemplu!
Dacă mergem în țările din Vest, vom vedea că fiecare club are o bază, și pot da exemplul Portugalia. Este o țară mică, ne-am dus la Porto când am jucat contra Viitorului din Youth League, am intrat acolo în acea academie, e practic un mic orășel, plin de terenuri de toate dimensiunile, de la iarbă la sintetic, la sală, la săli de sport, săli de forță, săli de refacere, e o adevărată industrie. Iar dacă vrem să ne batem cu acele cluburi trebuie să investim în infrastructură, și cel mai bun exemplu este academia lui Gică Hagi, care este un exemplu de urmat pentru tot ceea ce înseamnă sportul în general.

„Eu aici pot să te contrazic! Noi avem jucători care trag de la distanță”. Exemplele date de selecționerul naționalei

Vorbim despre această stare de anormalitate, există o carență a fotbalistului român, spun mulți antrenori, nu mai șutează de la distanță. De ce?
Asta e din educație, din pregătire, asta e și vina noastră, a antrenorilor, trebuie să recunoaștem, pentru că e vorba și de instruire. Dacă nu antrenezi asta de mic și nu insiști pe aspectul ăsta, vei avea probleme. Eu aici pot să te contrazic! Noi avem jucători care trag foarte bine de la distanță!

Cine ar fi din naționala dumneavoastră?
Cicâldău e unul din ei, a înscris un gol fantastic în meciul cu Elveția. Nedelcu trage foarte bine de la distanță, este Pușcaș, Ianis Hagi lovește foarte bine și are execuții foarte bune cu șut de la distanță, Florinel Coman care și în Liga 1 a șutat și a marcat goluri frumoase de la distanță.

„E tendința asta de a face comparație între el și tatăl său, din păcate nu va scăpa de această „povară” într-un fel, pentru că nu trebuie să fie o povară, este o mândrie să fii, din punctul meu de vedere, fiul lui Gheorghe Hagi. El trebuie să își contruiască propria identitate”. Unde ar trebui să meargă Ianis

Pentru binele carierei lui, Ianis Hagi ce ar trebui să facă în această iarnă?
E important să se ducă acolo unde se pliază pe sistemul de joc, pe antrenor, pe colegi și să joace meci de meci, pentru că are niște calități extraordinare. Este tendința asta de a face comparație între el și tatăl său, din păcate nu va scăpa de această „povară” într-un fel, pentru că nu trebuie să fie o povară, este o mândrie să fii, din punctul meu de vedere, fiul lui Gheorghe Hagi. El trebuie să își contruiască propria identitate.

Soția dumneavoastră, Vali Isăilă, a fost campioana României la sabie. Se spune despre scrimă că este un sport nobil, un sport al inteligenței, un șah pe planșă. Fotbalul ce ar fi in ziua de azi?
Ai nevoie de toate. Trebuie să fii un luptător, să fii pregătit să mergi la război, este și un sport tacticizat, sunt momente în care trebuie să știi să aplici partitura care se potrivește la jocul respectiv, la fel ca un șahist. Trebuie să ai abilitate, să știi să ieși din situații dificile, să fii inventiv și inteligent.

O ultimă întrebare. Zidane are patru băieți. Fiecare dintre ei îl întreabă pe tatăl lui cum a marcat acel gol fenomenal din întoarcere în finala Ligii Campionilor. Dumneavoastră aveți trei fete, care este întrebarea comună pe care v-o adresează?
Cea mai folosită întrebare e „Tati, când pleci?” și  „când te întorci?”. Sau când mă întorc acasă „Tati, cât stai?”. Asta e întrebarea care mă furnică pe șira spinării. Sufăr foarte tare, pentru că lipsesc foarte mult de acasă și suferă foarte mult fetele mele din punctul ăsta de vedere, din păcate.

Fiicele familiei Isăilă: Doris Carolina (15 ani), Ribana Lucia (9 ani) și Melisa Antonia (7 ani)

Daniel Ionuț ISĂ‚ILĂ‚
Născut: 29.06.1972 (Brașov,BV)

Cariera de fotbalist
Post: mijlocaș

Debut în Div.A: 07.09.1996, Chindia Târgoviște – FC Brașov 2-1
Debut în Cupă: 16.12.1995, Tractorul Brașov – Inter Sibiu 1-2 (1 gol)
Sezon    Echipă    campionat    cupă
1992-93    Tractorul Brașov    (Div.B)    0/0
1993-94    Tractorul Brașov    (Div.B)    0/0
1994-95    Tractorul Brașov    (Div.B)    0/0
1995-96    Tractorul Brașov    (Div.B)    1/1
1996-97    FC Brașov    24/0    3/0
1997-98    FC Brașov    (Div.B)    0/0
1998-99    FC Brașov    (Div.B)    0/0
1999-00    FC Brașov    31/2    2/0
2000-01    Rapid    9/0    1/0
    FC Brașov    18/0    0/0
2001-02    FC Brașov    27/3    2/0
2002-03    FC Brașov    21/2    1/0
2003-04    FC Brașov    8/1    0/0
2004-05    FC Brașov    11/0    0/0
Total în Div.A: 149 jocuri, 8 goluri
Total în cupă: 10 jocuri, 1 gol

Cariera de antrenor
2006-07: FC Săcele (Div.B)    21. 9. 5. 7. 24-26 (et. 14-34)
2010-11: FC Brașov    18. 4. 8. 6. 16-22 (et. 1-18)
2011-12: FC Brașov    9. 2. 3. 4. 8-10 (et. 1-2, 6-12)
2011-12: Sp.Stud.    22. 5. 6. 11. 22-34 (et. 13-34)
2012-13: FCM Tg.M. (Div.B)    13. 7. 2. 4. 17-11 (et. 1-16)
2012-13: Astra    8. 3. 4. 1. 15-11 (et. 27-34)
2013-14: Astra    27. 18. 5. 4. 63-24 (et. 1-24 și 32-34)
2014-15: Astra    10. 6. 1. 3. 19-8 (et. 1-10)
Total Liga I: 94. 38. 27. 29. 143-109
Total Liga 2: 34. 16. 7. 11. 41-37
2014-2016: secund la echipa națională
Din 2017: la naționala U21    8. 3. 3. 2. 10-10

A cucerit cu Astra o cupă și o supercupă

Statistică: Răzvan TOMA
 


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…