Reacția FRF după ce jucătorii Gloriei Buzău citați în dosarul blaturilor la pariuri nu s-au prezentat la audieri. Președintele de la FC Voluntari spune că meciurile cu Gloria „au fost pe viață și pe moarte”. UEFA și FRF susțin contrariul: trucate la pariuri

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 19:00 Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a stabilit, luni, un nou termen, pentru vineri, în cazul meciurilor suspectate că ar fi fost trucate din sezonul trecut al Ligii a II-a, informează site-ul oficial al FRF.

Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FRF au analizat în cadrul ședinței de luni, documentele aflate la dosarul instrumentat de către Departamentul de Integritate din cadrul federației, cea care a și depus sesizarea, urmând ca la următorul termen să cheme și martorii implicați, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

Dosarul ajuns la Comisia de Disciplină a FRF se referă la 12 meciuri din sezonul 2014-2015 al Ligii a II-a.


UPDATE: Chemați astăzi la Comisia de Disciplină, ca urmare a anchetei care a fost deschisă pentru trucare de meciuri pentru mafia pariurilor, cei de la Gloria Buzău nu s-au prezentat. Aceștia au motivat că au antrenament astăzi, dar pe de altă parte au cerut mai mult timp pentru pregătirea apărării. Cel mai probabil, vor fi programați la următorul termen al Comisiei de Disciplină.


Robert Gherghe, numit președinte la FC Voluntari în acest an, pe 29 aprilie, la 11 zile după ultima dintre partidele disputate de echipa sa cu Gloria Buzău și incriminate de raportul FRF ca fiind blătuite la pariuri, spune că respectivele jocuri „au fost pe viață și pe moarte”.

În raportul înaintat de Comisia de Integritate a FRF către Comisia de Disciplină, raport care documentează zece meciuri din sezonul trecut al Ligii 2 ca fiind aranjate la pariuri, sunt menționate și jocurile FC Voluntari – Gloria Buzău 5-1, disputată pe 22 noiembrie 2014, în sezonul regulat, și FC Voluntari – Gloria Buzău 5-2, disputată pe 18 aprilie 2015, în play-off.

Ambele au fost socotite de experții de la UEFA ca fiind fraudate la pariuri, pe baza analizei modului în care s-a pariat în timpul jocurilor.

„Vă pot spune clar cât a fost de certat Bălan pentru acel penalty”

Într-o intervenție telefonică în direct luni, la emisiunea „ProSport Live”, Robert Gherghe, președintele de la FC Voluntari, a contestat atât raportul Comisiei de Integritate, cât și avertismentele UEFA vis-à-vis de meciurile respective. „Vă spun cu mâna pe inimă că nu mă tem absolut deloc, pentru că mi-ați spus despre meciurile cu Gloria Buzău, care au fost pe viață și pe moarte. Pe cine prindeam, băteam numai la scoruri mari, de la 4-0 în sus”, a afirmat Gherghe. 

Atât primul, cât și cel de-al doilea meci Voluntari – Buzău au avut momente-cheie caracteristice și neobișnuite. În prima partidă, din noiembrie anul trecut, antrenorul buzoian Ion Viorel și-a informat jucătorii pe tunel, potrivit dovezilor strânse de FRF, că trebuie să piardă. Mai mult, le-a cerut să încaseze în prima repriză două goluri. Ulterior, el le-a transmis fotbaliștilor că trebuie să mai încaseze încă unul până la pauză. Interesant este că, în prelungiri, la 5-1 pentru Voluntari, s-a produs un eveniment neprevăzut: portarul oaspeților a faultat în careu, fiind eliminat. În poartă a intrat jucătorul de câmp Dorin Burlacu. Potrivit mărturiilor strânse la federație, Romeo Bunică, antrenorul secund al buzoienilor, i-a cerut lui Adrian Bălan, de la Voluntari, să rateze penalty-ul pe care se pregătea să-l execute. Aceleași îndemnuri i le-a transmis Bunică lui Bălan și prin intermediul lui Dinu Todoran, căpitanul de la FC Voluntari. Până la urmă, lovitura de la 11 metri a fost ratată, dar se pare că a fost doar o coincidență, pentru că Bălan a vrut să marcheze și nu i-a dat atenție lui Bunică.

