EXCLUSIV | Situație explozivă în Liga 1! Președintele a cerut demisia directorului sportiv și a managerului de PR în direct la ProSport Live: „A prejudiciat clubul și putea ‘arunca în aer’ vestiarul!”. FOTO | ProSport are actul care dovedește că oficialul echipei a încasat banii în avans

  • Publicat:
  • Actualizat:

Situație explozivă la vârful clubului Politehnica Iași! Conflictul izbucnit între fosta conducere și stafful asociatului Horia Sabo a ajuns în punctul în care ruptura pare inevitabilă, iar președintele echipei, Adrian Ambrosie, i-a cerut demisia lui Tibor Selymes în direct la ProSport Live.

Comitetul Director a anunțat, prin vocea președintelui executiv Adrian Ambrosie, că așteaptă o demisie de onoare a directorului sportiv Tibor Selymes. Ambrosie a declarat că Selymes nu este la prima abatere și de aceea ar trebui să plece din funcție.

„Noi, clubul, consiliul director, am pus la dispoziție ceea ce ni s-a cerut prin contract. Banii din drepturile TV, contractele de publicitate. Am adus o sumă destul de consistență. Pe de altă parte, domnul asociat trebuai să vină și el cu o sumă de bani. Din păcate, până acum, cel puțin conform datelor contabile pe care ni le-a prezentat directorul economic, par a fi bani aduși din diverse sponsorizări, mai puțini decât banii cheltuiți pentru cei cinci oameni veniți în club odată cu Sabo.

Discutăm, suntem asociați, comunicăm. Sunt anumite lucruri pe care ne despășesc, numai domnul Sabo poate să dea răspunsul cu privire la banii pe care-i așteptăm. De exemplu, întârzierea salariilor. O decizie extrem de proastă, din punctul meu de vedere, comunicată prost, într-un mod greșit. O decizie luată de directorul sportiv, peste președinte și peste directorul general. Mi se pare nepotrivit înaintea unui joc cu FCSB. Una peste alta, vă spun, noi, consiliul director, ne-am reunit…. Conflictul domnului Stoican cu domnul Selymeș. S-a trecut peste domnul Stoican în aducerea jucătorilor. Această decizie asumată de el, fără să fie comunicată antrenorului și conducerii, ne-a dus la o decizie care v-o pot spună acum, în premieră.

Vrem să-i cerem demisia de onoare domnului Tibor Selymeș, directorul sportiv al clubului. A prejudiciat imaginea clubului și ar fi putut arunca în aer vestiarul înaintea meciului cu FCSB. Când Sabo a venit la Iași a preluat managementul și atunci l-a adus pe Tibor Selymeș, un director comercial… Au fost cinci oameni noi veniți în club. Sabo i-a promis lui Stoican că are mână liberă, să poată să facă selecția, ori toate lucrurile astea, din păcate, nu s-au întâmplat. Sau s-au întâmplat în foarte mică măsură”, a spus Ambrosie, la ProSport LIVE.

În direct la Radio HIT, Ambrosie a mai spus: „Am discutat situația domnului director sportiv Tibor Selymes în Adunarea Generală a membrilor fondatori și am stabilit că dânsul nu este la prima abatere. În vară, antrenorul Flavius Stoican a avut acea ieșire la conferința de presă tocmai pentru că a simțit că directorul sportiv a trecut peste el în ceea ce privește transferurile de jucători. Asta în condițiile în care antrenorului i se promisese de către directorul general mână liberă la transferuri. Acum, directorul sportiv a recidivat și a ajuns să ia decizii peste Comitetul Director care este forul de conducere al clubului, peste președintele executiv, peste directorul general. De aceea, noi, membrii fondatori ai acestui club și Comitetul Director am decis să-i cerem demisia de onoare a domnului director sportiv Tibor Selymes. Considerăm că în situația dată dânsul nu mai poate continua la club, el fiind răspunzător și pentru atmosfera explozivă de la nivelul vestiarului. Numai Flavius Stoican știe cum a reușit să țină vestiarul în ultima perioadă. Directorul sportiv a făcut o gafă, a decis să blocheze salariile fără să anunțe pe nimeni din conducere, staff-ul sau jucătorii”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

ProSport are dovada încasării în avans de către managerul de PR a sumei de 46.000 de lei

ProSport v-a informat zilele trecute că managerul de PR al clubului, Aurelian Ovidiu Simion, persoană adusă în funcție în această vară de către Horia Sabo, a încasat în avans salariul pe mai multe luni, în octombrie. Astăzi vă prezentăm în exclusivitate și dovada, mai exact cererea aprobată și statul de plată.

Cerere datată 28.09.2018
„Către Conducerea CSM Politehnica Iași
Subsemnatul Simion Aurelian Ovidiu, având funcția de manager PR în cadrul clubului, vă rog respectuos să analizați și să aprobați suma de 46.000 lei, fiindu-mi necesară pentru rezolvarea unor probleme personale de natură medicală, fiind de acord să mi se rețină întreaga sumă din salariu, începând cu luna octombrie 2018 până la plata integrală a sumei mai sus menționată.
Vă mulțumesc anticipat”.


Cererea scrisă a lui Simion în care cere plata în avans a sumei de 46.000 de lei, care să fie reținută din salariu încând cu luna octombrie

Președintele Ambrosie: „Poli Iași nu este bancă de credit! Să aducă banii înapoi, iar cine a greșit să plece!

Președintele Adrian Ambrosie a pus piciorul în prag și în cazul lui Aurelian Simion, cerându-i acestuia să returneze de urgență întreaga sumă de bani.

„Legal, nu poți să iei salarii în avans, pentru că nu îți garantează nimeni postul. Pe de altă parte, nu cred că este vorba de salariu, ci de un împrumut. Dacă este vorba de un împrumut, Poli Iași nu este bancă de creditare cu dobândă zero, ci un club care vrea să facă performanță. Îi transmit apăsat managerului de PR Aurelian Simion, eu, președintele executiv al clubului, în numele Comitetului Director, să returneze de urgență suma de bani pe care a încasat-o de la club în avans și să plătească chiria jucătorilor Frăsinescu, Panțîru, Zaharia, Denis Rusu și a celorlalți care riscă să fie evacuați din apartamentele în care stau cu chirie. Să nu-și însușească acești bani, pentru că nu suntem bancă de credit! Dacă se confirmă că au fost luați acești bani, cel care a încasat și cel care a aprobat ar trebui să părăsească de urgență clubul Politehnica Iași, pentru că este o gravă eroare”, a declarat, în direct la Radio HIT, președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie.

Primarul Mihai Chirica: „Este ilegal să iei banii în avans”

Și primarul Mihai Chirica este de părere că încasarea în avans a mai multor salarii este ilegală. Edilul Iașiului a subliniat că cine face astfel de practici nu se pricepe la legi.

„Să iei salariul pe mai multe luni în avans este ilegal. Salariul nu este decât rezultatul prestaței unei munci, care este evaluată pe o perioadă de timp. Eu nu pot să-mi iau indemnizația de demnitar în avans. Că s-ar putea să nu apuc să finalizez statutul de demnitar. Poți să iei un avans pe un contract comercial garantând acel avans sau poți să iei bani de la o bancă, dar nu poți să iei salariul în avans de la club. Nu există noțiunea asta decât în mintea cuiva care nu se pricepe la legi în România. E total greșit și total ilegal”, a declarat Mihai Chirica.


Statul de plată cu suma primită avans de managerului de PR al Politehnicii Iași, Aurelian Simion

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen