#20pentru20 | Ar fi fost poate cel mai înalt fundaş din Liga 1! Kuti e campionul de sub panou, doar la 20 de ani: “Am şi acum acasă fotografii cu mine din ProSport, de când eram în şcoala primară”. Episodul 3

7 iul 2017 1861 afişări Comentează şi tu România e ProSport
#20pentru20 | Ar fi fost poate cel mai înalt fundaş din Liga 1! Kuti e campionul de sub panou, doar la 20 de ani: “Am şi acum acasă fotografii cu mine din ProSport, de când eram în şcoala primară”. Episodul 3
  • #20pentru20 e campania ProSport demarată odată cu aniversarea a două decenii de viaţă a brandului lansat pe 2 iulie 1997. Sub umbrela #20pentru20 vor intra poveştile de viaţă a 20 de sportivi români cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, născuţi exact în anul apariţiei ProSport. De ce au ales disciplina pe care au urmat-o, ce obstacole li s-au ivit în carieră, momente haioase, oameni esenţiali şi întâmplări ciudate... toate la #20pentru20.
  • De 20 de ani ProSport mişcă România zi de zi, cu cele mai tari reportaje, experienţe, momente şi faze... De povestit nepoţilor nepoţilor noştri...  Două decenii de victorii şi emoţii... 20 de ani de căderi şi reveniri... 20 de poveşti despre sport şi viaţă.


Unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi născuţi în acelaşi an cu Prosport este cu siguranţă baschetbalistul Kuti Nandor, fundaşul lui U-BT. La 20 de ani a câştigat campionatul intern şi Cupa României. A bifat 30 de meciuri în sezonul trecut pentru echipa campioană.

“A fost un an care n-a început foarte bine, am avut o accidentare, dar am găsit forţa şi am revenit. Am câştigat Cupa României, fizic nu eram bine pregătit, dar cu ajutorul preparatorilor fizici am revenit la nivelul meu de dinainte. A fost un an perfect, până la urmă. E un mare lucru pentru mine să câştig cupa şi campionatul. Nu cred că au reuşit mulţi băieţi de vârsta mea aşa ceva”, spune Kuti, care a primit şi convocarea la echipa naţională şi speră să îmbrace maioul naţionalei şi la Europeanul de baschet, din această toamnă, de la Cluj Napoca. “Sper să fiu în primii 12 la European. Ar fi ceva de nedescris să evoluez contra unor jucători care au jucat chiar finale de NBA, în sala noastră, cu spectatorii alături de noi”, a spus Kuti.“La fotbal cred că eram cel mai înalt fundaş din ţară”

A ştiut că va deveni baschetbalist de mic, la fel ca fratele său mai mare, pe care îl idolatriza în copilărie. A încercat însă toate sporturile. Se amuză când se gândeşte că era cel mai înalt de pe teren, când juca fotbal. “Am început baschetul la 6 ani, părinţii m-au încurajat tot timpul, nu mi-au spus ce să fac. Fratele meu juca şi el baschet şi el m-a dus. A fost un model pentru mine. Eram cel mai mic, pentru că mă antrenam cu copii de 12 ani. Am jucat şi fotbal. Cred că eram cel mai înalt fundaş central din România (râde). Am mai făcut şi atletism şi duathlon şi triathlon, handbal, înot. Am multe medalii acasă, de la toate aceste sporturi”, spune baschetbalistul de 1,96.“Vreau să vă dau motive să mai scrieţi de mine”

S-a născut în acelaşi an cu Prosport, iar relaţia sa cu presa sportivă a fost una specială, din copilărie. Părinţii şi fratele său i-au pus în mână primul ziar. “Cei din familia mea erau cititori de presă sportivă. Îmi amintesc că am citit primul ziar de sport prin clasa a 4-a, când scria de mine”, spune Kuti, care ţine minte şi acum primele fotografii cu el, din Prosport, de la turneele de juniori câştigate. Baschetbalistul născut la Sfântu Gheorghe are peste 25 de medalii obţinute la turnee de juniori, în ţară, dar nu numai. “Îmi amintesc că aveam acasă poze în care apăream eu, iar jos scria Prosport. Erau luate din ziar. Şi acum sunt acasă la părinţii mei acele fotografii”, povesteşte Kuti.

Speră să mai colecţioneze astfel de fotografii şi pe viitor şi să ne ofere motive să scriem de el. “Doresc mult succes Prosportului şi să ne mai auzim. Eu voi încerca să fac totul pentru a da motive Prosportului să scrie de mine. Sper să ajung să joc la un nivel cât mai mare, undeva în Europa sau în afara Europei”, a spus Kuti Nandor, fundaşul lui U-BT.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.