„Nu știu la ce vă referiți. Știu că a ratat Bălan un penalty, portarul lor, mă rog, jucătorul de câmp intrat în poartă, a apărat un penalty la o zi după ce apărase și Moți (n. red – în meciul Ludogoreț – Steaua, din play-off-ul sezonului trecut de Liga Campionilor). A fost un meci dominat de echipa noastră, ca toate meciurile de pe teren propriu din acea perioadă. Aveam o perioadă când toate echipele care veneau la noi pierdeau la trei-patru goluri.
Vă pot spune clar cât de certat a fost Bălan că a ratat un penalty. Noi ne gândeam să dăm cât mai multe goluri. Îmi aduc aminte că am luat bătaie la Buzău cu 1-0, într-un meci în care am ratat multe ocazii. Cu siguranță clubul nostru nu a fost implicat sub nicio formă. E cea mai mare prostie (n.r. – acuzația că la penalty oaspeții i-au cerut jucătorului de la Voluntari să rateze). Era vorba despre Bălan, un jucător care se afla într-o pasă proastă. Îmi aduc aminte că a fost un penalty bine tras, apărat de portarul lor de conjunctură. Poate să spună lumea ce vrea, acel meci a fost 100% corect”, a afirmat Robert Gherghe la ProSport Live.

„Bă, voi sunteți nebuni? Obiectivul nostru e să promovăm!”

La cel de-al doilea joc, din aprilie anul acesta, Ion Viorel le-a spus textual jucătorilor săi că trebuie să piardă deoarece „cei de la Voluntari sunt prietenii noștri”. Scorul trebuia să fie 2-0 la pauză și 3-0 la final. „Ce prieteni sunt cu noi Gloria Buzău, când ne-au bătut la începutul campionatului cu 1-0? După ce am promovat matematic, am fost la Buzău și ne-au cotonogit de ne-au sărit capacele. Ion Viorel venea la noi și ne înjura. Cum sunt prietenii noștri dacă ne bat? Vrem să vedem și noi acel raport, să vedem dacă e oficial, altfel îmi e greu să comentez. Vom avea o poziție oficială și vom cere lămuriri. Am avut vreo vină că am jucat foarte bine în ediția precedentă de campionat și am terminat cu 12 puncte avans?”, replică președintele de la FC Voluntari.

O greșeală a lui Alexandru Marian Ioniță, unul dintre puținii buzoieni neinformați despre scenariu, a făcut ca la acel meci scorul la pauză să fie 2-1, ceea ce a provocat disperarea antrenorului. Potrivit martorilor oculari, Ion Viorel a ridicat mâinile în aer, mimând bucuria, în timp ce-i striga „secundului” Bunică: „Romică, ne-am nenorocit!”.

Pentru că se schimbaseră datele problemei, la pauză li s-a cerut celor de la Buzău să îi lase pe adversari să mai înscrie, pentru ca meciul să se termine cu victoria gazdelor la trei goluri diferență. După partidă, jucătorii buzoieni au primit o primă „de înfrângere” în euro și lei, echivalentul a circa 1.000-1.500 de lei. Banii n-au fost prinși în contabilitatea clubului.

Robert Gherghe a afirmat în emisiunea mai sus amintită că jucătorii de la Voluntari nu pariază. „Avem un regulament de ordine interioară, orice jucător care avea legătură cu pariurile primea bani să plece. Avem și contracte de un milliard. Să plece cei care pariază! Eu exclud din start. Cu siguranță nu avem niciun fel de legătură. Aș fi ingrat să mint, să spun că nu auzeam tot felul de povești, dar le luam ca atare. Dacă se va demonstra vreodată că e implicat vreun jucător sau oficial al echipei noastre, să fim anchetați. Vom fi și noi întrebați, vom avea o poziție oficială. Nu am habar de așa ceva. Am avut și o perioadă mai proastă, când am pierdut la Balotești, și eram acuzați. Bă, voi sunteți nebuni? Obiectivul nostru e să promovăm! Deja sunt lucruri care mă depășesc. Noi eram o echipă cu salariile la zi, nu cred că era cineva inconștient să facă așa ceva”, a concluzionat oficialul echipei care joacă acum în Liga 1.

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă